Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

İstanbul Valiliği'nin kararıyla, Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu saat 13:00 itibarıyla geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu süre zarfında metro araçları Osmanbey istasyonunda durmayacak. Ayrıca anma programları nedeniyle Şişli'de bazı yolların trafiğe kapatılacağı da önceden duyurulmuştu.
19 Ocak 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları ve teknik arıza sebebiyle yapılamayacak. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer sebeplerle seferler iptal edilmişti.
19 Ocak 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından işletilen bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Maltepe-Adalar, Avcılar-Bostancı ve diğer bazı hatlar yer alıyor. İDO tarafından yapılan duyuruda da Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve Bandırma-Yenikapı-Kadıköy gibi hatlarda seferlerin gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.
19 Ocak 2023

İran'da eski cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, rejime karşı propaganda yapmak ve mukaddesata hakaret etmek suçlarından toplam 52 ay hapis cezasına mahkum edildi. Faize Haşimi, Mehsa Emini'nin ölümü sonrası başlayan protestolarda gözaltına alınmış ve göstericileri kışkırtmakla suçlanmıştı. Haşimi, geçmişte yaptığı açıklamalarla da İran rejimine karşı sert eleştirilerde bulunmuş ve tepki çekmişti. Avukatı Nida Şems, Haşimi'nin beş yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.
18 Ocak 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından yapılan bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar ve Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu gibi önemli güzergahlar bulunuyor. İDO'nun Bandırma-Yenikapı-Kadıköy seferi de hava muhalefeti sebebiyle yapılamadı.
18 Ocak 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler BUDO'nun internet sitesinde duyuruldu ve iptaller Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas) güzergahlarını kapsıyor.
18 Ocak 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde itfaiye ekipleri, bir otomobilin motor kısmına sıkışan kediyi kurtardı. Kedinin sağ bacağı ciddi şekilde zarar gördüğü için tedavi sürecinde kesilmek zorunda kaldı. İtfaiye personeli, tedavi sonrası kediyi sahiplenmeye karar verdi ve kediye 'Tripod' adını vererek itfaiye binasında onun için özel bir alan oluşturdu.
17 Ocak 2023

İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçedeki scooter sayısının yasal sınırların üzerinde olduğunu ve bu durumun yaya haklarını ihlal ettiğini belirterek, sayının yasal sınıra indirilmesini talep etmişti. Aksi takdirde scooterların toplanacağını açıklamıştı. Belediye, uygunsuz park eden ve yaya geçişini engelleyen scooterları toplamaya başladı ve bu denetimler Twitter üzerinden videolu olarak paylaşıldı.
17 Ocak 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruda, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Avcılar-Bostancı güzergahlarında bazı vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Yolculara hava muhalefeti sebebiyle seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda bilgi verildi ve anlayışları için teşekkür edildi.
17 Ocak 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halkapınar-Otogar metrosu projesi için hükümetin 2023 yılında sadece 3 bin TL ayırdığını belirterek bu duruma tepki gösterdi. Resmi Gazete'de yayımlanan 2023 Yılı Yatırım Programı'nda 8 milyar 136 milyon 791 bin TL'lik projeye bu kadar düşük bir ödenek ayrılması dikkat çekti. Soyer, Twitter üzerinden yaptığı bir anketle ve sonrasında yaptığı paylaşımla bu durumu kamuoyuna duyurdu ve hükümetin İzmir'deki yatırım politikasını eleştirdi.
16 Ocak 2023

Ukrayna'dan İstanbul'a seyir halinde olan 142 metre boyundaki MKK-1 isimli dökme yük gemisi, Umuryeri'nde karaya oturdu. Olaya müdahale etmek üzere Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri ve römorkörler hızla olay yerine yönlendirildi. Bu durum üzerine İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak askıya alındı.
16 Ocak 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, yaya öncelikli bir belediye anlayışını benimsediklerini belirterek, Kadıköy'deki scooter sayısının yasal sınırlara indirilmesini istedi. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, aksi takdirde scooterların toplanacağını ifade etti. Habertürk'e yaptığı açıklamada da yaya haklarının korunmasının önemine değindi ve yasal sınırın çok üzerinde scooter bulunduğunu söyledi. Belediye, scooter firmalarına uyarı niteliğinde ihtarname göndermiş, ancak scooter sayılarında bir azalma olmamıştı.
14 Ocak 2023

İstanbul'da 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksi plakasına dönüşümü için gerekli araçlar, piyasa değerinin iki katı fiyatla satışa sunuldu. Şoförler, bu durumu 'soygun' olarak nitelendirerek, yüksek maliyetlerin sonunda müşterilere yansıyacağını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun taksi sorununu çözmek için attığı adımın UKOME tarafından onaylandığı, ancak taksicilerin bu durumdan rahatsız olduğu ve İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun fiyat politikalarına tepki gösterildiği ifade edildi. Taksiciler, belediyenin kiralama modeli ile piyasaya müdahale etmesini ve fiyatların düşürülmesini talep ediyor.
12 Ocak 2023

ABD, Japonya ile olan askeri işbirliğini güçlendirerek, Japonya'nın Okinawa adasına ileri teknoloji donanımlı bir deniz piyadeleri alayı konuşlandırma kararı aldı. Bu hamle, ABD-Japonya Güvenlik Anlaşması'nın 5'inci maddesi çerçevesinde, Japonya'nın uzaydaki varlıklarına yönelik saldırılara karşı savunma taahhüdünü içeriyor. ABD ve Japonya dışişleri ve savunma bakanları, Washington'da yapacakları Güvenlik İstişare Komitesi görüşmesinde, Çin'in bölgedeki etkisine karşı duruşlarını ve caydırıcılığı artırmak için atılacak adımları tartışacaklar. Japonya, savunma politikasında değişikliğe giderek, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez karşı saldırı kabiliyeti edinme kararını almıştı.
12 Ocak 2023

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin ölümü ve 340 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazası davasında yargılanan 13 sanığın duruşması 21 Mart 2023'e ertelendi. Duruşmada, TCDD Demiryolu Servis Müdürü Mümin Karasu ve diğer sanıkların savunmaları alındı. Karasu, kendisinin görevini yerine getirdiğini ancak demiryolu bakım müdürlüklerinin uyarıları dikkate almadığını savundu. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ise adalet taleplerini ve duygularını ifade ettiler. Mahkeme, sanıkların tanık dinletme taleplerini kısmen kabul ederek adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi.
11 Ocak 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaşanan polemikte, Özdağ'ın babası Muzaffer Özdağ'ı da eleştirerek, 12 Mart 1971 askeri muhtırasından bir gün önce Alparslan Türkeş'i yalnız bırakıp istifa etmekle suçladı. Yalçın, ayrıca Devlet Bahçeli'nin 'ajan' olarak anıldığı iddialarını yalanladı ve Ümit Özdağ'ı 'meşrebi bulanık bir istihbaratçı artığı' olarak nitelendirdi. Özdağ'ın geçmişte MHP'den ayrılmasını ve FETÖ ile ilişkilerini sorgulayan sorular yöneltti.
11 Ocak 2023

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin Kasım 2022'deki cari işlemler hesabı 3,666 milyar dolar açık verdi ve ocak-kasım dönemi toplamında açık 41,814 milyar dolar oldu. Aynı dönemde doğrudan yatırımlardan 775 milyon dolar, portföy yatırımlarından 538 milyon dolarlık net giriş yaşanırken, resmi rezervler 3 milyar 613 milyon dolar arttı. Hükümetin 'yeni ekonomi modeli' ile cari fazla hedeflenirken, uygulanan politikalar sonucunda TL'nin değer kaybı ve enflasyonun yükselmesi devam etti.
11 Ocak 2023

Ortaköy Kethüda Hamamı'nda 'Zaman ve Göç' temaları etrafında oluşturulan 'Time is Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi' adlı çağdaş sanat sergisi ziyarete açıldı. Sergi, 29 Ocak'a kadar devam edecek ve ücretsiz olarak izlenebilecek. Program, özellikle Ukrayna-Rusya savaşı sonrası İstanbul'a yerleşen göçmen sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapacak. Sergide 34 sanatçı ve oluşumun eserleri yer alıyor ve ziyaretçilere zaman ve yolculuk kavramlarını sanatçıların gözünden keşfetme fırsatı sunuyor.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim