Artvin'in Hopa ilçesinde, mesire alanı projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında çıkan çatışmada bir köylü hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Köylüler, ağaç kesimini durdurmak için iş makinelerini engellemeye çalışırken silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından Hopa halkı, hayatını kaybeden Reşit Kibar için eylem düzenledi ve yolu kapattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıyı kınayarak başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında arbede çıktı. Şirket çalışanlarının silahlı saldırısı sonucu köylü Raşit Kibar hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Olayın ardından Hopa halkı protesto gösterileri düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

Kocaeli’de toplu taşıma araçlarının ekranlarına 30 Ağustos’ta 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' mesajı gönderildi. Bu siber saldırıyla ilgili olarak Diyarbakır’da gözaltına alınan M.K.Ş. ve A.D. isimli iki kişiden A.D. tutuklandı, M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kentkart firması yetkilileri ve polis ekiplerinin ortak çalışması sonucu aydınlatıldı.
3 Eylül 2024

İstanbul’un Avcılar ilçesinde yolcusu bulunmayan bir İETT otobüsü, yağış nedeniyle kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarptı. Kaza sonucunda D-100 karayolunun Edirne istikameti trafiğe kapandı. Trafik akışı yan yoldan sağlanırken, aracı kaldırma çalışmaları devam ediyor.
1 Eylül 2024

İstanbul Modern'in Renzo Piano tarafından tasarlanan ve 2023'te açılan yeni binası, ABD Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'ya layık görüldü. Müze binası, sürdürülebilir malzemeler, çevreye duyarlı inşaat teknikleri, enerji verimliliği ve atık kontrolü gibi kriterleri karşılaması nedeniyle bu sertifikayı aldı. Eczacıbaşı Topluluğu ve Doğuş Grubu-Bilgili Holding'in katkılarıyla inşa edilen bina, çeşitli sergi ve etkinlik alanları sunuyor ve enerji ihtiyacının yüzde 8'ini güneş panelleriyle karşılıyor.
1 Eylül 2024

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında eski yönetmelik yürürlükten kaldırılarak yerine yeni bir yönetmelik getirildi. Yeni yönetmeliğe göre, bir takvim yılı içinde 3’ten fazla ikinci el motorlu kara taşıtı satışı ticari faaliyet olarak kabul edilecek. Ayrıca, 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı ile bu araçların sıfır güncel satış fiyatı üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması 1 Ocak 2025 tarihine kadar yasaklandı. Ticaret il müdürlüğü tarafından verilen yetki belgesi olmadan ticari faaliyet kapsamında ikinci el motorlu kara taşıtı pazarlama veya satışı yapılamayacak.
31 Ağustos 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 1,71 değer kazanarak 9.833,22 puandan kapattı. Hafta içinde endeks en düşük 9.523,25 ve en yüksek 9.888,40 puanı gördü. En çok prim yapan hisse yüzde 13,66 ile Batıçim Batı Anadolu Çimento olurken, en çok değer kaybeden hisse yüzde 11,91 ile Kayseri Şeker Fabrikası oldu. Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler arasında Koç Holding, Garanti BBVA ve Türk Hava Yolları yer aldı.
31 Ağustos 2024

İstanbul'da Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Mimarsinan İstasyonu hizmete girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, istasyonun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açıldığını ve Kirazlı-Halkalı Metrosu ile entegrasyon sağlanacağını açıkladı. Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerini birbirine bağlayarak 11 istasyona ulaştı.
30 Ağustos 2024
İşaretlediklerim