Galatasaray, Serwin Global Solutions SDN BHD bünyesindeki meritking.news ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını askıya aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Anlaşma, 2024-25 ve 2025-26 futbol sezonlarını kapsayacak şekilde yıllık 3 milyon 155 bin dolar artı KDV tutarında sponsorluk ve reklam haklarını içeriyordu. meritking.news'in yasadışı bahis sitesi Meritking ile bağlantılı olduğu iddiaları üzerine Galatasaray, anlaşmayı askıya aldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı da konuyla ilgili olarak Galatasaray ve Adana Demirspor hakkında suç duyurusunda bulundu.
17 Eylül 2024

Kayseri 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi, modacı Barbaros Şansal’a sosyal medyadan hakaret eden kişiye, Şansal’ın paylaşımının milli değerlere aykırı olması gerekçesiyle ceza vermedi. 2017 yılında Şansal, sosyal medya hesabından bir video paylaşmış ve Adem Ç. bu paylaşıma küfürlü bir yorumla yanıt vermişti. Şansal, Adem Ç. hakkında hakaret suçundan dava açmıştı. Mahkeme, ilk haksız eylemin Şansal’dan kaynaklandığına ve paylaşımın milli değerlere aykırı olduğuna karar vererek sanığa ceza verilmemesine hükmetti.
17 Eylül 2024

Dilruba Kayserilioğlu, bir sokak söyleşisinde yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkın bir kesimini alenen aşağılama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası aldı ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Kayserilioğlu, özür dilemeyeceğini belirterek, kendisini eleştirenlere papatya çayı içmelerini veya günlüklerine yazmalarını tavsiye etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'nun sözlerinden dolayı özür dilerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da Gezi Parkı protestolarına katılanlara yönelik ifadeleri için özür dilemesini istedi. Kayserilioğlu'nun açıklamaları ve hukuki süreci, siyasi tartışmalara yol açtı.
17 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Erdoğan, Fenerbahçe'nin Türk sporunun önemli bir parçası olduğunu ve kulübün başarılarının Türkiye'nin başarısı olarak görüldüğünü belirtti. Ali Koç, Fenerbahçe'nin çeşitli spor dallarında elde ettiği başarıları vurguladı ve Erdoğan'a imzalı forma hediye etti. Görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
17 Eylül 2024

Türkiye’de 108 milyon kişinin kişisel verilerinin çalındığı iddiasıyla ilgili olarak Google’a gönderilen yazı ortaya çıktı. Çalınan verilerin Google Drive’da beş farklı dosya halinde yayınlandığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Google’dan dosyaların kaldırılmasını talep etti. Resmi kurumlar ise verilerin çalınmadığını iddia etti.
17 Eylül 2024

İngiliz kumar ve oyun yazılımları geliştiren şirket Playtech, İtalyan birimi Snaitech'i 2,3 milyar avro karşılığında Flutter Entertainment'a satma konusunda anlaştı. Anlaşmanın 2025'in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Flutter, bu anlaşmanın hisse başına kazançlarına hemen katkıda bulunacağını belirtti. Playtech ise işletmeden işletmeye yazılım sağlayıcısı olarak faaliyetlerine devam edecek.
17 Eylül 2024

TRT Haber, 8 yaşındaki Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğünü duyurdu. Haber, İstanbul Adli Tıp incelemesine dayandırıldı. Olayla ilgili daha fazla bilgi güncellenecek.
17 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 70. sezonu başlıyor ve bu yıl 36 takım mücadele edecek. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe eleme turlarını geçemediği için lig aşamasında yer almıyor. Yeni formatta, sekiz maç sonunda ilk sekize giren takımlar son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24. sırada yer alan takımlar ise çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.
17 Eylül 2024

Artvin-Hopa karayolunun Hopa istikameti, şiddetli yağış nedeniyle çöktü ve ulaşıma kapandı. İki gündür devam eden şiddetli yağışlar, Hopa Sanayi Sitesi Yanmış Köprü bölgesinde yolun çökmesine neden oldu. Ulaşım, yolun Artvin istikametinde gidiş-geliş olarak sağlanıyor. Ayrıca, heyelanlar nedeniyle kapanan 32 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor ve Arhavi'de su kesintisi devam ediyor.
17 Eylül 2024

Meta, Rossiya Segodnya ve RT dahil bazı Rus medya kuruluşlarını dış müdahale faaliyetleri gerekçesiyle platformlarından yasakladığını duyurdu. ABD Adalet Bakanlığı, bu kuruluşların 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığını iddia etmişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus devlet kanalı RT ile bağlantılı bazı kurum ve kişilere yönelik yaptırımlar açıkladı. Bu gelişmeler, Rusya'nın medya faaliyetlerinin uluslararası alanda kısıtlanmasına yol açtı.
17 Eylül 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida'daki konutunun yakınlarında gerçekleşen ve AK-47 silahının kullanıldığı bir suikast girişiminden sağ kurtuldu. Trump, olay sırasında golf oynadığını ve silah sesleri duyduktan sonra bölgeden ayrıldığını belirtti. Şüpheli Ryan Wesley Routh, olay yerinde yakalandı ve iki federal silah suçlamasıyla karşı karşıya. Routh'un daha önce Trump'a yönelik suikast çağrısında bulunduğu bir kitabı olduğu ortaya çıktı.
17 Eylül 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada cesedin sıcaklık, bataklık ve su nedeniyle tamamen deforme olduğunu ve diş kalıp örneğinin alınamadığını belirtti. Eren, soruşturmada birçok yanlış bilgi olduğunu ve bunları düzeltmek gerektiğini vurguladı. Ayrıca, DNA örneklerinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda incelendiğini ve üçüncü şahıslara ait DNA örneklerinin bulunamadığını açıkladı. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmış durumda.
17 Eylül 2024

Türkiye genelinde konut satışları, Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artarak 134 bin 155 oldu. Ocak-Ağustos döneminde ise satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,1 artarak 806 bin 317'ye çıktı. İstanbul, Ağustos ayında 19 bin 467 konut satışıyla en yüksek paya sahip il oldu. En az konut satılan iller ise Hakkari, Ardahan ve Bayburt olarak sıralandı.
17 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig’in beşinci haftasında dokuz maç oynandı ve Göztepe Futbol Kulübü haftayı bay geçti. Trabzonspor, Galatasaray ve Başakşehir’in Avrupa maçları nedeniyle ertelenen üçüncü hafta maçları bu hafta içi oynanacak. Galatasaray, Gaziantep FK ile 17 Eylül Salı günü, Samsunspor, RAMS Başakşehir FK ile 18 Eylül Çarşamba günü ve Trabzonspor, Bellona Kayserispor ile 19 Eylül Perşembe günü karşılaşacak.
17 Eylül 2024

James Webb Uzay Teleskobu'ndan alınan veriler, süper kütleli kara deliklerin galaksilerde yıldız oluşumu için gerekli olan gazı yok ederek galaksileri 'öldürdüğünü' ortaya çıkardı. Cambridge Üniversitesi'nden uluslararası bir ekip, Webb Teleskobu ile 'büyük patlama'dan iki milyar yıl sonrasında oluşan bir galaksiyi inceledi ve bu galaksinin merkezindeki kara deliğin, galaksiden yüksek hızda gaz fırlatarak yeni yıldız oluşumunu durdurduğunu keşfetti. Bu bulgu, kara deliklerin galaksilerde yıldız oluşumunu nasıl durdurduğunu anlamada önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
17 Eylül 2024

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir keçe fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangına müdahale etmek üzere olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Eylül 2024

Bu hafta TCMB, BOJ ve BOE’nin faizleri sabit tutması beklenirken, FED’in 25 baz puanlık faiz indirimi yapması öngörülüyor. FED’in 4 yıl aradan sonra faiz indirimine gitmesi piyasalar için moral kaynağı olacak. Türkiye’de yüksek enflasyon kaygıları nedeniyle Merkez Bankasının faizi sabit tutması bekleniyor. Ayrıca, büyük sanayi ve hizmet şirketlerinin defter değerinin altında olan hisseleri yatırımcılar tarafından dikkatle izleniyor.
17 Eylül 2024

Osman Kavala, 17 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 513 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
17 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filistin'e destek amacıyla sosyal medya hesabından yapay zekayla oluşturulmuş bir video yayınladı. Videoda, İsrail'e karşı boykot çağrısı yapılırken, şarkının sözlerinde kola ve kahve içilmemesi yönünde tavsiyeler yer aldı. Videoda ayrıca, Gazze'ye bombalı saldırı anları ve İsrail askerleri tarafından öldürülen insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi'nin fotoğrafı da gösterildi. Ticaret Bakanlığı, 2 Mayıs'ta İsrail'le ticaretin tamamen durdurulduğunu açıklamıştı.
16 Eylül 2024

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, seçimlerin zamanında yapılacağını ve erken seçim olmayacağını belirtti. Çelik, Anayasa'nın dördüncü maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmalarının olmadığını ve bu konudaki değişiklik tekliflerinin olumlu olmadığını ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim çağrısına da yanıt veren Çelik, seçimlerin zamanında yapılacağını ve CHP'nin genel başkanının kim olacağı tartışmasının gündemde olduğunu söyledi.
16 Eylül 2024
İşaretlediklerim