Uluslararası 10 havayolu şirketi, Hizbullah ile İsrail arasındaki gerginlik nedeniyle İsrail'e 52 seferi iptal etti ve yüzlerce seferi erteledi. İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'i hedef almayı planladığını öne sürerek Lübnan'a önleyici saldırı başlattığını duyurmuştu. Hizbullah ise Beyrut'ta suikast sonucu öldürülen üst düzey komutanlarından Fuad Şükür için İsrail'e misilleme saldırısı başlatmıştı. Bu gelişmelerin ardından, Fransız Havayolları da dahil olmak üzere birçok uluslararası havayolu şirketi İsrail'e seferlerini iptal etti.
25 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Meclis'te AKP'li Alpay Özalan'ın saldırısına uğrayan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a verilen destek üzerinden muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, muhalefetin Ahmet Şık'a destek vermesini 'teslimiyet işareti' olarak nitelendirdi ve muhalefetin halktan kopuk olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Üsküdar'daki bir inşaat projesi üzerinden eleştirerek, belediyelerin elitist bir yaklaşımla yönetildiğini savundu.
25 Ağustos 2024

Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Havayolları ve A Jet, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a seferlerini iptal etti. Bu karar, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür suikastına misilleme olarak İsrail’e saldırı başlatmasının ardından alındı. İsrail, saldırıya karşılık vererek 48 saat olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Bölgedeki sıcak gelişmeler nedeniyle Türk havayolu şirketleri Beyrut seferlerini durdurdu.
25 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, mahsur kalan bazı vatandaşlar kurtarıldı. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle Kayseri-Malatya yolu ulaşıma kapandı.
25 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve bir kişi kayboldu. Jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilerek mahsur kalan vatandaşları kurtardı ve kayıp kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış sonrası yolların kapandığını ve sel felaketinin yaşandığını duyurdu.
25 Ağustos 2024

Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Daum, kanserle mücadelesini kaybetti. Fenerbahçe ve Beşiktaş, Daum için baş sağlığı mesajı yayınladı. Daum, Türkiye'de Beşiktaş ve Fenerbahçe ile şampiyonluklar yaşamıştı.
25 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 ilde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Mahsur kalan vatandaşların olduğu belirtilirken, bölgeye arama kurtarma ekipleri gönderildi. Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Güllüce mahallesinde çalışmaların devam ettiğini duyurdu. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da sosyal medya hesabından selin ev ve iş yerlerine zarar verdiğini belirtti.
24 Ağustos 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarının kasıtlı bir yaklaşım olduğunu belirtti. Şimşek, istifa etmediğini ve dolaşıma koyulan senaryoların doğru olmadığını açıkladı. Sermaye Piyasası Kurulu, bu iddialarla ilgili piyasa dolandırıcılığı suçu işlendiğine işaret ederek hukuki işlem başlattı. Tunç, bu tür söylemlerin hükümeti yıpratmak amacıyla yapıldığını ve siyasilerin sorumlu davranması gerektiğini vurguladı.
24 Ağustos 2024

Bu hafta dolar yüzde 0,89, gram altın yüzde 2,23 ve avro yüzde 2,53 değer kazandı. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 2 bin 748 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 18 bin 305 liraya yükseldi. Çeyrek altının satış fiyatı 4 bin 590 liraya çıkarken, doların satış fiyatı 34,00 lira ve avronun satış fiyatı 38,00 lira oldu.
24 Ağustos 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 24 Ağustos 2024 itibariyle 2 bin 489 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklanmış ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin serbest bırakılma kararına rağmen tahliye edilmemiştir. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onamış, yeniden yargılanma talebi ise reddedilmiştir. Kavala'nın serbest bırakılması için tek umut AİHM'dir.
24 Ağustos 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan istifa haberleri üzerine hukuki işlem başlattığını duyurdu. Şimşek, istifa etmediğini ve dolaşıma koyulan senaryoların doğru olmadığını belirtti. SPK, bu tür haberlerin piyasa dolandırıcılığı suçu teşkil ettiğini ve bu haberleri yayan sosyal medya hesapları hakkında gerekli incelemelerin başlatıldığını açıkladı.
24 Ağustos 2024

Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerinde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilerek tahliye ve onarım çalışmaları başlattı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024

Amasya'nın Suluova ilçesindeki Hacı Hayta Mahallesi'nde Köksal Ayyıldız'a ait samanlıkta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Suluova Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti ve yangın yaklaşık bir saatte söndürüldü. Yangında toplam 80 ton saman yandı.
23 Ağustos 2024

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı provaları nedeniyle bu pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. Vatan Caddesi'nde yapılacak provalar nedeniyle 06:00'dan prova bitimine kadar D-100 kuzey ve güney yön, 10'uncu Yıl Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Sofular Caddesi, Halıcılar Caddesi, Akdeniz Caddesi, Akşemsettin Caddesi, Edirnekapı Caddesi, Keçeci Meydan Sokak, Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı trafiğe kapalı olacak. Sürücüler alternatif güzergah olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, D-100 kara yolu ve O-3 hal yolunu kullanabilecek.
23 Ağustos 2024

Zafer Bayramı’nın hafta sonuyla birleşmesi nedeniyle oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot hatlarında 30 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında ek seferler düzenlenecek. Ek seferler, belirli gün ve saatlerde yapılacak. Bu düzenleme, tatilcilerin adalara ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyor.
23 Ağustos 2024

Kırklareli Lüleburgaz'da 65’inci Mekanize Tugay Komutanlığı’nın orduevine sarıklı ve cübbeli bir gencin alınmasını ihbar eden iki emekli asker hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Emekli asker Tarkan Yılgün, orduevine cübbeli ve sarıklı bir gencin alınmasını eleştirerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na e-posta gönderdi. Bu olayın ardından Lüleburgaz 65. Mekanize Tugay Komutanlığı, Yılgün ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Mahir Çoğu hakkında suç duyurusunda bulundu. Yılgün de karşı suç duyurusunda bulunarak, orduevine cübbeli ve sarıklı bir kişinin alınmasının yönetmeliklere aykırı olduğunu belirtti.
23 Ağustos 2024

M çiçeği virüsünün sık görüldüğü Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve çevresindeki 11 Afrika ülkesinden İstanbul’a gelen yolcular takibe alınıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği bu virüs için İstanbul Havalimanı'nda önlemler alınmaya başlandı. Henüz Türkiye'de vaka görülmemiş olmasına rağmen, şüpheli yolcular izole edilerek sağlık kontrolleri yapılıyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, virüsün Türkiye'ye gelmemesi temennisinde bulunurken, İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, alınan önlemler hakkında bilgi verdi.
23 Ağustos 2024

Gibi dizisinin başrol oyuncusu ve senaristi Feyyaz Yiğit, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla dizinin 6’ncı sezonunun çekileceğini duyurdu. Dizi, 1 Ocak 2021'de Exxen platformunda yayınlanmaya başlamış ve kısa sürede sosyal medyada fenomen haline gelmişti. İlkkan, Yılmaz ve Ersoy karakterlerinin günlük hayatta başlarına gelen absürt olayları konu alan dizi, şimdiye kadar 55 bölüm yayınlandı. Yeni sezonun yakında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
23 Ağustos 2024

Rize İdari Mahkemesi, Artvin'deki Cerattepe bakır madeni için verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararını iptal etti. Bu karar üzerine Artvin Valiliği, madendeki tüm faaliyetleri durdurdu. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesi ve yeniden yargılama sürecinin başlaması, bu iptal kararının alınmasında etkili oldu. Valilik, madencilik faaliyetlerinin durdurulduğunu ve bu durumun sivil toplum kuruluşlarına da bildirildiğini açıkladı.
23 Ağustos 2024
İşaretlediklerim