İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da başından vurularak öldürülen insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Eygi'nin cenazesi, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun yürüttüğü işlemler sonrası Türkiye'ye getirilmişti. Cenaze törenine birçok üst düzey yetkili katıldı ve Eygi'nin ölümü uluslararası mahkemelerde hesap sorulacağı belirtildi. Eygi'nin ölümü, İsrail-Filistin çatışmalarında sivil kayıpların artmasına dikkat çekti.
14 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçırmak amacıyla IBAN üzerinden tahsilat yapan 250 mükellefi inceledi ve toplamda 250 milyon lira ceza kesti. İncelemeler sonucunda 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edildi. Ceza kesilenler arasında lüks restoran zincirleri, değerli taş ve kuyumculuk markaları, yedek parça işletmeleri, düğün-organizasyon işletmeleri, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ve gayrimenkul ile araç alım-satımı yapan kişiler bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerin artarak devam edeceğini ve kayıt dışı faaliyetlerin takip edileceğini belirtti.
14 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesine karşılık, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın artık kutuplaşma değil, kucaklaşma istediğini ve siyasi polemiklerden bıktığını vurguladı.
14 Eylül 2024

Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak'ta yapılan saldırının planlayıcılarından olduğu belirtilen IŞİD üyesi Viskhan Soltamatiov, İstanbul'da yakalandı. Saldırı sırasında kiliseye gelen iki kişi tarafından ateş açılmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini ve zanlıların DEAŞ'lı olduğunu açıklamıştı. Saldırı sonrası yapılan operasyonlarda birçok şüpheli gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı.
14 Eylül 2024

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Siemens'in Akkuyu Nükleer Güç Santrali için gerekli parçaları geciktirmesinin projeyi aksattığını belirtti. Siemens ise gecikmenin Alman hükümetinin ihracat ve gümrük izinlerini vermemesinden kaynaklandığını açıkladı. Şirket, ihracat izinlerinin Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı'na bağlı Ekonomi ve İhracat Kontrolü Dairesi tarafından verildiğini ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle sıkı denetim altında olduklarını belirtti.
14 Eylül 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 0,88 değer kaybederek 9.685,49 puandan kapattı. Hafta içinde en çok değer kazanan hisse yüzde 26,51 ile Borusan Boru Sanayi olurken, en çok değer kaybeden hisse yüzde 12,18 ile Şok Marketler oldu. Borsa İstanbul Mali Endeksi, Hizmetler Endeksi, Sanayi Endeksi ve Teknoloji Endeksi de haftayı düşüşle tamamladı. En değerli şirketler sıralamasında Garanti BBVA, Koç Holding ve Türk Hava Yolları ilk üçte yer aldı.
14 Eylül 2024

Bu hafta döviz kurlarında ve altın fiyatlarında önemli değişiklikler yaşandı. Doların satış fiyatı yüzde 0,16 azalarak 33,9250 liraya, avronun satış fiyatı yüzde 0,19 düşüşle 37,6260 liraya geriledi. Altın ise yüzde 2,29 değer kazanarak 24 ayar külçe altının gram fiyatı 2 bin 812 liraya, cumhuriyet altınının fiyatı da yüzde 0,89 artışla 18 bin 507 liraya yükseldi. İngiliz sterlini ve İsviçre frangı da değer kaybetti.
14 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklu sayısı 11’e yükseldi. Narin’in amcası Salim Güran ve işçisi R.A. dahil olmak üzere birçok aile üyesi ve tanıdık tutuklandı. Narin’in cansız bedeni 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında toplamda 24 şüpheli gözaltına alındı.
14 Eylül 2024

Osman Kavala, 15 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 511 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimiyle bağlantılı olarak 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi.
14 Eylül 2024

Türkiye'nin en eski borsacılarından Mahmut Saymaz, borsadaki sürekli düşüş nedeniyle sosyal medyada isyan etti. Saymaz, 40 yıllık tecrübesine rağmen böyle bir durumla karşılaşmadığını ve ne alsa zarar ettiğini belirtti. Borsanın düşüşünün ana nedeni olarak piyasaya para girmemesi gösteriliyor. Bu durum büyük yatırımcıları bile isyan ettirirken, küçük yatırımcılar sessizce zarar ediyor.
14 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararlara göre üç bakan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni atamalar yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şanlıoğlu'nun yerine Muhammet Bilal Macit, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin yerine Musa Heybet, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Ayrıca, TÜBİTAK ve iki ildeki kültür ve turizm müdürlüklerine de yeni atamalar gerçekleştirildi.
14 Eylül 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanan amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alındı. Salim Güran, suçlamaları reddederek olay günü yaptıklarına ilişkin daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı. Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüpheliler arasında Narin'in annesi, ağabeyi ve diğer aile üyeleri de bulunuyor. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig'de 24 Haziran'da başlayan ve 82 gün süren sezonun ilk transfer ve tescil döneminde 16 kulüp, toplamda 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Gaziantep FK, 17 futbolcuyla en fazla transfer yapan takım olurken, Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ve Samsunspor transfer yapamayan kulüpler oldu. Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurtdışından getirirken, Eyüpspor ise yurt dışından en az transfer yapan ekip oldu. Transfer döneminde en fazla transfer yapan diğer takımlar arasında TÜMOSAN Konyaspor, Bodrum FK ve Göztepe yer aldı.
14 Eylül 2024

Amerikalı ünlü şarkıcı Justin Timberlake, New York eyaletindeki Sag Harbor Village Adalet Sarayı'nda görülen duruşmada alkollü araç kullanma suçlamasını kabul etti. Mahkeme, Timberlake'e 500 dolar para cezası, 25 saat kamu hizmeti ve alkollü araç kullanmanın tehlikeleri konusunda bir kamu güvenliği duyurusu yapma cezası verdi. Ayrıca, Timberlake'in ehliyetine 90 gün süreyle el konuldu. Timberlake, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada hatasından ders aldığını belirtti.
13 Eylül 2024

45’inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nın üçüncü turunda Türkiye A Milli Kadın Takımı, İran karşısında 2,5-1,5 galip geldi. Kadın takımında Ekaterina Atalık, Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk Örenli ve Hayale İsgenderova yer aldı. Erkek takımı ise Slovakya ile 2-2 berabere kaldı. Dördüncü tur karşılaşmaları yarın Türkiye saatiyle 16.00’da başlayacak.
13 Eylül 2024

Galatasaray, Alman kulübü Freiburg'dan Roland Sallai'yi transfer ettiğini açıkladı. Transfer bedeli olarak Freiburg'a dört sezona yayılmış dört taksitte toplam 6 milyon avro ödeneceği belirtildi. Sallai ile 2024-2025 sezonundan başlayarak dört sezon için yıllık net 2.5 milyon avro karşılığında anlaşma sağlandı. Bu transfer, Galatasaray'ın kadrosunu güçlendirme hamlelerinden biri olarak değerlendiriliyor.
13 Eylül 2024

Candan kardeşler ve 19 diğer sanığın organize suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılandığı davada, eski polis memuru Onur Apaydın suç örgütünde yer almaktan pişman olduğunu belirtti. Apaydın, Ümit Saral'ın organize suç örgütünden bahsederek, bu yapı içinde yer almasının nedeninin ailesini korumak olduğunu savundu. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumunu 18 Eylül'de değerlendirecek. İddianamede, Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in suç örgütü içinde önemli roller oynadığı belirtiliyor.
13 Eylül 2024

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, sosyal medya platformlarındaki toplam takipçi sayısı 1 milyarı aşan ilk kişi oldu. Ronaldo'nun Instagram, Facebook, X, YouTube, Weibo ve Kuaishou platformlarındaki takipçi sayısı bu başarıya ulaşmasını sağladı. Uzmanlar, bu durumu teknoloji sayesinde yeni ve genç kitlelere ulaşma gücünün bir göstergesi olarak değerlendiriyor. Ronaldo'nun bu başarıya, YouTube platformuna katılma kararını açıkladıktan sonra ulaştığı düşünülüyor.
13 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in Gezi olaylarına katılanlara yönelik 'sürtük' ifadesi nedeniyle özür dilemesi çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, Gezi olayları sebebiyle özür dilemesi gerekenlerin demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar olmadığını, aksine sokakları kaosa sürükleyenler olduğunu belirtti. Özel ise Erdoğan'ın da Gezi olaylarına katılanlardan özür dilemesi gerektiğini savundu ve Türkiye'nin normalleşmesi için adım atmasını istedi.
13 Eylül 2024

Narin Güran'ın babası Arif Güran, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı ve kızının mezarını ziyaret etti. Baba Güran, devletin adaleti sağlayacağına inandığını belirtti ve soruşturmanın gizlilikle yürütüldüğünü vurguladı. Ayrıca, sosyal medyada yayılan yalan haberlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı.
13 Eylül 2024
İşaretlediklerim