MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak liste oluşturulmasının mantıklı olmadığını belirtti ve MHP'nin kendi logoları ve adaylarıyla seçime katılacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın diğer iki üyesi olan BBP ve YRP'nin de kendi adaylarıyla seçime gireceğini hatırlatarak, MHP'nin de aynı şekilde hareket edeceğini vurguladı. Bu açıklama, seçimlere kısa bir süre kala ve MHP'nin anketlerdeki oy oranının yüzde 7 barajının altında görülmesi bağlamında yapıldı.
28 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle ilişkisi olmadığını savunarak eski içişleri bakanı Sadettin Tantan'dan açıklama yapmasını istedi. Tantan, HÜDA-PAR'ın geçmişte terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ve bugün siyasi partiye dönüştüğünü belirterek, Bahçeli'nin HÜDA-PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl kabullendiğini sorguladı. HÜDA-PAR'ın geçmişi, Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu ve 1990'larda işlenen cinayetlerle bağlantılı olduğu ifade edildi. HÜDA-PAR, cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ı destekleme ve milletvekili seçimlerine AKP listesinden katılma kararı aldı.
26 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle bir bağının olmadığını iddia etti ve partisini terörle ilişkilendirenleri eleştirdi. Bahçeli, eski içişleri bakanlarından Sadettin Tantan'a HÜDA-PAR ve Hizbullah hakkında açıklama yapması çağrısında bulundu. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın 2012 yılında kurulduğunu ve Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığını belirtti. Bahçeli, HÜDA-PAR'ı terörle ilişkilendirenleri 'şerefsizlik' ile suçladı.
26 Mart 2023

MHP yetkilileri, HDP'nin Millet İttifakı'na desteği ile HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı'na desteğinin karşılaştırılamayacağını belirtiyor. HÜDA-PAR, 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini ve AKP listelerinden seçime katılacağını açıkladı. MHP kurmayları, HÜDA-PAR'ın bölgede PKK ve HDP'ye karşı tutum aldığını ve terörle bağlantılarının olmadığını ifade eden beyanları esas aldıklarını söylüyor. HÜDA-PAR'ın geçmişi, Hizbullah örgütü ile bağlantılı olduğu ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacı taşıdığı belirtiliyor.
25 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'milli ve manevi değerler' gerekçesiyle istifa ettiği Beşiktaş kongre üyeliğine katıldı. Bahçeli, Beşiktaş taraftarlarının hükümete yönelik protestoları sırasında istifa etmişti. Erkan Baş'ın üyeliği, Bahçeli'nin istifasından kısa bir süre sonra gerçekleşti ancak TİP kaynaklarına göre bu üyeliğin Bahçeli'nin istifasıyla bir ilgisi yok ve Baş'ın bu adımı bir süredir düşündüğü bir hareket.
23 Mart 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında, suikastı organize etmekle suçlanan Tolga Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındı. Ancak Demirbaş'ın bu evde yakalanmasına dair polis tutanağı kaybolduğu için savcılar dosyaya Kılavuz'u dahil edemedi. Bu durum, cinayetin siyasi bağlantılarına dair soruşturmayı etkileyebilir ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde cinayetin hesabını soracağına dair sözleri de gündemde.
23 Mart 2023

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin depreme dayanıksız binalarından dolayı Taksim ve İstanbul Eğitim ve Araştırma hastanelerine taşınma planları tepkiler üzerine iptal edildi. Fakülte, yeni binalar tamamlanana kadar Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde hizmet verecek. İstanbul Tıp Fakültesi'nin (Çapa) Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanelerine taşınma kararı ise henüz değişmedi. Sağlık Bakanlığı, depreme dayanıksız diğer hastanelerin de taşınma sürecini planlamaktadır.
23 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te katıldığı 'Teke Tek' programında gençlerin iş bulma sorunlarına ve yurt dışında daha iyi çalışma koşulları bulmalarına değindi. Yavaş, Türkiye'de gençlere insanca bir hayat sunulmadığını ve bu yüzden yurt dışında garsonluk gibi işlerde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki yardım çalışmaları ve Hatay Havalimanı'nın tamiratı hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıltıldığını ve Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesinde propaganda yapmadığını savundu. Eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini ve gençlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.
17 Mart 2023

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i ziyaret eden ve kendisini Çakıcı'nın 'basın danışmanı' olarak tanıtan Ferhat Aydoğan'ın aslında basın danışmanı olmadığını belirtti. Aydoğan, Çakıcı adına yazılmış metinleri gazetecilere e-posta yoluyla gönderen bir kişi olarak biliniyor. Çakıcı, daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin aracılığıyla çıkarılan infaz düzenlemesiyle tahliye edilmişti.
17 Mart 2023

AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'emriyle' milletvekili olmak için belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sayan'ın istifası AKP genel merkezinde krize neden olduğu iddia edilirken, Sayan bu kararı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda aldığını belirtti. Sayan, daha önce ulusal siyasete atılmak istediğini ve milletvekili adayı olmayacağını söylediğini ifade etti.
17 Mart 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde, iktidar partisi AKP, anketlerde oyları yüzde 7 barajının altında görünen koalisyon ortağı MHP ile ortak liste hazırlığı yapıyor. MHP'nin milletvekili çıkaramadığı 51 ilde, MHP'li adayların AKP listelerinden gösterilmesi planlanıyor. Bu durum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin onayına bağlı olarak gerçekleşecek.
17 Mart 2023

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından, suyun çekilmesi için kullanılan kepçe yöntemi vatandaşların ve siyasetçilerin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından övülen müteahhitin yaptığı Abide Kavşağı da sular altında kaldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, önlem alınmaması ve etkili müdahale edilmemesi gerekçesiyle protesto edildi. Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, yaşananları 'insan yapımı bir felaket' olarak nitelendirdi ve iktidarın yanlış politikalarını eleştirdi.
15 Mart 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde AKP'nin, deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteği toparlamak için yeni stratejiler peşinde olduğu belirtiliyor. Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a göre AKP, cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendiriyor. BBC Türkçe'nin haberine göre ise AKP'nin sürpriz hamlelerinden biri olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi düşünülüyor. Ayrıca mevcut bakanların bir kısmının milletvekilliğine aday gösterileceği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da milletvekili listelerinde yer alabileceği konuşuluyor.
15 Mart 2023

TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023

Alaattin Çakıcı'nın 'danışmanı' olduğunu iddia eden Ferhat Aydoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i ziyaret ettiğini sosyal medyada paylaştı. Çakıcı, daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin girişimleriyle infaz düzenlemesi sonucu tahliye edilmiş ve muhaliflere yönelik tehdit içerikli mesajlar yayınlamıştı. Aydoğan, Çakıcı adına basın açıklamaları yapmakta ve gazetecilere e-posta yoluyla bilgi servis etmekte. Aydoğan'ın bu ziyareti, Kahramanmaraş'taki deprem bölgesinde gerçekleşti.
13 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem sonrası zarar gören Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir miting düzenledi. Bu miting için Kırıkhan Kaymakamlığı'nın kamu personeline katılım emri verdiği öne sürüldü. Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, deprem bölgesine yapılan yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaşanan sıkıntılardan dolayı halktan 'helallik' istedi.
13 Mart 2023

Galatasaray taraftarları, Süper Lig'in 25'inci haftasında oynanan Kasımpaşa maçında 'Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan' şeklinde hükümete yönelik istifa sloganları attı. Bu eylem, daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlarla yaptığı protestoların ardından gerçekleşti. İktidar milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kulüpleri hedef göstermiş ve stadyumlarda siyaset yapılmasına karşı çıkmıştı. Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderilmeye başlanmış ve kulüp taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını duyurmuştu.
11 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, AKP'nin ittifak arayışları devam ediyor. AKP kurmayları Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşecek. Hürriyet yazarı Hande Fırat, HÜDA-PAR'a cumhur ittifakında kontenjan verilmesinin gündemde olduğunu belirtti. Ayrıca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da cumhur ittifakından gelebilecek bir teklifi değerlendireceklerini ifade etti.
10 Mart 2023
İşaretlediklerim