Anadolu Ajansı tarafından derlenen bilgilere göre, Şampiyonlar Ligi'nde çeşitli 'en yaşlı rekorları' belirlendi. Pepe, 40 yıl 254 gününde Porto-Antwerp maçında gol atarak Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en yaşlı futbolcu unvanını aldı. En yaşlı şampiyon Paolo Maldini, en yaşlı finalist Edwin Van der Sar olarak kayıtlara geçti. Ayrıca Marco Ballotta, Gianluigi Buffon, Oleksandr Shovkovskiy, Mark Schwarzer ve Allan McGregor gibi isimler de en yaşlı oyuncular arasında yer aldı.
11 Kasım 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazandı. Bu, Messi'nin kariyerinde sekizinci kez bu ödülü kazandığı anlamına geliyor. Oylamada Norveçli Erling Haaland ikinci, Fransız Kylian Mbappe üçüncü sırayı aldı. Ayrıca, en iyi kadın futbolcu ödülüne İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.
31 Ekim 2023

İspanya 1'inci Futbol Ligi'nde (La Liga) Barcelona'nın Sevilla'yı 1-0 mağlup ettiği maçta, iki kulüp arasında yaşanan polemik ön plana çıktı. Barcelona'nın bir şirketle anlaşarak hakemler hakkında bilgi almaya çalıştığı iddialarını soruşturan hakimin, Barcelona'yı ve bazı eski kulüp başkanlarını 'çıkar sağlamak amaçlı rüşvet vermek'le suçlamasının ardından Sevilla Kulübü, Barcelona'ya karşı tavır aldı. Sevilla, Barcelona hakkındaki suçlamalardan dolayı protokol ilişkilerini askıya aldığını duyurdu. Barcelona da buna tepki göstererek Sevilla ile kurumsal ilişkilerini kestiğini açıkladı.
30 Eylül 2023

İspanya savcılığı, Kolombiyalı şarkıcı Shakira'yı 2012-2014 yılları arasında 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçladı. Bu, Shakira'nın 2018'de İspanya maliyesinden 5,3 milyon avro vergi kaçırdığına dair ilk suçlamadan sonra gelen ikinci suçlama. Savcılık, Shakira'ya Miami'den video konferans yöntemiyle ifade verme olanağı tanıdı. 2012-2014 yıllarını kapsayan soruşturma kapsamında 8 yıl 2 aya kadar hapis ve 23,8 milyon avro para cezası talep ediliyor.
26 Eylül 2023

Barcelona'nın Polonyalı futbolcusu Robert Lewandowski, Şampiyonlar Ligi'nde Antwerp'e karşı attığı golle Avrupa kupalarında 100 gol atan üçüncü oyuncu oldu. Bu başarıyı daha önce Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi elde etmişti. Barcelona, bu maçta Antwerp'i 5-0 mağlup etti.
20 Eylül 2023

France Football dergisi tarafından 1956’dan beri dağıtılan Ballon d'Or ödülü için 2023 adayları açıklandı. Listede, Barcelona'da forma giyen Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan ve Bayern Münih'te forma giyen Fenerbahçe'nin eski Güney Koreli stoperi Kim Min-jae de bulunuyor. 5 kez bu ödülü kazanan Cristiano Ronaldo, 2003'ten bu yana ilk kez adaylar arasında yer almadı. Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ise Yashin Trophy'nin 10 kişilik kısa listesinde yer buldu.
6 Eylül 2023

ABD'den İspanya'ya giden Delta Havayolları'nın 194 sayılı seferi, bir yolcunun ishal olması nedeniyle kalkıştan iki saat sonra Atlanta Havalimanı'na geri döndü. Pilot, 'biyolojik tehlike' ihbarında bulundu. Delta Havayolları, uçakta 'tıbbi bir durum' olduğunu doğruladı. Uçuş, uçağın temizlenmesinin ardından bir gün gecikmeli olarak gerçekleşti.
6 Eylül 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki direnişçiler, YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı Akbelen Ormanı'nı savunmak için sanatçılara çağrıda bulundu. Tarkan, Selda Bağcan, Fazıl Say, İlkay Akkaya, Moğollar ve Bulutsuzluk Özlemi gibi sanatçıları Akbelen'i ziyaret etmeye ve doğa için çalmaya davet ettiler. Daha önce kendilerini ziyaret eden Zülfü Livaneli'nin de konser vermesini istediler.
24 Ağustos 2023

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi Toulouse ile oynanacak lig maçının kadrosuna dahil etti. Sezon öncesi Japonya ve Güney Kore'deki hazırlık turnuvasında A takım kadrosundan çıkarılan ve ligin ilk haftasında oynamayan Mbappe, yeniden kadroya çağrıldı. PSG yönetimi, kontratı gelecek sezon sona erecek olan ve sözleşme yenilemediği için kadrodan çıkarılan oyuncunun takımda kalmaya ikna edilmesi için çaba gösterecek.
18 Ağustos 2023

Dünyaca ünlü futbolcu Neymar, Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımına transfer oldu. Al-Hilal, bu transfer için PSG'ye 80 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Neymar, Al-Hilal takımından iki yılda 300 milyon avro kazanacak. Reklam ve sponsor gelirleriyle bu bedelin 400 milyon avroya kadar çıkması bekleniyor. Suudi Arabistan kulüplerinin son dönemde gerçekleştirdiği yıldız transferler arasında Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sadio Mane, N’Golo Kante, Riyad Mahrez, Ruben Neves, Roberto Firmino ve Jordan Henderson gibi isimler yer alıyor.
15 Ağustos 2023

Son olarak Japonya’nın Vissel Kobe takımında oynayan İspanyol futbolcu Andres Iniesta, 39 yaşında Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Emirates Club’a transfer oldu. Iniesta, Barcelona formasıyla dokuz lig ve dört Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2018 yılında Vissel Kobe ile anlaşmış ve 2021’de iki yıllık sözleşme yenilemişti. 39 yaşındaki yıldız futbolcu, kariyerinde İspanya ile dört Dünya Kupası’na katılmış ve FIFA 2010 Güney Afrika’da kupayı kaldırmıştı.
10 Ağustos 2023

Manchester City takımıyla geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Kupası'nı kazanan İlkay Gündoğan, Almanya'da yılın futbolcusu seçildi. Bu ödül, 1960 yılından bu yana Kicker dergisi tarafından düzenleniyor ve spor gazetecilerinin oylarıyla belirleniyor. Gündoğan, bu ödülü 198 oyla kazandı. Önümüzdeki yıl Almanya'nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Alman Milli Takımı'nın en önemli kozlarından biri olması bekleniyor.
6 Ağustos 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'nin ağaç kesimine karşı köylüler, 2019'dan bu yana mücadele ediyor. Bu yılın başında Barcelona ile Limak, takımın stadının yenilenmesi için sözleşme imzalamıştı. Yurttaşlar, ağaç kesimine karşı bir sosyal medya kampanyası başlatarak Barcelona'ya 'Limak'ı durdur, doğayı kurtar' çağrısı yaptı.
30 Temmuz 2023

Real Madrid, ABD'deki sezon öncesi kampını Arda Güler'in sakatlığı nedeniyle yarıda bırakarak Madrid'e döneceğini açıkladı. Güler, sağ diz iç menisküsünde sakatlık tespit edildiği için tedavi sürecini hızlandırmak adına Madrid'e dönüş yapacağını belirtti. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, bu akşam oynanacak Barcelona maçı öncesinde Güler'in kadroda yer almayacağını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Juventus futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrılma kararı aldığını ve bu yönde müzakerelerin başladığını duyurdu. Kulüp, Real Madrid ve Barcelona ile yapılan müzakereler sonucunda projeden çıkış prosedürünü başlattığını teyit etti. Juventus'un eski başkanı Andrea Agnelli, mali yolsuzluk soruşturması nedeniyle futboldan men cezası almış ve kulüp de puan silme ve para cezasına çarptırılmıştı. Avrupa Süper Ligi projesi, spor camiasında büyük tepki toplamış ve çoğu kulüp projeden çekilmişti.
14 Temmuz 2023

Türk milli futbolcu Arda Güler, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer oldu ve 2023-2024 sezonu hazırlıkları kapsamında takım arkadaşları ve teknik direktör Carlo Ancelotti ile tanıştı. Real Madrid takımı, yeni sezon hazırlıklarına Madrid'deki tesislerinde başladı. Arda Güler, milli takım kamplarına katılan diğer futbolcuların aksine erken bir şekilde Real Madrid kampına katılmayı tercih etti. Takım, hazırlık maçları için gelecek hafta ABD'ye gidecek ve Arda Güler'in takımda kalıp kalmayacağı ya da kiralık olarak başka bir takıma gidip gitmeyeceği hazırlık kampı sonrasında belli olacak.
10 Temmuz 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

İspanyol spor basını, Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki futbolcusu Arda Güler'in Real Madrid'e 20 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olacağını öne sürdü. Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in Arda'ya Barcelona'nın teklifinden daha yüksek bir teklif sunduğu ve Fenerbahçe ile Arda Güler'den onay beklenildiği belirtildi. Arda'nın Barcelona, Sevilla ve Milan gibi kulüplerden gelen teklifleri reddederek Real Madrid'i tercih ettiği, ancak kiralık olarak başka bir takımda oynama ihtimalinin de gündemde olduğu ifade edildi.
5 Temmuz 2023

İspanya'nın Barcelona Kulübü, mali zorluklar sebebiyle 1999 yılında kurulan ve 24 yıl hizmet veren resmi televizyon kanalı Barça TV'nin yayınlarına 30 Haziran itibarıyla son verdi. Kanalın yıllık giderleri 14 milyon avro iken gelirleri sadece 2 milyon avro olduğu için sürdürülebilir olmadığı belirtildi. Kapanma kararı sonucunda yaklaşık 100 çalışan işten çıkarıldı ve bu duruma tepki olarak eylemler düzenlendi. Barcelona, bundan sonra sadece internet üzerinden bazı yayınlar yapacak.
1 Temmuz 2023

İspanya'nın Barcelona Kulübü, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'i transfer etmek için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta, kulübün sportif direktörü Deco'nun Arda Güler transferini görüşmek üzere İstanbul'da olduğunu belirtti. Katalan spor gazetesi Sport, bu transferin Fenerbahçe'nin bir yıl daha yıldız futbolcusunu kadrosunda tutma planına uyduğunu ve Arda'nın profesyonel olarak kendini geliştirmeye devam etmek için ülkesinde bir sezon daha devam etmek istediğini yazdı.
30 Haziran 2023
İşaretlediklerim