ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump, 6 Ocak 2021'deki Kongre Baskını'nı 'sevgi dolu bir gün' olarak tanımladı. Trump, destekçilerinin seçimlerin hileli olduğunu düşündükleri için Kongre'yi bastığını öne sürdü. Eski başkan yardımcısı Mike Pence'in Biden'ın zaferini onaylamasını eleştiren Trump, seçim yenilgisini tersine çevirmeye yönelik suçlamalarla karşı karşıya. Trump, seçimlerin hileli olduğuna dair kanıt bulunmamasına rağmen bu iddiayı sürdürmeye devam ediyor.
17 Ekim 2024

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump yarışıyor. Anketler, Harris'in Trump'ın önünde olduğunu gösterse de, ABD'nin 'Seçiciler Kurulu' sistemi nedeniyle bu sonuçlar seçim sonucunu kesin olarak tahmin edemiyor. Seçim sonuçlarını belirleyecek olan 'salıncak eyaletler' arasında Pennsylvania, Wisconsin, North Carolina, Georgia, Michigan, Arizona ve Nevada bulunuyor. Bu eyaletlerde adaylar arasında belirgin bir üstünlük yok ve sonuçlar değişkenlik gösteriyor.
17 Ekim 2024

Tesla, direksiyon ve pedal içermeyen yeni robotaksi modeli 'Cybercab'i tanıttı. Aracın fiyatının 30 bin doların altında olacağı ve 2026'da üretime başlanacağı açıklandı. Tanıtımda ayrıca 20 kişi taşıyabilen 'Robovan' ve insansı robotlar da gösterildi. Elon Musk, bu araçların ve robotların yakın gelecekte günlük yaşamda yer alacağını belirtti.
11 Ekim 2024

Lincoln'lü sanatçı David Taylor, bir müzayede evinde 2 bin sterline satın aldığı tablonun, Kanadalı empresyonist Helen McNicoll'a ait 300 bin sterlin değerinde bir şaheser olduğunu keşfetti. Tablonun McNicoll'un imzasını taşıdığı ve 20. yüzyılın başlarında Kanada'da sergilendiği belirlendi. BBC'nin 'Fake of Fortune?' programında uzmanlar tarafından doğrulanan bu keşif, sanat dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Taylor, tabloyu açık artırmada satmayı planlıyor.
4 Ekim 2024

İsviçre ve İtalya, Alplerdeki buzulların erimesi nedeniyle sınırlarını yeniden belirleme kararı aldı. 2023'te İsviçre'deki buzulların %4'ü eridi ve bu durum sınırların doğal olarak değişmesine yol açtı. Sınır değişiklikleri, popüler kayak merkezlerine yakın bölgelerde yapılacak ve her iki ülkenin ekonomik çıkarlarına uygun olarak çizilecek. Anlaşma her iki ülke tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek.
30 Eylül 2024

Geniş çaplı bir araştırma, çocukların yemek seçme alışkanlıklarının ebeveynlik tarzından ziyade genetik etkenlerden kaynaklandığını ortaya koydu. Çocuk Psikolojisi ve Psikiyatri Dergisi'nde yayınlanan çalışmada, tek ve çift yumurta ikizlerinin beslenme alışkanlıkları karşılaştırıldı ve genetik faktörlerin etkisi belirlendi. Araştırma, yemek seçmenin 16 aylıkken yüzde 60 oranında genetik etkenlere bağlı olduğunu ve bu oranın 3 ile 13 yaş arasında yüzde 74'e yükseldiğini gösterdi.
28 Eylül 2024

İsviçre polisi, Sarco adlı intihar kapsülünün kullanımıyla ilgili olarak Schaffhausen kantonunda birkaç kişiyi gözaltına aldı. Sarco, nitrojen gazı kullanarak acısız bir ölüm sunan ve biyolojik olarak parçalanabilen malzemelerden üretilen bir cihaz. İsviçre Sağlık Bakanı Elisabeth Baume-Schneider, kapsülün güvenlik mevzuatına uymadığını ve yasal olmadığını belirtti. İsviçre'de ötanazi yasal olsa da, bencilce nedenlerle yapılması suç teşkil ediyor.
24 Eylül 2024

The Cure, 16 yıl aradan sonra ilk yeni şarkıları olan Alone'un perşembe günü yayınlanacağını duyurdu. Şarkının prömiyeri, İngiltere'de BBC Radio 6 Music programında yapılacak. Grup, en son 2008'de 4:13 Dream albümünü yayınlamıştı ve yeni albümleri Songs of a Lost World'ün 1 Kasım 2024'te çıkması bekleniyor. The Cure, geniş bir dinleyici kitlesine sahip ve Spotify'da aylık 17 milyondan fazla dinleyicisi bulunuyor.
24 Eylül 2024
İşaretlediklerim