Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketinin ardından NATO'ya bağlı dört farklı karargah bayraklarını yarıya indirdi. Bu karargahlar İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı, Belçika'daki NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı, Brüksel'deki NATO Ana Karargâhı ve ABD'deki NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı olarak sıralanıyor. Bu hareket, NATO'nun Türkiye'ye olan dayanışmasını ve desteğini simgelemektedir. Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılmış ve bu depremlerde en son açıklanan verilere göre 3,549 kişi hayatını kaybetmiştir.
7 Şubat 2023

Maryland eyaletindeki milletvekilleri, özel şirketler ve devlet dairelerinde haftada dört gün çalışmayı mümkün kılacak yasal düzenlemeler üzerinde çalışıyorlar. Beş yıl sürecek olan pilot program, yasalaşması durumunda Maryland'i bu uygulamayı resmi olarak benimseyen ilk ABD eyaleti yapacak. Avrupa'da Belçika gibi bazı ülkeler bu uygulamayı yasalaştırmış ve İzlanda'da yapılan denemeler başarılı sonuçlar vermişti. Türkiye'de de Aksa isimli şirket, dört gün çalışma uygulamasını deneyeceğini duyurdu.
1 Şubat 2023

Europol tarafından koordine edilen bir operasyonda, Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitzlato'nun yasa dışı fonları rubleye çevirerek kara para akladığı iddia edildi. Operasyon ABD ve Fransa polisi öncülüğünde, diğer Avrupa ülkelerinin güvenlik birimlerinin desteğiyle gerçekleştirildi. Bitzlato'nun en üst yöneticisi ABD'de, diğer üst düzey yöneticiler İspanya ve Kıbrıs'ta gözaltına alındı. Ayrıca 18 milyon avro değerinde mal varlığına el konuldu ve 50 milyon avro değerinde 100'den fazla kripto para hesabı donduruldu.
24 Ocak 2023

Vatandaşlık ve ikamet danışmanlığı hizmeti veren Henley & Partners, dünyanın en güçlü pasaportlarını içeren listesini güncelledi. Listede, vizesiz seyahat edilebilen ülke sayısına göre sıralama yapılmıştır. Japon pasaportu 193 ülkeye vizesiz seyahat imkanıyla birinci sırada yer alırken, Türkiye pasaportu 110 ülkeye vizesiz ya da kolay vize imkanıyla 52'nci sırada bulunuyor.
11 Ocak 2023

Belçika, daha önce kapatılması planlanan 'Tihange 3' ve 'Doel 4' adlı iki nükleer reaktörün faaliyet süresini 10 yıl daha uzatmak için enerji şirketi Engie ile anlaşmaya vardı. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, bu kararın ülkenin enerji güvenliği için önemli olduğunu belirtti. Anlaşma kapsamında, reaktörlerin yönetimi Belçika devleti ve Engie'nin ortak olduğu bir yapı tarafından yürütülecek ve nükleer atıkların maliyeti için bir çerçeve oluşturulacak. Belçika, Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa'daki enerji krizi nedeniyle daha önce 2025'te sonlandırılması planlanan nükleer santrallerin faaliyet süresini uzatma kararı almıştı.
10 Ocak 2023

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), ABD'de hızla yayılan 'Kraken' adlı Covid-19 alt varyantı XBB.1.5'in Avrupa'da da yaygınlaşabileceğini açıkladı. ABD'de bu varyantın vakaların %40'ını oluşturduğu ve en hızlı büyüyen ikinci varyant olduğu belirtiliyor. ECDC, Kraken varyantının AB'de şu an düşük seviyelerde görüldüğünü ve kısa vadede vakaların artışına yol açmasının beklenmediğini ifade etti. Varyant, Avrupa'da az sayıda vakada tespit edilmiş durumda.
6 Ocak 2023

Mersin Uluslararası Limanı'nda, Mısır'dan gelen Malta bandıralı bir gemideki patates yüklü konteynerde yapılan aramada 45 kilogram kokain bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Mersin başsavcılığının koordinesinde bir operasyon düzenledi. Narkotik dedektör köpeklerinin de kullanıldığı aramada, kokainin soğutucu kısmında saklandığı tespit edildi. Kokainin Belçika'dan Mısır'daki gemiye yüklendiği belirlendi.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim