Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, sosyal medyada kendisi, ailesi ve genel başkanının hedef gösterildiği iddialara karşı açıklama yaptı. Durbay, bu iddiaların tamamen yalan olduğunu belirterek, 100'den fazla kişi ve kurumu mahkemeye verdiğini duyurdu. Ayrıca, kolon kanseri teşhisi aldığını ve tedavi sürecine başladığını açıkladı. Durbay, bu süreçte ailesinin ve kendisinin yaşadığı zorlukları dile getirerek, iftiraların sorumlularının hukuk önünde hesap vereceğini vurguladı.
4 Ekim 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, SemtPati adlı mobil uygulama ile geçici bakımevlerinde kalan sokak hayvanlarının sahiplendirilmesini sağlıyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden sahiplenmek istedikleri hayvanı seçip 'sahiplen' butonuna tıklayarak hayvanları sahiplenebiliyor. Bu uygulama, daha fazla sokak hayvanının yeni bir yuva bulmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.
4 Ekim 2024

İstanbul'da İETT'ye bağlı özel halk otobüsü sahipleri, ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle 15 Ekim'de kontak kapatma kararı aldı. Özel Halk Otobüsü Platformu sözcüsü Erhan Güneş, İBB'den alacaklarının iki milyon lirayı aştığını ve mali kriz içinde olduklarını belirtti. Grup, Saraçhane'deki İBB binası önünde toplanarak ödemelerin acilen yapılmasını talep etti ve İstanbul halkından destek istedi. Açıklamanın ardından grup, 15 Temmuz Şehitleri Caddesi'ni trafiğe kapattı.
3 Ekim 2024

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, belediyede işten çıkarma ve mobbing iddialarına yanıt verdi. Odabaşı, kimseye özel bir kastı olmadığını, ancak siyaseten gelip keyif yapmak isteyenlerin çocuklarını beslemek zorunda olmadığını belirtti. Ayrıca, belediyenin mali durumuna değinerek, geçmişte borçsuz bir belediye devrettiklerini, ancak son dönemde personel maaşlarının yüksek faizli kredilerle ödendiğini ifade etti.
3 Ekim 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'ahmak davası' olarak bilinen davada üçüncü kez duruşma talep etti. İmamoğlu, milletin iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurgularken, demokrasinin önünün açılması çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise İmamoğlu'na siyasi yasağın istinafta onanacağını ancak Yargıtay aşamasında kalacağını düşündüğünü belirtti. Dava, İmamoğlu'nun 2019 yılında Süleyman Soylu'ya yönelik ifadeleri nedeniyle açılmıştı ve İmamoğlu'na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.
3 Ekim 2024

Türkiye Barolar Birliği, avukatlık ücretlerine yüzde 60 ila yüzde 102 oranında zam yapıldığını duyurdu. Yeni tarife Resmi Gazete'de yayımlandı ve çeşitli hukuki hizmetler için belirlenen yeni ücretler açıklandı. Örneğin, avukata büroda sözlü danışma saat ücreti 3 bin 500 lira, tüketici mahkemelerinde görülen davalar için 15 bin lira ve ağır ceza mahkemelerindeki davalar için 48 bin lira olarak belirlendi. Bu zamlar, avukatlık hizmetlerinin maliyetini önemli ölçüde artıracak.
3 Ekim 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılandığı davada dosya, mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi. Mahkeme, bilirkişi raporunda İmamoğlu'nun ihale sürecinde herhangi bir usulsüzlük yapmadığını belirtti. İçişleri Bakanlığı'nın itirazı reddedildi ve dava dosyası savcıya iletildi. İddianamede, İmamoğlu ve diğer sanıklar hakkında üçer yıldan yedişer yıla kadar hapis cezası isteniyor.
2 Ekim 2024

Denizli'de Akbaş Barajı'ndaki su seviyesinin kritik seviyenin altına düşmesi nedeniyle içme suyu alımı durduruldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yaklaşık 400 bin kişiyi etkileyen bu durum karşısında vatandaşları su tasarrufu yapmaya çağırdı. Su kesintilerinin başlaması riski bulunurken, belediye alternatif su kaynakları için çalışmalara başladı.
2 Ekim 2024

Bartın'da İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası'na giden yola dökülen çöpler nedeniyle dört belediye ve il özel idaresine toplam 6 milyon 495 bin 270 lira idari para cezası kesildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktaki sahaya tonlarca çöp döküldüğünü tespit etti ve inceleme başlattı. İnceleme sonucunda Bartın İl Özel İdaresi, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Kurucaşile Belediyesi ve Ulus Belediyesi'ne 1 milyon 299 bin 54'er TL ceza uygulandı.
1 Ekim 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Barosu, dezavantajlı gruplara ücretsiz avukatlık hizmeti sağlamak amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokol, özellikle kadınlar, çocuklar ve ekonomik zorluklar yaşayan bireylerin yasal haklarını öğrenmeleri ve adalete erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, adalete erişimin temel bir hak olduğunu vurgularken, İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, adli yardım sisteminin önemine dikkat çekti. Protokol, avukatların hukuki desteğini genişletmeyi ve adli yardım hizmetlerini iyileştirmeyi amaçlıyor.
1 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın soruşturmasında adı geçen Türkevi hakkında ilk kez konuştu. Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkevi eleştirisini anlamadığını belirtti ve Türkiye'nin başarılarına sevinmek yerine eleştirenleri milletin vicdanına havale etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu, Türkevi'nin yapım sürecinde rüşvet iddialarına tepki gösterdi.
30 Eylül 2024

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) raporuna göre, İstanbul'daki liselerin yüzde 68,10'u özel okullardan oluşuyor. Raporda, son on yılda eğitim sisteminde yaşanan dönüşüm, özelleşmenin etkileri ve eğitime erişimdeki eşitsizlikler ele alındı. İPA Başkanı Buğra Gökçe, 4+4+4 eğitim sistemi ve dershanelerin kapanmasıyla özel okullara yönelişin arttığını belirtti. Raporda, özel okulların sayısındaki artışa rağmen eğitim kalitesinin yükselmediği ve fırsat eşitliğinin sağlanması için devlet okullarının altyapısının güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
30 Eylül 2024

İzmir Körfezi'nde 20 Ağustos'tan bu yana devam eden balık ölümleri, Bayraklı, Karşıyaka ve Konak ilçelerinde yoğun olarak görülüyor. Kıyıya vuran ölü balıklar belediye ekiplerince toplanırken, bölgede kötü koku da etkili oluyor. Kirlilik kaynağının tespiti ve önlenmesi için çalışmalar başlatılmış durumda. Balık ölümlerinin küresel ısınma ve atık kirliliği gibi nedenlerden kaynaklandığı düşünülüyor.
29 Eylül 2024

Fatih Belediyesi, Kapalıçarşı'daki işgaliye ücretlerini 900 liradan metrekare başına 8 bin – 15 bin liraya çıkardı. Bu zammı fazla bulan esnaf, her gün 12.00’de dükkanlarının ışıklarını söndürerek kararı protesto etmeye başladı. Esnaf, Mısır Çarşısı'ndaki işgaliye ücretlerinin daha düşük olduğunu belirterek, belediyenin kararının adil olmadığını savunuyor.
29 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), pazartesi ve salı günleri İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların azalacağı ve gece boyunca sağanağın etkili olacağı belirtildi. İstanbul ve İzmir dahil olmak üzere 10 kent için sağanak uyarısı yapıldı.
29 Eylül 2024

Bartın Irmağı'nın Kemerköprü mevkisinde ölü balıkların görülmesi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme başlattı. Bakanlık ekipleri, bölgeden aldıkları numuneleri laboratuvara gönderdi. Bartın Belediyesi, ırmaktaki oksijen seviyesini artırmak amacıyla temiz su saldı. Bu olay, Türkiye'deki diğer su kirliliği vakalarıyla benzerlik gösteriyor.
27 Eylül 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin arıtılamayacağını belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, körfezdeki kirlilik ve balık ölümleri üzerine inceleme başlattı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı arıtma tesislerinin standartların üzerinde kirli su deşarj ettiğini tespit etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 1 milyon 858 bin 610 lira ceza kesildi. Tugay, körfezdeki kirlilik sorununu bir veya bir buçuk yıl içinde çözeceklerini ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
27 Eylül 2024

İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi, Beyoğlu Belediyesi’nin Terra Santa binasından tahliye edilmesi talebine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tahsisi sonlandırma kararını hukuka aykırı bularak yargıya taşımıştı. Mahkeme, belediyenin itirazını haklı buldu ve davalı idareye savunma için 30 gün süre tanıdı. Terra Santa Manastırı, Beyoğlu’nda tarihi ve kültürel öneme sahip bir yapı olarak biliniyor.
26 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen 'ahmak davası' ile ilgili yargının bir silah gibi kullanıldığını belirtti. İmamoğlu, davanın toplumu rahatsız ettiğini ve sürdürülemez olduğunu ifade etti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2019'da yaptığı açıklamalar üzerine başlayan dava, İmamoğlu'na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesiyle sonuçlanmıştı. Dava şu anda istinaf aşamasında ve karar onanırsa İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek.
26 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'daki adaylık tartışmalarından rahatsız olduğunu ve bu tartışmalardan ders alınması gerektiğini belirtti. Yavaş, belediye başkanlarının kendi işlerine odaklanması gerektiğini ve halkın yaşadığı sorunların gündemde olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut siyasi sistemin keyfi olduğunu ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini savundu. Yavaş, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan'ın Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarını da eleştirdi.
26 Eylül 2024
İşaretlediklerim