Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum için destek ifadelerini kullandı. Murat Kurum, ziyaretler kapsamında Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Galatasaray Kulübü'nü ziyaret etti. Özbek, basın toplantısında Kurum'un İstanbul için büyük bir şans olduğunu ve özellikle İstanbul'un ihtiyaçlarına yönelik faaliyetlerini sürdüreceğine inandığını belirtti.
17 Ocak 2024

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Eyüpspor ile karşılaştı ve maçı 4-0 kazanarak son 16 turuna yükseldi. Maçta Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller Salih Uçan, Cenk Tosun ve Ante Rebic'ten geldi. 1. Lig lideri Eyüpspor ise kupadan elendi. Bu sonuçla Beşiktaş, Portekizli teknik direktör Fernando Santos yönetimindeki ikinci maçından da zaferle ayrılmış oldu.
16 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den beş takıma para cezası ve iki futbolcuya maç men cezası uyguladı. Efkan Bekiroğlu'na iki, Leroy Fer'e bir maç men cezası verilirken, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Yılport Samsunspor, Çaykur Rizespor ve Gaziantep Futbol Kulübü'ne toplamda 1 milyon 281 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca, dört takımın taraftarlarına bir sonraki maç için elektronik kart bloke cezası getirildi.
15 Ocak 2024

Beşiktaş yönetimi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde Gaziantep ALG Spor'a 2-1 yenildikleri maçta galibiyet golünü atan Angolalı oyuncu Patricia Mingas Afonso Seteco'nun erkek olduğunu iddia etti. Beşiktaş yönetim kurulu üyesi Fırat Fidan, oyuncunun kimliğinin değiştirildiğini ve erkeğin kadın olarak oynatıldığını belirtti. Beşiktaş Kulübü Kadın Futbol Takımları İdari Direktörü Hasan Sarıgül, oyuncunun davranışlarından şüphelendiklerini ve Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurarak araştırılmasını talep edeceklerini açıkladı.
15 Ocak 2024

Beşiktaş, ücretinin süresinde ödenmemesi nedeniyle sözleşmesini fesheden eski futbolcusu Victor Ruiz Torre'ye 2,7 milyon avro tazminat ödedi. Bu ödeme ile Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kararı yerine getirilmiş ve olası bir transfer yasağının önüne geçilmiş oldu. Beşiktaş, Torre'ye bakiye ücret, fesih tazminatı ve yargılama giderleri dahil olmak üzere toplamda 2.728.838 avro ödeme gerçekleştirdi.
12 Ocak 2024

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde iki büyükşehir, 12 il ve 41 ilçede yarışacak toplam 55 adayın isimlerini kamuoyu ile paylaştı. Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkan adayları sırasıyla Serdar Soydan ve Cengiz Ergün olarak belirlendi. AKP ve MHP arasındaki mutabakata göre, 30 büyükşehirden 28'inde AKP, ikisinde ise MHP aday gösterecek. Aday listesi, büyükşehirler ve ilçeler bazında detaylı bir şekilde verilmiştir.
10 Ocak 2024

Beşiktaş, 2023-24 sezonu devre arası transfer dönemi kapsamında Norveçli defans oyuncusu Jonas Svensson'la sözleşme imzaladığını duyurdu. Kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada Svensson'a Beşiktaş ailesine hoş geldin denilerek, başarılar dilendi. Svensson daha önce Adana Demirspor'da oynuyordu.
10 Ocak 2024

Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı ve maçı 4-0 kazandı. Beşiktaş'ın genç oyuncusu Semih Kılıçsoy iki gol atarken, Milot Rashica ve Cenk Tosun da skora katkıda bulundu. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 32'ye yükseltti, Çaykur Rizespor ise 29 puanda kaldı. Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Fernando Santos maçı tribünden izledi.
9 Ocak 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruda, Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Eyüp, Üsküdar-Eyüp, Büyükada-Sedef Adası, Eminönü-Beşiktaş-Ortaköy ve Adalar-Beşiktaş hatlarında vapur seferlerinin geçici olarak durdurulduğu bildirildi. Ayrıca Aşiyan uğramalarının Bebek İskelesi üzerinden yapılacağı ifade edildi.
8 Ocak 2024

Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nün eski başkanının hakem Halil Umut Meler'e saldırması sebebiyle ertelenen 16'ncı hafta maçları, 9-11 Ocak tarihleri arasında oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan maç programına göre, 9 Ocak'ta dört, 10 Ocak'ta dört ve 11 Ocak'ta iki maç yapılacak. Ayrıca, 1'inci lig, 2'nci lig maçları ve Ziraat Türkiye Kupası 5'inci tur maçları da belirlenen tarihlerde oynanacak.
8 Ocak 2024

Beşiktaş Futbol Takımı, kötü sonuçlar nedeniyle Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük görevine Fernando Santos'u atadı. 69 yaşındaki Portekizli teknik direktör ve yardımcılarıyla anlaşma sağlandı. Santos, futbolculuk kariyerinin yanı sıra Portekiz'in üç büyük kulübünde ve Yunanistan'da çeşitli takımların yanı sıra Yunanistan, Portekiz ve Polonya milli takımlarında teknik direktörlük yapmış bir isimdir. Özellikle Portekiz milli takımıyla 2016 Avrupa Şampiyonluğu ve 2019 Uluslar Ligi şampiyonluğu gibi başarılar elde etmiştir.
7 Ocak 2024

İstanbul'da Beşiktaş-Adalar ve Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş güzergahlarında, İzmir'de ise tüm vapur seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İstanbul Şehir Hatları AŞ ve İzmir İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda, seferlerin ikinci bir duyuruya kadar gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.
7 Ocak 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak gerçekleşmeyen Süper Kupa finali öncesinde yaşanan krizin perde arkasını anlattı. Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itiraz ettiğini ve her iki kulübün de bu nedenle maça çıkmayarak Türkiye'ye döndüğünü belirtti. Koç, federasyon ile kulüpler arasında yapılan anlaşmaların ve protokollerin eksikliğinden, son dakika yaşanan bilgi kirliliğinden ve organizasyonun amatörce yürütüldüğünden bahsetti. Ayrıca, krizin nasıl ortaya çıktığını ve kulüplerin bilgilendirilme sürecinin yetersizliğini detaylandırdı.
5 Ocak 2024

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartlarına Suudi yönetiminin itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de maça çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli değerler ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığını, sürece Cumhurbaşkanının dahil olmadığını ve sporun farklı amaçlarla alet edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
2 Ocak 2024

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, Süper Lig ekiplerinden Başakşehir ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. 34 yaşındaki futbolcu, son olarak Çin'in Beijing Guoan takımında oynuyordu. Türkiye'deki kariyerinde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile çeşitli başarılar elde eden de Souza, Türkiye'de oynadığı 193 maçta 22 gol kaydetti.
2 Ocak 2024

Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve 'Ne mutlu Türküm diyene!' ifadelerine Suudi yönetiminin itiraz etmesi üzerine gerçekleşmeyen Süper Kupa finali hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, kulübün değerlerinin her şeyin üstünde tutulduğu ve yaşananların sadece sportif bir mesele olmadığı, siyaset ve dış politika ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğu belirtildi. Ayrıca, kulübe ve yöneticilere yönelik gerçek dışı iddialar için hukuki adımlar atılacağı ifade edildi.
31 Aralık 2023

Antalyaspor, teknik direktörlük görevi için Sergen Yalçın ile sezon sonuna kadar prensipte anlaşma sağladı. Bu gelişme, Nuri Şahin'in Borussia Dortmund'dan gelen yardımcı antrenörlük teklifini kabul etmesi ve görevinden ayrılmasının ardından yaşandı. Antalyaspor Başkan Vekili Alkan Evren, anlaşmanın detaylarını ve imza töreninin planlarını açıkladı. Sergen Yalçın daha önce Beşiktaş'ı çalıştırmış bir teknik direktördür.
31 Aralık 2023

İstanbul'da yılbaşı kutlamaları nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy ilçelerindeki bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Kapatılacak yolların listesi ve sürücülerin kullanabileceği alternatif güzergahlar belirtilmiş, ayrıca Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinin 1 Ocak'ta ücretsiz olacağı bilgisi verilmiştir.
30 Aralık 2023

Suudi parfüm markası Laverne, Türk oyuncu Hande Erçel'in Instagram hesabından Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yaptığı paylaşım sonrasında rahatsızlık duyarak Erçel ile olan reklam anlaşmasını sonlandırdığını açıkladı. Bu gelişme, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve ilgili sloganlara itiraz etmesi sonucu iki takımın maçı oynamama kararı almasının ardından yaşandı. Hande Erçel, bu duruma tepki olarak Atatürk'ün fotoğrafını paylaşmıştı.
30 Aralık 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Türk takımlarının Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve 'Ne mutlu Türküm diyene!' sloganlarını içeren pankartlar nedeniyle Suudi yönetiminin itirazı üzerine iptal edildi. Türk kulüpleri, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı. Suudi Arabistan tarafı, iki takımın anlaşmaya uymadığını belirterek maçın iptaline yol açan durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
30 Aralık 2023
İşaretlediklerim