Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal ve kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu, 64 yıllık tiyatro serüvenleri nedeniyle Vehbi Koç Ödülü'ne layık görüldü. Ödül, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç tarafından takdim edildi. Ömer Koç, törende yaptığı konuşmada Genco Erkal'ın sanat ve demokrasi alanındaki katkılarını övdü. Genco Erkal ise teşekkür konuşmasında politik bir mesaj da vererek, ülkenin aydınlık bir geleceğe ulaşmasını diledi.
5 Mayıs 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Sururi Mehmet Efendi Mahallesi'nde bir istinat duvarının çökmesi sonucu, yolun altından kayan toprak ve beton molozları Beyoğlu Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar Lisesi'nin henüz faaliyete geçmemiş bahçesine düştü. Bahçedeki ağaçlar devrildi ve bazıları yanındaki Sururi Ortaokulu'nun bahçesine düştü. Beyoğlu Belediyesi ekipleri, olay yerine gelerek güvenlik önlemleri aldı ve üç binayı tahliye edip mühürledi.
4 Mayıs 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sebebiyle Beyoğlu ve Maltepe'de trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu. Beyoğlu'nda Sıraselviler Caddesi ve çevresindeki bazı yollar, Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı ve bağlantılı sokaklar trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollara alternatif olarak Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi ve diğer bazı caddeler, Maltepe'de ise D-100 kara yolu ve Bağdat Caddesi kullanılabilecek.
30 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıldıktan sonra kadın cinayetlerinin azaldığını iddia ederken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun (KCDP) verileri bu iddiayı çürütüyor. Soylu, 2020'de 309 kadının hayatını kaybettiğini, 2022 sonunda ise bu sayının 279'a düştüğünü belirtirken, KCDP 2022'de 334 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü ve 245 kadının şüpheli şekilde öldüğünü açıklıyor. KCDP'nin 2020 raporuna göre de, o yıl erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 300 ve şüpheli şekilde ölen kadın sayısı 171.
26 Nisan 2023

Beyoğlu Belediyesi, hukuki süreç devam etmesine rağmen eski Fransız Saint Joseph Yetimhanesi'nin kapısını kapatarak içeriye giriş çıkışları engelledi. Yıllardır yetimhane binasında faaliyet gösteren kartonpiyer atölyesi sahibi Cemal Cinbiz, binaya girişine izin verilmediği için iki haftadır nöbet tutuyor. Cinbiz, belediye başkanı Haydar Ali Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu. Belediye ekipleri, geçmişte binanın bazı kısımlarını sökmüş ve defterdarlık tarafından kayyım atanmasına karar verilmişti.
26 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Yükseköğretim Kurulu'nda çeşitli üst düzey atama ve görevden alma kararları alındı. Bu kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Atamalar arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı birçok genel müdür yardımcılığı pozisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi görevler bulunmaktadır. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü ve YÖK üyeliklerinde de değişiklikler yapıldı.
10 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mali sıkıntılar nedeniyle kapanan Beyoğlu Sineması'nı yenileyerek sinemayı 'İBB Beyoğlu Sineması' adı altında tekrar hizmete sunmaya hazırlanıyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sinemanın yenilenmiş bir fotoğrafını paylaşarak açılışın yakın olduğunu duyurdu ve ilk gösterilecek film için 'Umut' önerisinde bulundu.
9 Nisan 2023

Netflix Türkiye'nin orijinal dizisi Atiye'nin setinde çalışan boyacı Hasan Karatay'ın merdivenden düşerek ölümüne ilişkin yapımcı Onur Güvenatam ve sanat yönetmeni Deniz Kobanbay yargılanıyor. Sinema Televizyon Sendikası, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını iddia etmişti. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Güvenatam'ın avukatı beraat talebinde bulundu. Mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu talebini reddetti ve savcı, Güvenatam'ın ihmali olduğunu belirterek ceza istedi, Kobanbay'ın ise beraatini talep etti.
5 Nisan 2023

Ali Sunal ve Doğa Rutkay gibi 'Güldür Güldür Show' ekibinden tanınan isimlerin başrollerini paylaştığı 'Hava Muhalefeti' adlı komedi filmi, 14 Nisan'da izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Murat Kepez oturuyor. Senaryosu Kepez'in yanı sıra Eray Akyamaner, Uğur Güvercin ve Ayberk Sak tarafından yazıldı. Ege Kökenli, Burak Hakkı ve diğer birçok tanınmış oyuncu da filmde rol alıyor.
26 Mart 2023

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin depreme dayanıksız binalarından dolayı Taksim ve İstanbul Eğitim ve Araştırma hastanelerine taşınma planları tepkiler üzerine iptal edildi. Fakülte, yeni binalar tamamlanana kadar Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde hizmet verecek. İstanbul Tıp Fakültesi'nin (Çapa) Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanelerine taşınma kararı ise henüz değişmedi. Sağlık Bakanlığı, depreme dayanıksız diğer hastanelerin de taşınma sürecini planlamaktadır.
23 Mart 2023

Demirören Holding, 2018 yılında büyük bir medya grubunu satın almak için kullandığı kredileri ödeyemeyince, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir alışveriş merkezini Denizbank'a devretmek zorunda kaldı. Holding daha önce de Ziraat Bankası'na kredi borçları karşılığında İstanbul Göktürk'teki golf sahalarını ve Bağcılar'daki medya binasını ipotek etmişti. Devlet desteği ve vergi aflarına rağmen mülk kayıpları yaşayan şirketin, alışveriş merkezinin devri sonrası resmi web sitesi de kapatıldı.
20 Mart 2023

Diken muhabiri Mesude Erşan, 'Türkiye'de hekimlik yapmaktansa İsviçre'de kebapçıda çalışıyor' başlıklı haberiyle İstanbul Tabip Odası tarafından verilen 2023 Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülü'ne layık görüldü. Jüri, Erşan'ın hekim göçünü ve sağlık sistemindeki sorunları somut bir hikâye üzerinden aktarmasını övgüye değer buldu. Dr. Ali Özyurt, TTB Yüksek Onur Kurulu üyesiyken 2020 yılında vefat etmiş bir hekimdir. Ödül, sağlık alanında farkındalık yaratan diğer gazetecilere ve yazarlara da verildi.
10 Mart 2023

ABD, Almanya ve Fransa büyükelçilikleri, İsveç'te Kuran yakılmasının ardından Türkiye'deki vatandaşlarını terör saldırısı riskine karşı uyarıda bulunmuştu. ABD büyükelçiliği, Türk Polis Teşkilatı'nın Beyoğlu'ndaki (Taksim, İstiklal, Galata) terör tehditlerini ortadan kaldırdığını ve bölgenin güvenli olduğunu duyurdu. Büyükelçilik, Türk Polis Teşkilatı'na teşekkürlerini sunarak, vatandaşlarına güncel gelişmeleri takip etmeye çağırdı.
27 Şubat 2023

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Halil Menci, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede olayla ilgili altı kişi maktul, 123 kişi müşteki, 36 kişi şüpheli olarak yer alıyor.
24 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2020 yılında Kandilli Rasathanesi ile hazırladığı ve ilçe bazında tahmini can kaybı, yaralı sayısı, hasarlı bina sayısı ve altyapı hasarı gibi verileri içeren İstanbul deprem raporu yeniden gündeme geldi. Raporda, Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinde en çok can kaybının öngörüldüğü, Arnavutköy ve Şile'de ise can kaybı beklenmediği belirtiliyor. İstanbul genelinde 1 milyon 166 bin 453 bina incelenmiş ve bu binaların bir kısmının depremde çeşitli derecelerde hasar alması bekleniyor. Deprem bilimci Naci Görür, raporu iyimser bulduğunu ve İstanbul'un büyük risk altında olduğunu ifade etmişti.
16 Şubat 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, IŞİD'in Horasan Vilayeti lider kadrosunun İstanbul'daki İsveç ve Hollanda başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşların ibadethanelerine saldırı talimatı verdiği iddiasıyla 15 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin IŞİD ve çatışma bölgeleriyle bağlantıları olduğu ancak somut tehditlerin tespit edilemediği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Bu operasyon, İsveç'te Kuran'ın yakılmasına verilen tepkiler ve Türkiye'de terör saldırısı uyarıları sonrasında gerçekleşti.
5 Şubat 2023

İsveç ve Danimarka'da Kuran yakılmasına izin verilmesi Türkiye'de tepki çekerken, ABD'nin terör saldırısı uyarısı sonrası bazı ülkeler Türkiye'ye seyahat uyarıları yayımladı. Hollanda, Almanya, Fransa ve İsviçre gibi ülkeler İstanbul'daki temsilciliklerini 'terör riski' gerekçesiyle geçici olarak kapattı. Bu gelişmeler üzerine Almanya, Hollanda, İngiltere ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu dokuz ülkenin büyükelçileri Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
2 Şubat 2023

İsviçre Başkonsolosluğu, güvenlik endişeleri nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar hizmetlerini durdurduğunu açıkladı. Bu karar, İsveç'te Kuran yakılmasına verilen iznin Türkiye'de yarattığı tepkiler ve ardından ABD'nin Türkiye'de terör saldırısı olabileceği yönündeki uyarıları sonrasında geldi. ABD'nin uyarısı üzerine birçok ülke Türkiye'ye seyahat uyarılarında bulunmuş, bazı konsolosluklar da güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapanmıştı. İçişleri Bakanlığı, güvenlik uyarılarına ilişkin bazı şüphelilerin gözaltına alındığını duyurmuştu.
2 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki bazı yabancı konsoloslukların 'güvenlik' gerekçesiyle geçici olarak kapatılmasını 'psikolojik harp' olarak değerlendirdi. Soylu, bir istihbarat elemanının DEAŞ mensubu olabilecek kişilere elemanlık teklif ettiğini ve bu durumun Türkiye tarafından izlendiğini belirtti. Bu olayın ardından 15 kişi gözaltına alındı ve beş kişi tutuklandı. Soylu, bu gelişmelerin Türkiye'nin turizm hedeflerine zarar verme amacı taşıdığını ifade etti.
2 Şubat 2023

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Pierre Loti Fransız Lisesi, diplomatik mercilerle bağlantılı olarak güvenlik gerekçesiyle 2 ve 3 Şubat tarihlerinde geçici olarak kapatıldı. Lise yönetimi, velilere durum hakkında bilgi vererek, Tarabya yerleşkesinin açık kalacağını ve durumun gelişimini takip ettiklerini belirtti. Kapatılma kararı, Avrupa'da gerçekleşen Kuran yakma olayları sonrasında Türkiye'deki ibadethanelere yönelik olası misilleme saldırılarına karşı yapılan seyahat uyarıları ve diğer konsoloslukların geçici kapatılma kararları çerçevesinde alındı.
2 Şubat 2023
İşaretlediklerim