Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 26 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla sağanak yağış ve kar için uyardı. Sarı kodla uyarılan iller arasında Ağrı, Artvin, Bingöl gibi iller yer alırken, turuncu kodla uyarılan iller Bolu, Hakkari ve Şırnak olarak belirtildi. Uyarılarda, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın kuvvetli eseceği ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları da açıklandı.
27 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 31 il için kuvvetli kar yağışı konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Uyarılar, AFAD'ın X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bilgileri doğrultusunda yapıldı.
25 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 23 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımladı. Uyarıda, bu illerde kuvvetli yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları açıklandı: yeşil kod herhangi bir uyarı gerektirmeyen durumları, sarı kod potansiyel tehlikeli hava durumlarını, turuncu kod tehlikeli hava durumlarını ve kırmızı kod ise çok tehlikeli hava durumlarını ifade ediyor.
22 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 il için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Uyarıda, Adıyaman, Diyarbakır, Erzincan, Malatya, Sivas, Aksaray, Osmaniye, Bingöl, Elazığ, Konya, Kahramanmaraş, Tunceli ve Batman illerinde sağanak yağış ve kar beklendiği belirtildi. MGM ayrıca, renk kodlarına göre hava durumu uyarılarının anlamlarını açıkladı, yeşil kodun herhangi bir uyarı gerektirmediğini, sarı kodun potansiyel tehlike içerdiğini, turuncu kodun tehlikeli olduğunu ve kırmızı kodun çok tehlikeli meteorolojik hadiseler için kullanıldığını ifade etti.
21 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye'nin 13 ilinde orman sınırları dışına çıkarılan bazı alanlar oldu. Bu iller arasında Muğla ve Sinop da bulunuyor. Orman sınırları dışına çıkarılan alanlar için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne yeni orman alanları tesis etmek üzere, çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altındaki veya hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar tahsis edilecek.
19 Ocak 2024

Bingöl'ün Genç ilçesinde bir köpek, çamur dolu bir çukura düşerek mahsur kaldı. Yerel halkın durumu fark etmesi ve itfaiye ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, köpeği yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukurdan başarıyla kurtardı. Kurtarılan köpek, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.
31 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgar, yağmur ve kar beklenen 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Van ve Ardahan'da rüzgar; Bolu, Çankırı, Giresun, Kastamonu, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te kar; Rize'de yağmur; Artvin, Sinop ve Düzce'de ise hem kar hem yağmur bekleniyor. Bölge sakinleri, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
24 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz bölgesinde saatte 105 kilometreye ulaşan fırtına beklendiğini açıkladı. Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Batman, Bitlis, Siirt ve Van illeri için sarı kod, Şırnak ve Hakkari için turuncu kodlu uyarı verildi. Ayrıca, İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren fırtına beklendiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından duyuruldu.
23 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Hakkari ve Şırnak illerini turuncu kod, Adıyaman, Antalya, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt, Van ve Batman illerini ise sarı kod ile uyararak yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Antalya'da gök gürültülü sağanak yağışın olacağı, diğer illerde ise yağmur ve kar yağışının beklendiği belirtildi. MGM, bölge sakinlerini sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve yüksek kesimlerde tipi ile buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.
22 Aralık 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme saatlerinde değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, mevsim ve bölge özellikleri ile ulaşım durumları göz önünde bulundurularak, 32 ilde oy verme saatleri 07:00-16:00 olarak güncellendi. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08:00-17:00 olarak belirlendi.
20 Aralık 2023

Prof. Dr. Naci Görür, TV100'de katıldığı bir programda Tunceli'nin deprem riski altında olduğunu belirtti. Görür, bölgedeki Dumanlı ve Yedisu fay hatlarına işaret ederek, Yedisu fayının son büyük depremini 1784 yılında yaşadığını ve deprem tekrarlama periyodunun dolduğunu ifade etti. Tunceli ve çevresinde 7'nin üzerinde bir deprem beklentisi olduğunu ve bölgenin bu konuda hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.
20 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle 5 il için 'turuncu', 27 il için ise 'sarı' kodlu uyarı yayınladı. Yağışların genellikle yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak, bazı bölgelerde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı, rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi öngörülüyor.
9 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayımladı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş turuncu; Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Van, Şırnak ve Ardahan ise sarı kodla uyarıldı. Ağrı ve Erzurum'da kar ve yağmur, Kars ve Ardahan'da kar, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış ve diğer illerde yağmur bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar, fırtına, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
6 Aralık 2023

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de 18 şehrin direkt fay hattı üzerinde yaşadığını ve bu şehirlerin deprem riski altında olduğunu ifade etti. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sırasında bir kadının kendisini arayarak yardım istemesi üzerine duygusal bir an yaşadığını ve bu olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadığını belirtti. Görür, bu şehirlerde olası bir depremde zarar ve kayıpların çok fazla olacağını vurguladı.
5 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin sekiz ilini turuncu, on iki ilini sarı kodla uyararak olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Uyarılan illerde şiddetli rüzgar, sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ayrıca Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar; Artvin, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Muş, Şırnak, Bingöl, Rize ve Tunceli'de hem kar hem yağmur tahmin ediliyor.
20 Kasım 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'de 15 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu meteorolojik uyarıda bulundu. Bu uyarılar, hafta sonu etkili olacak fırtına ve yağışlar nedeniyle yapıldı. AFAD, ilgili valilikler, kaymakamlıklar ve il AFAD müdürlüklerini bilgilendirdi ve ekiplerin olası acil durumlara karşı teyakkuzda olduğunu belirtti. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
19 Kasım 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde 41 il için turuncu, 31 il için sarı kodlu meteorolojik uyarıda bulundu. Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklendiği belirtilirken, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Uyarı renkleri, meteorolojik hadisenin şiddeti ve etki alanı gibi faktörlere göre belirleniyor ve dört farklı seviyede (yeşil, sarı, turuncu, kırmızı) uyarılar yapılıyor.
18 Kasım 2023

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, 50 lira olan bir paket sigaranın yaklaşık 40 lirasının vergi olduğunu ifade etti. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bir paket sigaradaki 20 dalın 16'sının aslında vergiye gittiğini belirtti. Bu durum, sigara ve içki üzerindeki vergi artışlarının devam ettiğini ve yakın zamanda zamların beklendiğini gösteriyor.
9 Kasım 2023

Bingöl'de emekli inşaat mühendisi Mustafa Çolakoğlu, dedesinden kalan ve kentin işlek bir noktasında bulunan 63 yıllık bahçeli müstakil evini kedilere tahsis etti. Müteahhitlerin yüksek fiyat tekliflerine rağmen arsasını satmayı düşünmeyen Çolakoğlu, hayvansever arkadaşlarının da desteğiyle kedilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. 20 yıldır kedilere bakıyor ve pandemi döneminde de insanların bahçesine ev kedilerini bıraktığını belirtiyor. Çolakoğlu, maddi kazançtan ziyade bu durumdan mutluluk duyduğunu ve aile gibi oldukları kedileri terk edemeyeceğini ifade ediyor.
7 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
3 Kasım 2023
İşaretlediklerim