Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Merkez Bankası'nın KKM (kor korumalı mevduat) için uyguladığı faiz üst sınırını kaldırmasının ardından, dövizden TL'ye dönen mevduat için getirinin yüzde 17'ye kadar çıkabileceğini ifade etti. Daha önce bankalar, Merkez Bankası'nın belirlediği politika faizinin en fazla 3 puan üstünde faiz verebiliyordu. KKM'nin cazibesinin azalması ve yatırımların gerilemesi sonucu bu sınırın kaldırılması kararı alındı.
27 Ocak 2023

Türkiye'de turizm sektörü temsilcileri, yerli turistlerin bu yıl yaz sezonunda yüzde 60-70 ile başlayan ve yüzde 200'e kadar çıkabilecek otel ücreti zamlarıyla karşılaşacağını belirtiyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı ve diğer sektör temsilcileri, otel maliyetlerindeki artışların oda fiyatlarına yansıtılacağını ve bu durumun maliyetlerin TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranından daha fazla arttığını vurguluyor. Ayrıca, personel ve enerji maliyetlerindeki artışlar da otel ücretlerine zam olarak yansıtılacak.
18 Ocak 2023

JP Morgan Chase'in stratejisti Marko Kolanovic, hisse senetleri rallisine rağmen piyasalarda aşağı yönlü risklerin bulunduğunu belirtti. Resesyon endişeleri ve merkez bankalarının aşırı sıkılaştırma politikalarını gerekçe göstererek hisse senetlerinde ağırlığın azaltılmasını önerdi. Avro bölgesi hisse senetleri için 'ağırlık azalt', gelişen piyasalar ve Çin hisse senetleri için ise 'ağırlık artır' tavsiyesinde bulundu. Kolanovic, enflasyonda ılımlılaşma ve yumuşak iniş senaryolarının piyasalar tarafından fiyatlandırıldığını düşünüyor.
18 Ocak 2023

SkyBridge Capital'in kurucusu Anthony Scaramucci, St Moritz'de düzenlenen bir konferansta Bitcoin'in gelecek iki-üç yılda 50 bin ile 100 bin dolar arasında işlem görebileceğini belirtti. Diğer yatırımcılar Bill Tai ve CoinShares baş stratejisti Meltem Demirörs ise daha temkinli tahminlerde bulundu. Tai, Bitcoin fiyatının önce 12 bin dolara kadar düşebileceğini, Demirörs ise fiyatın 15-20 bin dolar ile 25-30 bin dolar arasında hareket etmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.
16 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, orta gelir seviyesindeki vatandaşlar için hazırlanan ve aylık faiz oranlarının yüzde 1'in altında olacağı bir konut kampanyasının detaylarını açıklayacaklarını duyurdu. Kampanya, 'Yüzyılın Kampanyası' olarak adlandırılıyor ve 15 yıl vade imkanı sunulması planlanıyor. Bakan Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kampanya detaylarını bugün saat 10:00'da açıklayacak.
4 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bu zammın ardından en düşük emekli memur maaşı 7 bin 600 lira, asgari ücret ise net 8 bin 500 TL oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 64,27 olarak açıklanmıştı. Yapılan zamla birlikte çeşitli kamu görevlilerinin ve emeklilerin yeni maaşları belirlendi.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim