Banksy’nin Britanya bayrağıyla süslenmiş kurşun geçirmez yeleği açık artırmaya çıkıyor. Yelek, 2019’da Londra’daki bir mağazanın vitrininde sergilenen beş eserden oluşan koleksiyonun ilk parçası olarak satışa sunulacak. Eserin 300 bin sterline kadar alıcı bulması bekleniyor. Yelek, Londra’daki Frieze Festivali’nde sergilendikten sonra açık artırmaya çıkarılacak.
2 Ekim 2024

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava ve kara saldırıları sonrasında, aralarında Fransa, Britanya, Kanada, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu birçok ülke Lübnan'a insani yardım gönderecek. Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) ise saldırılardan etkilenen 1 milyon kişiye gıda yardımı yapacağını duyurdu. İsrail'in saldırıları nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden edilmiş durumda.
1 Ekim 2024

Britanya, Nottinghamshire'da bulunan ve Uniper tarafından işletilen son kömür santralini kapatarak 142 yıllık kömürden elektrik üretim dönemini sona erdiriyor. Bu adımla Britanya, elektrik sektöründe kömürü devreden çıkaran ilk G7 ülkesi olacak. Ülkede kömürün yerini güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları alırken, 2030 itibarıyla tamamen karbonsuz bir elektrik üretim sistemi hedefleniyor. Bu gelişme, diğer Avrupa ülkelerine de örnek teşkil ediyor.
30 Eylül 2024
İşaretlediklerim