Dokuz yaşındaki Bodhana Sivanandan, Britanya'yı uluslararası spor müsabakalarında temsil eden en genç kişi olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor. Sivanandan, pandemi döneminde satrançla ilgilenmeye başladı ve Budapeşte'de düzenlenecek Dünya Satranç Olimpiyatları'nda Britanya kadın takımına seçildi. Sivanandan'ın Avrupa seviyesindeki başarısı ve korkusuz oyun tarzı, satranç dünyasında büyük bir sansasyon yarattı. İngiltere'nin en iyi oyuncularından biri olacağına inanılan Sivanandan, ChessFest 2024'te de yeteneklerini sergileyecek.
3 Temmuz 2024

Glastonbury Festivali'nde Idles grubunun sahne aldığı sırada, can yelekleri giydirilmiş maketlerle dolu şişme bir bot ortaya çıktı. Bu performansın, ünlü sokak sanatçısı Banksy tarafından hazırlandığı ortaya çıktı. Banksy, performansın klibini Instagram hesabından paylaştı. Sanatçı, daha önce de festivalde tasarımlarıyla yer almıştı.
1 Temmuz 2024

4 Temmuz'da yapılacak 2024 Britanya seçimlerinde, Ipsos araştırma şirketine göre İşçi Partisi'nin iktidarı büyük bir farkla kazanması bekleniyor. Muhafazakar Parti'nin son seçimde aldığı yüzde 42,4 oyun yaklaşık 23 puanını kaybetmesi öngörülüyor. Ankete göre, Britanyalıların en büyük sorunları sağlık, ekonomi ve göçmen sorunu olarak sıralanıyor. Ayrıca, her dört kişiden üçü Başbakan Rishi Sunak'tan memnun değil.
1 Temmuz 2024

2023 yılında nükleer silahlanma harcamaları yüzde 13 artarak 10,7 milyar dolar arttı ve toplamda 100 milyar dolara yaklaştı. Bu artış, büyük ölçüde Rusya-Ukrayna çatışması ve İsrail’in Gazze saldırılarının yarattığı belirsizlik döneminde ABD’nin savunma harcamalarından kaynaklandı. Nükleer Silahların Kaldırılması için Uluslararası Kampanya (Ican) grubunun araştırmasına göre, bu harcamalar iklim değişikliğiyle mücadele ve sağlık ile eğitim hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi alanlarda kullanılabilirdi. 2023'te en fazla harcama yapan ülkeler arasında ABD, Çin ve Rusya yer aldı.
30 Haziran 2024

Sağlık Bakanlığı, güneş ışınlarının neden olabileceği cilt kanserlerine karşı uyarıda bulundu. Bakanlık yetkilileri, cilt kanserlerinin bazal hücreli karsinom, skuamöz hücreli karsinom ve melanom olmak üzere üç ana türde görüldüğünü belirtti. Cilt kanserlerinden korunmak için güneşe maruz kalma süresinin azaltılması, güneş koruyucu kremler kullanılması ve cildin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.
28 Haziran 2024

Paris'te 26 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat oyunlarının rekor sıcaklıklarda oynanacağı tahmin ediliyor. Meteo France'ın raporuna göre yazın nem oranının normalin üzerinde olması bekleniyor ve bu durum sporcuların sağlığını ve performansını olumsuz etkileyebilir. Britanya Sürdürülebilir Spor Derneği'nin raporunda da sporcular aşırı sıcaklar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı uyarıldı. Fransa'da geçen yıl aşırı sıcaklar nedeniyle 5 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.
27 Haziran 2024
İşaretlediklerim