Sağlık Bakanlığı, güneş ışınlarının neden olabileceği cilt kanserlerine karşı uyarıda bulundu. Bakanlık yetkilileri, cilt kanserlerinin bazal hücreli karsinom, skuamöz hücreli karsinom ve melanom olmak üzere üç ana türde görüldüğünü belirtti. Cilt kanserlerinden korunmak için güneşe maruz kalma süresinin azaltılması, güneş koruyucu kremler kullanılması ve cildin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.
28 Haziran 2024

Paris'te 26 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat oyunlarının rekor sıcaklıklarda oynanacağı tahmin ediliyor. Meteo France'ın raporuna göre yazın nem oranının normalin üzerinde olması bekleniyor ve bu durum sporcuların sağlığını ve performansını olumsuz etkileyebilir. Britanya Sürdürülebilir Spor Derneği'nin raporunda da sporcular aşırı sıcaklar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı uyarıldı. Fransa'da geçen yıl aşırı sıcaklar nedeniyle 5 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.
27 Haziran 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılının ilk beş ayında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının 18 milyona ulaştığını açıkladı. Bu dönemde 2 milyon 24 bin 865 Türk vatandaşı ve 15 milyon 784 bin 213 yabancı turist Türkiye'ye geldi. Ocak-mayıs dönemindeki turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,47 arttı. Almanya, Türkiye'ye en çok turist gönderen ülke olurken, onu Rusya, İran, Bulgaristan ve Britanya izledi.
25 Haziran 2024

Avustralya, eczaneler dışında elektronik sigara satışını yasaklayan ilk ülke olacak. Yeni düzenlemeye göre, 18 yaşından küçükler de doktor reçetesiyle eczanelerden elektronik sigara satın alabilecek. Sağlık Bakanı Mark Butler, bu düzenlemenin amacının elektronik sigarayı sigarayı bırakmaya yardımcı bir ürün haline getirmek olduğunu belirtti. Yeşiller Partisi'nden senatör Jordon Steele-John ise çocukların elektronik sigara almasını engellemek istediklerini ifade etti.
24 Haziran 2024
İşaretlediklerim