Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Geçit Mahallesi'nde kimyasal madde için kullanılan yaklaşık 80 varil bulundu. Zabıta ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye AFAD KBRN ekibi sevk edildi ve yapılan incelemede varillerin kapaklarının açık olması nedeniyle etil kloroformat maddesinin etkisini kaybettiği belirlendi. Varilleri bıraktığı tespit edilen ve geri dönüşüm işi yaptığı öğrenilen E.Y'ye 90 bin lira ceza kesildi.
19 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz ve Kıyı Ege bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın etkili olacağı 17 kent arasında İzmir, Sakarya, Tekirdağ, Çanakkale ve Antalya gibi şehirler bulunuyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.
12 Eylül 2024

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024

Senex İzleme'nin 2024 yılı I. Dönem Raporu'na göre, Türkiye'de yaşlılara yönelik hak ihlalleri artış gösteriyor. Yılın ilk dört ayında yaşlılara yönelik 378 hak ihlali gerçekleşti ve bunların yarısından fazlası ölümle sonuçlandı. En fazla hak ihlali 75 yaş üzerindekilere yönelik olup, İstanbul, Antalya ve Aydın en çok ihlalin yaşandığı iller arasında yer alıyor. Raporda, yaşlıların en fazla ihmal sonucu gerçekleşen trafik kazaları ve şüpheli ölümlerle karşılaştığı belirtiliyor.
5 Eylül 2024

Havai fişek gösterilerinin neden olduğu ağır metal ve kimyasallar, toprakta ve suda uzun süre kalıcı kirliliğe yol açarak hem insan hem de çevre sağlığı açısından risk oluşturuyor. Ayrıca, bu gösteriler kuş ölümlerine ve diğer hayvanların stresine neden oluyor. ABD'de yapılan bir araştırma, havai fişeklerin neden olduğu kirliliğin Kanada'daki yangınlardan daha fazla olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, bu kimyasalların ekosistemde birikerek geniş alanlarda toprak ve su kirliliğine yol açabileceğini belirtiyor.
2 Eylül 2024

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evden ziynet eşyası ve tabanca çaldığı iddia edilen ve 53 suç kaydı bulunan Gamze U. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameraları kayıtları sayesinde şüpheliyi İznik Gölü kıyısında piknik yaparken yakaladı. Şüphelinin üzerinde çalıntı tabanca ve ziynet eşyaları bulundu. Gamze U.'nun evinde yapılan aramada geçen yıl çalınan ruhsatlı tabanca da ele geçirildi ve sahiplerine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
30 Ağustos 2024

Bursa'nın İznik ilçesinde, Mecidiye Mahallesi'nde henüz nedeni bilinmeyen bir orman yangını başladı. Yangın, ilçe merkezinden de görülebilen yoğun dumanlara neden oldu. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
27 Ağustos 2024

Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Daum, kanserle mücadelesini kaybetti. Fenerbahçe ve Beşiktaş, Daum için baş sağlığı mesajı yayınladı. Daum, Türkiye'de Beşiktaş ve Fenerbahçe ile şampiyonluklar yaşamıştı.
25 Ağustos 2024

Balıkesir'in Bandırma ilçesi açıklarındaki Rus bandıralı 'Navis 2' adlı gemide çalışan iki işçi, açığa çıkan gazdan zehirlendikleri değerlendirildikten sonra hayatını kaybetti. Olay yerine Sahil Güvenlik, Acil Sağlık ve AFAD KBRN ekipleri sevk edildi. İşçilerin cesetleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Ağustos 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda eylül ayında açılacak dört yeni Kuran eğitim merkezini tanıttı. Bu merkezlerde hafızlığını tamamlamış ve LGS'ye girmiş öğrenciler, günün yarısında okula diğer yarısında ise Kuran eğitim merkezlerine gidecekler. Eğitim merkezlerinin müfredatı Diyanet tarafından hazırlanacak ve öğrenciler burslu olarak eğitim alacaklar. Ankara, İstanbul, Rize ve Bursa'da açılacak merkezler, cinsiyete göre ayrılmış olacak.
23 Ağustos 2024

Bursa’da CHP’den Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi olan Avukat Feyyaz Alptuğ Memişoğulları evinde başından vurulmuş olarak bulundu. Sabah saatlerinde evinden tek el silah sesi duyulduğu bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde Memişoğulları’nın cesedini buldu. Kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belirlenecek ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
21 Ağustos 2024

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Orhaneli Termik Santrali'nin bacalarının filtresiz çalıştırıldığını ve bu durumun bölge halkının sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Santral, 2014 yılında özelleştirilmiş ve Çelikler İnşaat ve Sanayi AŞ'ye satılmıştı. Pala, daha önce Meclis'e verdiği soru önergesinde, termik santrallerin çevresinde yaşayan insanların sağlığını olumsuz etkilediğini kanıtlayan bilimsel araştırmalara dikkat çekmişti. Pala, yetkilileri göreve çağırarak, santralin filtresiz çalıştırılmasına göz yuman kamu yöneticilerini sorumlu tuttu.
21 Ağustos 2024

İstanbul'da sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü enfeksiyonu salgını yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, 2-20 Ağustos tarihleri arasında yedi ilçede 15 lokasyonda vaka tespit etti. KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Anadolu ve Avrupa yakasındaki hastanelerde toplam 13 hastanın menenjit ve ensefalit nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Virüsle enfekte olanların sayısının 2-3 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi'nde de dört vaka bildirildi. Hastalığın insandan insana bulaşmadığı, ancak sivrisinekler aracılığıyla yayıldığı vurgulandı.
21 Ağustos 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 43 yaşındaki Evren Adıgüzel, başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay, Adıgüzel'in Panayır Mahallesi'ndeki bir kahvehanede arkadaşlarıyla otururken meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Adıgüzel'i Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı ancak kurtarılamadı. Adıgüzel'in ailesi, mutluluğa kurşun sıkılmaması çağrısında bulundu.
19 Ağustos 2024

Bursa'nın Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi ve Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Bağdaş Yaylası Demircibucağı mevkisinde orman yangınları çıktı. Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir'in Menderes ilçesindeki yangınla mücadele devam ederken, Bolu ve İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığı bildirildi. Yangınların bilançosu henüz bilinmiyor.
18 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ta çiftçiler, düşük fiyatlar nedeniyle ürünlerini satamamalarına tepki olarak traktörleriyle konvoy halinde Maraş Valiliği'ne gitti. Tarım Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, çiftçiler Kahramanmaraş-Gaziantep yolunu araçlarıyla doldurdu. Çiftçiler, düşük fiyatlar ve ürünlerini satamamalarının bedelini ödemek istemediklerini belirtti.
17 Ağustos 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle 23 ilin emniyet müdürü ve 41 ilin jandarma komutanı değiştirildi. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Bursa Valisi olarak atanırken, yerine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirildi. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı'nda altı general bir üst rütbeye, 16 albay ise generalliğe yükseltildi. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin emekliye sevk edildi.
16 Ağustos 2024

Eğitim-İş, Bursa'daki bir devlet okulunda velilerden 'bağış' adı altında 100 bin TL'ye kadar kayıt ücreti istendiğini açıkladı. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, bu durumun okul yöneticileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin suçu olduğunu belirtti. Toy, devletin temel görevlerinden biri olan eğitimin bu şekilde satılmasının fırsatçılık olduğunu ve eğitimdeki eşitsizliklerin derinleştiğini vurguladı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanlış politikaları nedeniyle milli eğitimin iflas ettiğini ifade etti.
12 Ağustos 2024
İşaretlediklerim