CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin 'normalleşmesi ve yumuşaması' gerektiği yönündeki açıklamasını eleştirdi. Özel, bu açıklamanın normal olmadığını ve normalleşmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, asgari ücrete zam yapılmaması kararına karşı 30 Haziran'da Kocaeli'nde düzenlenecek Büyük Emek Mitingi'nde hükümete tepki göstereceklerini ifade etti.
26 Haziran 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9’uncu Yargı Paketi'nde yer alan etki ajanlığı düzenlemesi hakkında kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Tunç, düzenlemenin Türkiye aleyhine çalışanların cezalandırılmasına yönelik olduğunu ve habercilerin cezalandırılacağı yönündeki algının doğru olmadığını vurguladı. Düzenlemeye göre, yabancı devlet veya organizasyonların çıkarları doğrultusunda çalışan Türk vatandaşları ve Türkiye'de bulunan yabancılar hakkında araştırma yapanlar hapis cezası alacak.
26 Haziran 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağını ve emeklilere refah payı verilmesiyle ilgili bir çalışmanın bulunmadığını açıkladı. Bakan, asgari ücretin belirlenmesi için aralık ayında bir araya gelineceğini belirtti. Emeklilere ise toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar dışında bir refah payı verilmeyeceğini ifade etti.
26 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında muhalefetin normalleşmesi ve yumuşaması gerektiğini belirtti. Erdoğan, siyasette yumuşama çabalarının aslında muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı'nın siyaseti gerilime sürüklemeye çalıştığını ve 22 yıldır CHP'den nezaket görmediklerini söyledi.
26 Haziran 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), emeklilerin devletten yardım alan bazı dernek ve vakıflarda çalışmasına izin veren kanun maddesini iptal etti. Bu karar, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği, Yeşilay Cemiyeti ve Yeşilay Vakfı gibi kuruluşlarda çalışan emeklileri etkileyecek. AYM, bu istisnanın Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Karar, yayınlandığı gün yürürlüğe girdi ve emekliler ya maaşlarından vazgeçecek ya da çalıştıkları yerlerden ayrılmak zorunda kalacaklar.
26 Haziran 2024

Akif Beki, CHP'nin 6 aylık lideri Özgür Özel'in, muhalefet saflarından gelen eleştirilerin hedefi olduğunu belirtiyor. Özel'in, seçmende değil, kendilerinde hata aramasının ve son seçim başarılarını buna borçlu olduklarını vurgulamasının, bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor. Beki, Özel'in kutuplaşma siyasetinden kopuşunu savunduğunu ve bu nedenle eleştirildiğini dile getiriyor.
26 Haziran 2024

Esfender Korkmaz, CHP'nin ekonomik krizle ilgili önerilerinin eksik ve yanlış olduğunu savundu. Vergi artışlarının krizi derinleştireceğini ve yatırımları olumsuz etkileyeceğini belirtti. Ayrıca, tüketici kredilerindeki faiz oranlarının yüksek olmadığını ve devlet yardımlarının daha adil dağıtılması gerektiğini vurguladı. Korkmaz, CHP'nin krizden çıkış için somut bir plan sunmadığını eleştirdi.
26 Haziran 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'teki grup toplantısında konuşmasını oturarak yaptı ve toplantı 15 dakika geç başladı. Bahçeli, İsviçre'deki Ukrayna barış görüşmesine Fener Patriği'nin katılmasını eleştirerek, Türkiye'nin egemenlik hukukunun yok sayıldığını belirtti. Konuşmasının sonunda ise Cumhur İttifakı'nı övdü ve ittifakın kararlılıkla yoluna devam edeceğini söyledi.
26 Haziran 2024

Hayko Bağdat, yerel seçim hezimetinin ardından Cumhur İttifakı'nın kan kaybetmeye devam ettiğini ve ekonominin dibe vurduğunu belirtiyor. Ülkede açlık ve derin yoksulluk artarken, düzensiz göçmen meselesi ve suç oranlarındaki artış da büyük tehdit oluşturuyor. Bağdat, Türkiye'nin uluslararası arenada bir haydut devlet olarak anıldığını ifade ediyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ile temaslarını sürdürdüğünü ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu durumdan rahatsız olduğunu vurguluyor.
26 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile yapılan dört saatlik görüşmenin ardından, Karatepe'nin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verildiğini belirtti. Karatepe, görüşme sonrasında hükümetin ekonomik politikalarında bir değişim iradesi görmediklerini ifade etmişti. Şimşek, görüşmede tüm konuların şeffaf bir şekilde ele alındığını ve önerilerin not edildiğini söyledi.
25 Haziran 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Temmuz ayında asgari ücret artışı yapılmayacağını belirtti. Dağ, Covid-19 sonrası süreçte asgari ücretin yılda iki kez gözden geçirildiğini ancak bu yıl Temmuz ayında böyle bir sürecin olmayacağını söyledi. Ayrıca, vergi reformuna ihtiyaç olduğunu ve doğrudan vergilerin artırılıp dolaylı vergilerin azaltılması gerektiğini vurguladı.
25 Haziran 2024

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yeniden bir araya geldi. Görüşme sonrası Ayşe Ateş, Özel'in duruşma günü yanlarında olacağını ve cinayetin tüm yönleriyle aydınlanması için destek vereceğini belirtti. Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel'e teşekkür ederek, insanlığını kaybetmeyenlere selam gönderdi.
25 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin asgari ücrete ve emeklilere zam talebini, enflasyonu düşürme hedefi nedeniyle reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Şimşek ile yaptığı görüşmede bu talepleri dile getirdi ancak Şimşek, ekonomik programdan ödün veremeyeceklerini belirtti. Görüşmede ayrıca yeni vergi paketi ve vergi cennetleri konuları da ele alındı.
24 Haziran 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmede dört ana başlıkta taleplerini ilettiklerini belirtti. Asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılması, tarımın ulusal güvenlik meselesi olarak ele alınması, vergi adaletinin sağlanması ve TÜİK verilerinin şeffaf bir şekilde paylaşılması talepler arasında yer aldı. Ancak Karatepe, dört saatlik görüşmenin sonunda hükümetin anlayışında bir değişim iradesi görmediklerini ifade etti.
24 Haziran 2024

Adalar'da 'azmanbüs' olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin hizmete alınmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapacağı görüşme öncesinde konuşmayacağını belirtti. Adalılar, Akpolat'ın daha önce 'azmanbüsler' konusunda verdiği sözleri tutmadığını iddia ediyor. Bu durum, yerel yönetim ve İBB arasındaki yetki ve inisiyatif tartışmalarını da gündeme getiriyor.
24 Haziran 2024

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanan CHP, Areda Survey'in mayıs ayı anketine göre yüzde 34 oy oranıyla birinci sırada yer alıyor. AK Parti ise yüzde 32 ile ikinci sırada bulunuyor. DEM Parti yüzde 9, MHP yüzde 7.5, İYİ Parti yüzde 4.9 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 4.8 oy oranına sahip. Parti sadakati en yüksek olan parti yüzde 97.1 ile DEM Parti olurken, İYİ Parti seçmeninin yüzde 64'ünü kaybetmiş durumda.
24 Haziran 2024

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'li Belediye Meclis üyesi Şerafettin Bahadır'a yapılan silahlı saldırı sonrası, eski MHP'li belediye başkanı Memduh Uzunoğlu'nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu tutuklandı. Bahadır'ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırının arka planında yerel seçimlerdeki rekabetin etkili olduğu belirtiliyor. CHP, 31 Mart'taki yerel seçimde MHP'nin elindeki Pınarbaşı Belediyesi'ni kazanmış, MHP'nin itirazı üzerine seçim 2 Haziran'da yenilenmiş ve CHP yeniden kazanmıştı.
22 Haziran 2024

Memduh Bayraktaroğlu, Özgür Özel'in erken seçim istemeyişini anlayışla karşıladığını belirtti. Yılmaz Özdil ise Özel'i eleştirerek anayasal yurttaşlık hakkını kullandı. Bayraktaroğlu, klasik CHP'lilerin Özdil'e saldırmasını eleştirerek, Özgür Özel'in bu tavrını desteklemeyeceğini ifade etti.
22 Haziran 2024

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP üyesi Şerafettin Bahadır, MHP'li olduğu iddia edilen kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralandı. Bahadır'ın yakınları, iki aydır tehdit aldığını ve saldırının faillerinin MHP'li olduğunu belirtti. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, saldırının faillerinin yakalanması için çaba göstereceklerini ifade etti. Olay, yerel siyasette gerginliğe yol açtı.
21 Haziran 2024

Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil ve Özgür Özel arasındaki tartışmayı ele alıyor. Hakan, CHP kaybettiğinde Özgür Özel'in sorumlu tutulduğunu, ancak Yılmaz Özdil'in hiçbir sorumluluk almadığını belirtiyor. Özdil'in CHP'yi eleştirerek kendi kitlesinden destek aldığını ve her durumda kazanan taraf olduğunu vurguluyor.
21 Haziran 2024
İşaretlediklerim