Eski Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi, görevi kötüye kullanma suçundan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İlgezdi, başkanlık döneminde ruhsata aykırı inşa edilen altı yapıya yıkım kararını uygulamamakla suçlanıyor. İddianamede, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapora göre, Ataşehir'de İmar Kanunu'na aykırı projeler bulunduğu ve bu projelerle ilgili yıkım kararlarının belediye görevlileri tarafından yerine getirilmediği belirtiliyor. İlgezdi ve sekiz belediye görevlisi, altışar aydan ikişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
28 Mayıs 2024

Rusya ve Ukrayna'dan Tekirdağ Limanı'na getirilen GDO'lu mısırların, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında 'GDO'suz' olarak gösterilerek iç piyasaya sokulduğu ortaya çıktı. CHP Milletvekili İlhami Aygün'ün açıklamalarıyla gündeme gelen olayda, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Mısırların beş ayrı firma tarafından ithal edildiği belirtilirken, firmaların adları açıklanmadı. Bu olay, ithalatçı firmalar ile bazı bürokratların iş birliği yaptığını gösteriyor.
28 Mayıs 2024

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in 'önce Türkiye, sonra parti' anlayışını doğru bulduğunu ifade ediyor. Selvi, Özel'in bu tutumunun Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) misyonuna uygun olduğunu belirtiyor ve Kılıçdaroğlu döneminde bu anlayışın sağlanamadığını vurguluyor. Ayrıca, Özel'in PKK'nın Suriye'de yapmayı planladığı yerel seçimlere karşı durarak Türkiye'nin milli meselelerinde samimiyetini göstermesi gerektiğini savunuyor.
28 Mayıs 2024

İhsan Çaralan, son dönemde gerçekleşen işçi eylemlerinin, emekçilerin taleplerini açıkça ifade edip birleştiğinde alanlara çıkmaktan çekinmediğini gösterdiğini belirtti. Erdoğan-Şimşek programı kapsamında asgari ücretliye ara zam yapılmayacağı, emeklilere düşük zam yapılacağı ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılacağı gibi uygulamaların işçi sınıfını zor durumda bırakacağını vurguladı. CHP'nin emek mücadelesine yakın durmasının önemli olduğunu ancak partinin emekçilerin sendikalarının yerine geçerek hareket etmesinin mücadeleyi zorlaştırabileceğini ifade etti. Çaralan, emekçilerin talepleri etrafında birleşerek kemer sıkma politikalarına karşı ortak mücadele etmesinin önemine dikkat çekti.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim