Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen büyük depremler sonrası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının yardım ve onarım çalışmalarını sosyal medyada paylaştı. OHAL ilan edilmesinin ardından, bu çalışmaların engellenmesi iddialarına karşı Kılıçdaroğlu, 'Gelsinler tutuklasınlar' ifadesiyle meydan okudu. Ayrıca, deprem hakkında paylaşım yaparak tutuklanan gençler ve gazetecilerin serbest bırakılmasını talep etti.
8 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, deprem sonrası hasar gören Hatay Havalimanı'nın uçuşlara açılması için belediye ekiplerinin çalışmalara başladığını duyurdu. Hatay Havalimanı, daha önce aşırı yağışlar nedeniyle de kullanılamaz hale gelmiş ve depremle birlikte pistin deprem bölgesi üzerine yapıldığı anlaşılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanının onarımını duyururken, 'Gelsinler tutuklasınlar' ifadesini kullandı.
8 Şubat 2023

Muğla Valiliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) deprem yardım TIR'ını durdurarak üzerindeki TMMOB flamasını indirdi ve yerine kendi flamasını astı. TMMOB'nin yardım aracı, Muğla'dan Hatay'a gitmek üzere yola çıkmışken durduruldu ve Adana'ya yönlendirildi. Ayrıca, Van Valiliği de 'ihtiyaç yok' gerekçesiyle bir başka yardım aracının kentten çıkışını yasakladı. Daha önce de Muğla Valiliği, CHP'li Bodrum Belediyesi'nin yardım TIR'ına benzer bir müdahalede bulunmuştu.
8 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, deprem konusunda iktidarla hizalanmayı reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, depremin yaşandığı Hatay'dan yaptığı açıklamada, yaşananların siyaset üstü bir mesele olmadığını ve iktidarla hizalanmayı reddettiğini ifade etmişti. Ayrıca, deprem yardımlarında bürokratik engelleri tanımayacaklarını söylemişti. Hatay ve Ağrı'da bazı yardımların yerel yönetimler tarafından engellendiği iddia edilmişti.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depremden etkilenen illeri ziyaret ediyor. Adana ve Hatay'ın ardından Osmaniye'ye geçen Kılıçdaroğlu, burada deprem çalışmaları hakkında bilgi aldı ve depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Depremler sonucunda 10 şehirde binlerce bina yıkıldı ve son güncellemelere göre can kaybı 6 bin 234'e ulaştı.
8 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen ve on şehri etkileyen iki büyük depremin ardından, muhalefet belediyeleri ve partileri yardım seferberliğine başladı. Bu çerçevede, CHP'li Bodrum Belediyesi tarafından gönderilen bir yardım TIR'ı, Muğla Valiliği tarafından durduruldu ve TIR'ın önüne valiliğin logosunu taşıyan bir pankart asıldı. Muğla Valiliği daha önce de AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın propaganda videosunu yayınladığı için eleştirilmişti.
8 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay Antakya'da yaşanan yardım ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler olduğu belirtiliyor. CHP Meclis üyesi Eren Erdem, bölgede ekskavatör ve vinç gibi önemli arama kurtarma ekipmanlarının olmadığını, çok az enkazda çalışma yapıldığını ve su bile bulunamadığını ifade ediyor. Depremzedelerden Nihat Okuyan, yardım araçlarının Hatay'ın girişinden geri gönderildiğini ve ulaşımın engellendiğini söylüyor. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ise yardımların yetersiz olduğunu ve bir sisteme oturmadığını belirtiyor.
8 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Depremler, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te hissedildi ve binlerce binanın yıkılmasına yol açtı. Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgede ekskavatör ve vinç gibi ekipmanların yetersizliği dile getirildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananları 'sistematik rant siyasetinin sonucu' olarak nitelendirdi ve bürokratik engellerin aşılacağını belirtti. Depremden etkilenen 10 ilde üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi. Resmi rakamlara göre ölü sayısı 5 bin 894, yaralı sayısı ise 34 bin 810 olarak açıklandı. Arama kurtarma çalışmalarına yurt dışından da destek geldi.
8 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden zarar gören Hatay'da yaptığı konuşmada, medyada yer alan haberlerle sahadaki durumun farklı olduğunu belirtti. Devlet kurumlarının ve bürokratların çalışmak istediklerini ancak karşılarına engeller çıkarıldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, sorunların çözümü için iş birliği çağrısında bulundu ve zamanı geldiğinde daha fazla konuşacaklarını söyledi.
7 Şubat 2023

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen şiddetli depremler sonrasında birçok kentte binlerce bina yıkıldı ve yardım malzemelerine erişimde zorluklar yaşanıyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yardım çalışmalarında yaşanan plansızlığı ve profesyonel ekiplerin bekletilmesini eleştirdi. Kaftancıoğlu, milletvekillerinin bölgeye ulaşan yardımları hızlıca dağıtmasını ve koordinasyon eksikliğinin giderilmesini talep etti.
7 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği Adana'da incelemelerde bulundu. Çukurova ilçesindeki Yurt Mahallesi'nde yıkılan bir apartmanın enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmalarını izledi ve yetkililerden bilgi aldı. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte bölgedeki çalışmaları takip eden Kılıçdaroğlu, incelemelerinin ardından Hatay'a hareket etti.
7 Şubat 2023

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda binlerce bina yıkıldı ve dördüncü seviye afet alarmı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk depremden saatler sonra yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını paylaştıktan sonra 25 saat boyunca herhangi bir açıklama yapmadı. 25 saat sonra yaptığı açıklamada can kaybının 3,549'a yükseldiğini belirtti ve yalan haberlerle insanları birbirine düşürmeye çalışanları eleştirdi.
7 Şubat 2023

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesini etkileyen şiddetli depremler sonrasında bölgeye yardım için gitti. Maçoğlu, bölgede enkaz altında kalanlar hakkında yeterli bilgi olmadığını ve planlamanın eksik olduğunu ifade etti. 7 Şubat itibariyle depremler sonucu 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiği, 20 bin 426 kişinin yaralandığı ve 5 bin 775 binanın yıkıldığı bilgisi paylaşıldı.
7 Şubat 2023

Türkiye, 6 Şubat sabahı 7,7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı ve ardından 7,6 büyüklüğünde bir ikinci deprem daha meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ili etkiledi ve binlerce binanın yıkılmasına yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk depremden saatler sonra yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını bildirdi ancak sonrasında 21 saat boyunca herhangi bir açıklama yapmadı. Erdoğan son olarak Twitter üzerinden milli yas ilan edildiğini duyurdu.
7 Şubat 2023

Türkiye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Deprem, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis gibi çevre illeri de etkiledi ve binlerce binanın yıkılmasına neden oldu. 7,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi. Güncel verilere göre 2 bin 921 kişi hayatını kaybetti, 15 bin 834 kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler ve koordinasyon sorunları yaşandığı, özellikle Hatay'da profesyonel ekiplerin geciktiği belirtiliyor. Bölgede yaklaşık 14 milyon insan yaşamakta ve 16 bin 400 kişilik arama kurtarma ekibi görev yapmaktadır.
7 Şubat 2023

Güneydoğu Türkiye'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay'da profesyonel arama-kurtarma ekiplerinin henüz ulaşamadığı bildirildi. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, bölgede 300'ün üzerinde enkaz olduğunu ve ekipman eksikliği yaşandığını belirtti. Depremin etkilediği diğer iller arasında Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis bulunuyor. En az 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiği, bir o kadar kişinin de yaralandığı aktarıldı. Bölgede barınma, ısınma, yiyecek ve sağlık malzemeleri gibi temel ihtiyaçlar da yetersiz durumda.
7 Şubat 2023

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından Adıyaman'daki durumu değerlendirdi. AFAD kurtarma ekiplerinin yetersiz kaldığını, enkaz altında çok sayıda vatandaşın kurtarılmayı beklediğini ve yeterli ekipmanın olmadığını belirtti. Elektrik kesintileri nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü ve vatandaşların barınma ve gıda sorunu yaşadığını ifade etti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ekiplerin bölgeye ulaşmaya başladığını ve askerin görevlendirildiğini söyledi.
6 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sahip olduğu sahra hastaneleri, iş makineleri ve seyyar mutfak gibi imkanlarının deprem bölgesindeki arama, kurtarma ve barınma işlemleri için yeterli olduğunu belirterek, bu imkanların derhal devreye sokulmasını talep etti. Demirtaş, gönüllülerin ve sağlık personelinin de hızla bölgeye götürülmesi gerektiğini ifade etti. Bu çağrı, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çok sayıda can kaybına yol açan iki büyük depremin ardından geldi.
6 Şubat 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Habertürk canlı yayınında şehirde yaklaşık 1200 binanın yıkıldığını ve kurtarma çalışmaları için yeterli imkanlara sahip olmadıklarını belirtti. Savaş, kurtarma ekiplerine ve ekipmanlara acil ihtiyaç duyulduğunu, ayrıca dışarıda kalan insanların yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade etti. Programcı Fatih Altaylı'nın da duygusal bir an yaşadığı belirtildi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem sonrası bölgede büyük yıkım yaşandığı ve ölü sayısının arttığı bilgisi verildi.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim