Eyüp Sabri Tuncer, Avrupa'da 'kimyasal risk' nedeniyle bazı ürünlerinin satışının durdurulması üzerine açıklama yaptı. Şirket, Mart 2022'den itibaren yasaklanan 'lilial' adlı bileşeni üretimde kullanmadığını belirtti. Avrupa tehlikeli gıda dışı ürünler için Hızlı Uyarı Sistemi'nin 12 Eylül'de yayınladığı uyarıda, 2022 Mart'tan önce üretilen bazı ürünlerde yasaklı madde tespit edildiği bildirilmişti. Şirket, sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgilerle ilgili hukuki süreç başlatacağını duyurdu.
15 Eylül 2024

Çin'in Şangay şehrinde yaklaşan Bebinca Tayfunu nedeniyle Çongming ilçesinde yaşayan 9 bin 318 kişi tahliye edildi. Yerel yönetim, tayfunun bu geceden itibaren Çin kıyılarını etkileyeceğini ve acil durum tedbirlerinin alındığını duyurdu. Pudong ve Hongçiao havalimanlarında tüm seferler iptal edilirken, Yangşan Derinsu Limanı da boşaltılacak. Çin Meteoroloji İdaresi, tayfunun saatte 151 kilometre hızla rüzgarlar taşıdığını ve aşırı yağış getireceğini belirtti.
15 Eylül 2024

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), M çiçeği (mpox) virüsüne karşı ön yeterlilik alan ilk aşının 'MVA-BN' olduğunu duyurdu. Aşı, Danimarka merkezli ilaç şirketi Bavarian Nordic tarafından üretildi ve 18 yaşın üzerindeki kişilerde dört hafta arayla iki doz olarak uygulanabilecek. DSÖ, aşının bebekler, çocuklar, ergenler, hamileler ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerde de kullanılabileceğini belirtti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşının Afrika'daki mevcut salgınlar ve gelecekteki salgınlar için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
13 Eylül 2024
İşaretlediklerim