Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) eş genel başkanlığına Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan seçildi. Bu seçim, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin 4. büyük kongresinde gerçekleşti. Kongrede ayrıca partinin ismi HEDEP olarak değiştirildi ve parti yönetimi belirlendi.
15 Ekim 2023

Ankara Film Festivali'nin bu yılki onur ödülleri Nur Sürer, Cahit Berkay, Mustafa Ayaz, Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek. Ödüller, 2-10 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalin açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. 'Aziz Nesin Emek Ödülü' oyuncu Nur Sürer'e, 'Sanat Çınarı Ödülü' ressam ve akademisyen Mustafa Ayaz'a, 'Kitle İletişim Ödülü' ise müzisyen Cahit Berkay'a sunulacak. 'Vakıf Özel Ödülü' ise Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek.
9 Ekim 2023

HDP İzmir il eşbaşkanları ve birçok ilçe yöneticisi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında il eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan da bulunuyor. Gözaltı sebebiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ayrıca, Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal da Mardin'deki evine yapılan baskında gözaltına alındı.
6 Ekim 2023

Britanya'daki ikonik 'Robin Hood ağacı' bir gece ansızın kesildi ve polis bu durumu 'vandalizm' olarak nitelendirdi. 16 yaşındaki bir çocuk bu olayla ilgili olarak gözaltına alındı. Ağaç, 1991 yapımı 'Robin Hood: Prince of Thieves' filmine ev sahipliği yapmış ve 2016'da Yılın Ağacı ödülüne layık görülmüştü. Northumberland Ulusal Park İdaresi yetkilileri ağacın kasten kesildiğine inanıyor.
28 Eylül 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona giriyor. Selcen Ergun'un ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi 'Kar ve Ayı', Oscar ödüllü Tilda Swinton'ın rol aldığı 'Sonsuz Sır', Nicolas Cage ve Joel Kinnaman'ın başrollerini paylaştığı 'Şeytana Sempati', Deniz Çınar'ın yazıp yönettiği 'Bulutların Üstünde', Güney Kore yapımı 'Kaçakçılar', Danimarka yapımı anime film 'Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu' ve korku filmleri 'Dehşetin Yüzü 2' ve 'Şeytanın Elçileri' izleyicilerle buluşacak.
8 Eylül 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan memur Elif Dayıoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce de yoğun bakımdaki yaralılardan Ekrem Kalkan hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan dört kişinin tedavisi ise devam ediyor.
14 Ağustos 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Pendik'teki Uluçınar Camisi imamı Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı. Konakçı, sosyal medyada paylaştığı bir video ile Hatay'ın çoğunluğunun Arap olduğunu belirtmişti. Daha önce de cinsiyetçi paylaşımlarıyla gündeme gelen Konakçı'nın bu ifadeleri üzerine Diyanet harekete geçti.
14 Ağustos 2023

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün verilerine göre, Marmara Denizi'nin dibindeki oksijensiz tabaka giderek yüzeye doğru ilerliyor. 1980'lerde litrede 2 miligramın üstünde seyreden oksijen değerleri, bugün litrede 0,5 miligramın altına inmiş durumda. Uzmanlar, artan kirliliğin önlenememesi durumunda bir felaketin yaşanacağı konusunda uyarıyor. Kirliliğe karşı önlem alınmaması halinde müsilaj, denizanası sayısında artış ve toksik gazlar çıkaran zararlı alg patlamaları gibi olayların daha fazla yaşanacağı belirtiliyor.
26 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ağlatan sözleriyle tanınan AKP'li Bolu Belediye Meclisi üyesi Hacer Çınar, ekonomik zamlara tepki gösterdi. Çınar, sağlık işçilerinin geriye dönük haklarının ödenmesi konusunda bir basın açıklaması yaptı ve 'sabırlarının tükendiğini' belirtti. Çınar, ev kiralarının, vergi oranlarının ve temel ihtiyaç maliyetlerinin arttığını, altın ve döviz fiyatlarının fırladığını ve bu durumun işçilerin yaşamını zorlaştırdığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun getirildiğini açıkladı. Bu atama, TFF yönetim kurulunun bir toplantı sonrasında Lale Orta'nın yerine gerçekleştirildi. Ahmet İbanoğlu başkanlığındaki yeni MHK üyeleri de belirlendi ve isimleri açıklandı.
15 Temmuz 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçici olarak ihraç edildiği CHP'ye dönüş yapacağını Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Özcan, geçen yıl belediye meclisindeki bir olay nedeniyle CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle geçici olarak partiden çıkarılma cezası almıştı. Cezasının bitmesine 22 gün kala, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını ima eden sözlerine atıfta bulunarak 'Ben Tanju, dönüyorum' ifadesini kullandı.
22 Mayıs 2023

Erzurum'da düzenlenen bir mitingde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çocuklar dahil birçok kişi yaralandı. Sanat dünyasından birçok isim, saldırıyı kınayan mesajlar yayınladı ve bazıları Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade ederek seçimin ilk turda bitmesi gerektiğini belirtti. Sanatçılar, ülkede sevgi, saygı, birlik ve beraberlik içinde yaşama arzularını dile getirdi ve yaşanan olayları 'korkaklık' ve 'utanç verici' olarak nitelendirdi.
7 Mayıs 2023

İstanbul'daki Maçka Sanat Galerisi tarafından düzenlenen ve kentleşme temalı 'Neredeyiz?' sergisi, Didem Çapa'nın küratörlüğünde Ankara'daki Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nde açılıyor. Sergi, kent ve insan ilişkisini, geniş bir sanatçı katılımıyla ve son 70 yıl içinde değişen kent olgusunu merkeze alarak ele alıyor. 29 Nisan-3 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan sergide, birçok sanatçının eserleri yer alacak.
28 Nisan 2023

Sırbistan'ın önde gelen suç örgütlerinden 'Skaljari' çetesinin lideri Jovica Vukotiç'in İstanbul'da öldürülmesine ilişkin 16 sanıklı dava İstanbul 40'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. İlk duruşmada tüm sanıkların ifadesi alınamadı ve iki sanığın tahliyesine karar verildi. Duruşma, 8 Mayıs'ta devam edecek. Öldürülen Vukotiç'in eşi Maşa Misiç de duruşmayı takip etti. Sanıklar arasında suikastı düzenleyenler, azmettiriciler ve Vukotiç'i saklayanlar bulunuyor ve çeşitli suçlamalarla yargılanıyorlar.
29 Mart 2023

Emin Alper'in yönettiği ve başrollerinde Mehmet Günsür ile Aslı Enver'in yer aldığı 'Arayış' dizisinin ilk görselleri paylaşıldı. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve mutsuz bir karakter olan Nisan'ın, kaybolan arkadaşının izini sürerken gizemli bir tarikatla karşılaşmasını ve bu tarikata rağmen bir maceraya atılmasını konu alıyor. Dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmemiş olup 'çok yakında' ekranlarda olacağı belirtiliyor.
20 Mart 2023

Bolu Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, depremzedelere yardım için 99 milyon liralık kredi başvurusu yapılması konusu görüşüldü. AKP grubunun krediye karşı çıkması sonucu tansiyon yükseldi ve AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar, Belediye Başkanı Tanju Özcan'a su şişesi fırlattı. Olay sonrası salona zabıta ekipleri çağrıldı. Geçmişte Özcan'ın Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı ve beraat ettiği belirtildi.
21 Şubat 2023

İstanbul'da bulunan ve Türkiye'nin en köklü tıp fakültelerinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin binaları, depreme karşı ciddi risk taşıyor. 13 yıl önce başlayan yerinde yenilenme projesi tamamlanamadı. Hastane binalarının kolonları deniz kabuklarıyla dolu ve demirler pas içinde. Çalışanlar ve öğrenciler, binaların depremde yıkılma riskine karşı endişe duyuyor ve duruma dikkat çekmek için 'Cerrahpaşa Deprem İnisiyatifi' adı altında bir eylem düzenliyor. 2019'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası binaların güçlendirileceği söylenmiş ancak sadece yüzeysel düzeltmeler yapılmış.
17 Şubat 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, 'Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi' sorusuna verdiği yanıtta, İslam'da hukuki sonuçlar doğuran bir evlatlık müessesesinin kabul edilmediğini ve evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığını belirtti. Bu yanıt, sosyal medyada büyük tepki topladı ve birçok kullanıcı Diyanet'in bu görüşüne sert eleştirilerde bulundu.
17 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda on binlerce kişi hayatını kaybetti. Arama-kurtarma çalışmalarının onuncu gününde, Rasus Kimya Hatay Voleybol Takımı sporcuları Gözde Öztürk, Dilek Mucuk ve Ahsen Baş'ın depremde vefat ettikleri Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından duyuruldu. Daha önce de Ceren Akman ve Elçin Çınar'ın hayatını kaybettiği bildirilmişti. TVF, sporcular için başsağlığı mesajı yayımladı.
15 Şubat 2023

Türkiye Hentbol Federasyonu, Hatay Antakya'da gerçekleşen deprem felaketinde Hentbol Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya ve beş yaşındaki oğlu Çınar Kütahya'nın enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiklerini açıkladı. Federasyon, Cemal Kütahya'nın ülkeyi yıllarca başarıyla temsil ettiğini belirterek, onun ismini yaşatmak için gerekli her şeyi yapacaklarını ifade etti ve Kütahya ailesine başsağlığı diledi.
14 Şubat 2023
İşaretlediklerim