Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na açılan kapatma davasının üçüncü duruşmasında mahkeme, davanın reddine karar verdi. Davanın reddi, salondaki kadınlar tarafından sevinçle karşılandı. Duruşmada, platform üyesi iki kadın, yanlarında bulunan gökkuşağı bayrağı sebebiyle gözaltına alındı. Duruşmada, erkek şiddetiyle yaşamını yitiren kişilerin yakınları tanık sıfatıyla ifade verdi. Mahkeme, davaya müdahil olmak isteyen dernek ve vakıfların talebini reddetti ve yeterince tanık dinlendiği için bundan sonra tanık dinlenmeyeceğini duyurdu.
13 Eylül 2023

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 47 yaşındaki Veysel Mızrak, 'gönül ilişkisi' yaşadığı Meliha Uludağ ve Uludağ'ın kızı Cansu Dönmez'i tabancayla öldürdü ve ardından aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Mızrak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan anne ve kızı ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Eylül 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, kız arkadaşı S.A.'yı boğarak öldürdüğü iddia edilen Ü.A. tutuklandı. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Ü.A., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.A.'nın cesedi Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
16 Ağustos 2023

ABD'de 'Gilgo Beach seri cinayetleri' gündemdeki etkisini sürdürüyor. Ancak, bilim insanları ABD'deki seri katil sayısının azaldığını belirtiyor. Bu durumun en büyük nedenlerinden biri, soruşturma teknolojilerindeki hızlı gelişmeler ve dijital gözetim araçlarının yaygınlaşması. Ayrıca, ABD'lilerin günlük yaşamlarında daha temkinli alışkanlıklar edinmesi de seri katil sayısını azaltıyor. Öte yandan, seri katillerin sayısı azalsa da toplu öldürmelerin sayısı artıyor.
7 Ağustos 2023

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Ümit Mutlu A., tartıştığı eşi Büşra A. ve dört yaşındaki üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ailenin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası şubat ayında Denizli'ye taşındığı öğrenildi.
6 Ağustos 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

ABD'nin New York kentindeki Gilgo Beach seri cinayetlerinin kurbanlarından birinin kimliği, 27 yıl sonra tespit edildi. 1996'da kaybolan 34 yaşındaki Karen Vergata'nın DNA testi sonucu kimlik tespiti yapıldı. Cinayetler kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan Rex Heuermann ile Vergata'nın öldürülmesi arasında bir bağlantı kurulmadı. Soruşturma devam ediyor ve herhangi bir kişiye yönelik suçlama bulunmuyor.
5 Ağustos 2023

ABD'de 2018 yılında Pittsburgh'daki bir sinagoga düzenlediği silahlı saldırıda 11 kişiyi öldüren ve altı kişiyi yaralayan Robert Bowers'a ölüm cezası verildi. Bowers, dini inançların özgürce yerine getirilmesini engelleyerek ölüme sebebiyet vermek, cinayet işlemek için ateşli silah kullanmak ve nefret suçu dahil 63 suçtan suçlu bulunmuştu. Jüri, Bowers'ın saldırıyı 'Yahudi düşmanlığı' ana motivasyonuyla yapmasının ve daha sonra bu konuda hiçbir pişmanlık göstermemesinin etkili olduğunu belirtti.
2 Ağustos 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun haziran ayı raporuna göre, 22 kadın erkekler tarafından öldürüldü ve 27 kadın şüpheli koşullarda hayatını kaybetti. Öldürülen kadınların altısı hayatlarına dair kararlar almak istedikleri için, ikisi ekonomik nedenlerle ve biri çocuğunun velayetini alma bahanesiyle öldürüldü. 13 kadının ölüm nedeni tespit edilemedi ve bu durum kadına yönelik şiddetin görünmez kılınmasının bir sonucu olarak değerlendirildi. Ayrıca, öldürülen kadınların yüzde 41'i evliyken ve yüzde 55'i kendi evinde öldürüldü.
4 Temmuz 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk günü, yolda yürüyen 15 yaşındaki Umut Kaya, otomobilden açılan rastgele ateş sonucu göğsünden vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Emniyet güçleri, olayla ilgili bir otomobilden rastgele ateş edildiğini belirleyerek, aracı ve içindeki iki şüpheliyi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada olayda kullanılan tabanca bulundu. Şüphelilerden birinin ifadesinde, kavgaya karıştığını ve gözdağı vermek için ateş ettiğini belirttiği öğrenildi. Şüpheliler tutuklanarak adliyeye sevk edildi.
1 Temmuz 2023

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı davada Yargıtay kararını açıkladı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bazı sanıkların hükmünü bozarken, dönemin Trabzon emniyet istihbarat şube müdürü Engin Dinç, eski Trabzon emniyet müdürü Reşat Altay ve dönemin İstanbul istihbarat şube müdürü Ahmet İlhan Güler'in 'ihmali davranışla kasten öldürme' suçundan verilen beraat kararlarını onadı. Ayrıca, Yargıtay, kamu görevlisi sanıkların suç örgütünün Dink'in öldürülmesi kararını desteklediklerini ve cinayetin gerçekleşmesini sağladıklarını belirtti. Trabzon jandarma görevlilerinin dosyası ise istinafa yollandı ve bazı sanıkların 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan cezalandırılabilecekleri ifade edildi.
21 Haziran 2023

Konya'nın Çumra ilçesinde emekli imam Hüseyin Çoban ve eşi Mürüvvet Çoban, evlerinde tabancayla vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine eve giden aile bireyleri, çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı ve durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çiftin tabancayla öldürüldüğünü belirledi. Savcının incelemesinin ardından çiftin cesetleri otopsi için hastane morguna kaldırılacağı açıklandı.
2 Haziran 2023

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), şarkıcı Gülşen'in Nisan 2022'deki bir konserinde imam hatip lisesi mezunlarına yönelik sözleri nedeniyle ayrımcılık yaptığına hükmetti ve her bir başvurucu için 50 bin lira idari para cezası verilmesine karar verdi. Gülşen, daha önce 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ve ev hapsine alınmıştı. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Gülşen'i 'halkın bir kesimini aşağılama' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı, ancak cezanın açıklanması geri bırakıldı.
31 Mayıs 2023

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hasret Çakır isimli 41 yaşındaki kadın, evinin balkonunda av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheli M.B.'yi Bodrum ilçesinde gözaltına aldı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
30 Mayıs 2023

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir dairede çıkan yangın sonrası itfaiye ekipleri, Pakistan uyruklu Muhammad Tahir Khan'ın cansız bedenine ulaştı. Khan'ın domuz bağı yöntemiyle bağlandığı ve öldürüldüğü belirtildi. Yangının, Khan'a ait evrakların elektrikli ısıtıcı üzerine atılması sonucu çıktığı iddia ediliyor. Olayla ilgili detaylı incelemeler devam ederken, Khan'ın bedeni Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
25 Mayıs 2023

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde Nazım Ö., boşanma aşamasında olduğu eşi Dilek Ö. ile yaşanan tartışma sonucu pompalı tüfekle eşine ateş açarak onu öldürdü. Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Sağlık ekipleri Dilek Ö.'nün öldüğünü tespit etti ve kaçan zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
18 Mayıs 2023

Kırşehir'de 38 yaşındaki G.T isimli bir kadın, evinde bıçak darbeleriyle öldürülmüş olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine polise bildirilen olay sonrası güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemede, kadının vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbeleri aldığı ve hayatını kaybettiği tespit edildi. G.T'nin cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
17 Mayıs 2023
İşaretlediklerim