Türkiye'de yaşanan depremler sonrası hükümetin imar barışı düzenlemeleri tartışma konusu oldu. 2017'de getirilen ve 2019'a kadar uzatılan düzenleme, ihtilaflı binalar için cüzi bir bedel karşılığında af sağlıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerindeki mitinglerde imar affını savunmuştu. Ancak iktidar, depremde yıkılan binaların kaçının imar affından yararlandığı veya kaçak yapıldığı konusunda bilgi vermekten kaçınıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yıkılan binaların çoğunun yapı denetim hizmeti almamış olduğunu belirtti.
24 Şubat 2023

Nazmi Şahin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan hasar tespit çalışmalarında 61 bin 722 binanın acil yıkılması kararının çıktığını ve yapı denetiminden geçemeyen binaların imar barışı kapsamında iskan belgesi aldığını ifade etti. Şahin, Adana ve Gaziantep şehir merkezlerinde denetimli binaların yıkılmadığını, Malatya'da ise yıkılan 1300 binadan sadece ikisinin denetimli olduğunu belirtti. Ayrıca, deprem yönetmeliğinin güncellenmesi gerektiğini ve imar barışının teknik inceleme yapılmadan iskan verilmesine yol açtığını eleştirdi.
17 Şubat 2023

Sanatçı Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Derneği'nin, depremzedeler için yürüttüğü yardım organizasyonlarının şeffaflığını artırmak amacıyla biri uluslararası diğeri yerli olmak üzere iki bağımsız denetim firması tarafından denetleneceğini açıkladı. Kamu yardım kuruluşlarına güvenmeyen vatandaşlar, Ahbap üzerinden depremzedelere yardım ve bağışta bulunuyorlar. Haluk Levent, derneğin tüm satın almalarının bu firmalar tarafından denetleneceğini ve firma isimlerini Salı günü açıklayacağını belirtti.
12 Şubat 2023

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini artıran kar yağışı şehrin birçok yerini beyaza bürüdü. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, ulaşımın aksamaması için ana yollar, ara sokaklar ve kırsal alanlarda tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca yetkililer, sürücüleri olası buzlanmaya karşı uyarırken, trafik ekipleri de denetimlerini sürdürüyor.
31 Ocak 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Beyaz TV'de yayınlanan 'Derin Futbol' programında küfürlü ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle inceleme başlatıldığını duyurdu. CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşcı'nın başvurusu üzerine harekete geçen RTÜK, programda Rasim Ozan Kütahyalı'nın küfrettiği iddiasını incelemeye aldı. Programda Ahmet Çakar'ın Japon şarkıcı Saori Yuki'nin 'Suki Yo' şarkısını söylemesi, Türkçe'de bir küfre benzediği için tartışma yaratmıştı.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim