Britanya'nın eski Başbakanı Boris Johnson, anılarını anlattığı kitabında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun şahsi banyosunu kullandıktan sonra tuvalette dinleme cihazı bulunduğunu iddia etti. Johnson, 2017 yılında dışişleri bakanlığı yaptığı dönemde Netanyahu ile bir araya geldiğini ve bu olayın o görüşme sırasında gerçekleştiğini belirtti. Olayın ardından İsrail ile herhangi bir iletişime geçilip geçilmediği konusunda bilgi vermeyen Johnson, kitabında olayla ilgili tüm detayları yazdığını ifade etti.
4 Ekim 2024

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Irak Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanı Evan Faig Jabro, Iraklıların gönüllü geri dönüşü için işbirliği mutabakat zaptı imzaladı. Bu anlaşma, düzensiz göçle mücadele ve iki ülke arasındaki işbirliğini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için Türkiye'ye vizesiz giriş uygulaması 1 Eylül'de başlamıştı. Aynı şekilde, Irak da Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı tanımıştı.
2 Ekim 2024

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları nedeniyle Lübnan’daki Türk vatandaşlarını durumun daha da kötüye gitme ihtimaline karşı uyardı. Bakanlık, vatandaşların deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırladığını ve bu süreci yürütmek üzere bir koordinasyon merkezi kurduğunu belirtti. Ayrıca, diğer ülke vatandaşlarının Türkiye üzerinden tahliyesine ilişkin hazırlıkların da sürdüğü ifade edildi.
1 Ekim 2024
İşaretlediklerim