Aslı Enver ve Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı, Emin Alper'in yönettiği 'Arayış' dizisinin ilk tanıtım fragmanı Disney+ sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı. Fragmanda, farklı inançlara uygun şekilde dua eden insanlar ve doğanın güzelliği ile mistisizmin öne çıktığı mekanlar gösteriliyor. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve yolunu kaybetmiş bir kadının, gizemli bir adada kendini arayışını ve şaibeli bir tarikatla karşılaşmasını konu alıyor. Yönetmen Emin Alper, daha önce 'Alef' gibi başarılı bir platform dizisiyle de tanınmaktadır.
3 Mayıs 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francis, Disney+ yapımı 'The Pope Answers' adlı belgeselde gençlerle yaptığı toplantıda cinsellik, LGBTİ+ hakları, kürtaj ve kilisenin cinsel taciz sorunları gibi konuları ele aldı. Cinselliği 'Tanrı'nın insana lütfettiği güzel şeylerden biri' olarak nitelendiren Papa, pornografi ve mastürbasyon hakkında da yorumlarda bulundu. LGBTİ+ bireylerin kilise tarafından hoş karşılanması gerektiğini belirten Papa, kürtaj konusunda ise rahiplerin merhametli olması gerektiğini ancak uygulamanın kabul edilemez olduğunu ifade etti.
7 Nisan 2023

Astronom, gezegen bilimci ve bilim iletişimcisi Carl Sagan'ın hayatı, National Geographic tarafından belgesel haline getiriliyor. Belgeselin yapım ekibinde Sagan'ın eşi Ann Druyan ve yönetmen Nanette Burstein yer alıyor. Belgesel, Sagan'ın ailesi ve arkadaşlarının onayıyla, özel ses kayıtları, arşiv klipleri, animasyonlar ve röportajlar içerecek şekilde hazırlanacak. Belgeselin adı ve yayın tarihi henüz açıklanmadı.
31 Mart 2023

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında, Türkiye'de milyonlarca abonesi olan Netflix Türkiye, Disney Plus, Spotify ve yüzlerce şubesi olan Starbucks gibi büyük markalar ve dijital platformlar, depremle ilgili sessiz kalmakla eleştirildi. Müşterilerin sosyal medyada başlattığı boykot çağrıları sonucunda bu markalar, depremle ilgili destek ve taziye mesajları yayımladı. Netflix 6 milyon TL bağış yaparken, diğer markalar da çeşitli yardım kampanyaları ve bağışlarla desteklerini ifade etti.
9 Şubat 2023

Lewis Carroll'ın 'Alice Harikalar Diyarında' eserinden uyarlanan ve Serdar Biliş yönetmenliğinde sahnelenen 'Alice Müzikali', başladığı günden bu yana kapalı gişe oynuyor. Müzikal, BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında Disney+ üzerinden izleyiciyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola ve diğer tanınmış isimler bulunuyor. Disney+, müzikalin 10 Şubat'ta yayımlanacağını duyurdu ve resmi tanıtımını paylaştı.
2 Şubat 2023

2009 yapımı ve Oscar ödüllü 'Up' (Yukarı Bak) filminin devamı niteliğindeki yeni kısa film 'Dug Days: Carl’s Date', Carl karakterinin Ellie'den sonra ilk buluşmasını konu alıyor. Disney+, bu yeni kısa filmi 10 Şubat'ta Avustralya, Yeni Zelanda, ABD, Birleşik Krallık, İrlanda ve Kanada'da yayımlayacak. Filmde, Carl'ın flört etmeye dair tecrübesizliği ve Dug karakterinin yardımseverliği işleniyor.
30 Ocak 2023

Türkiye'nin popüler dijital yayın platformlarından Exxen, 5 Ocak 2023 tarihinden itibaren abonelik fiyatlarında bir güncelleme yaparak zamlı tarifelere geçtiğini duyurdu. Son yapılan zamla birlikte Exxen'in reklamsız temel paket fiyatı aylık 58,50 TL'ye yükselirken, bu fiyat Netflix'in reklamsız temel paket fiyatını da geçmiş oldu. Exxen'in yeni abonelik ücretleri reklamlı ve reklamsız yıllık paketler ile spor içerikli paketler için de güncellendi.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim