Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde sekiz yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili olarak mahallede imamlık yapan R.K. hakkında soruşturma başlattı. Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolmuş ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu raporuna göre Narin Güran boğularak öldürülmüştü. Cinayetle ilgili olarak Narin’in amcasının eşi Hediye Güran’ın tutuklanmasıyla dosyada tutuklu sayısı 12’ye yükseldi.
17 Eylül 2024

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndaki Bayraktepe Cami'nin temel atma töreninde camilerin şehirlerin medenileşmesindeki önemine vurgu yaptı. Erbaş, camilerin çocuklara Kur'an ve Peygamber Efendimizin ahlakını öğretmede, vatan ve bayrak sevgisini aşılamada önemli bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, şehitlik ve gazilik kavramlarının da bu camilerde anlatılacağını ifade etti.
27 Ağustos 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda eylül ayında açılacak dört yeni Kuran eğitim merkezini tanıttı. Bu merkezlerde hafızlığını tamamlamış ve LGS'ye girmiş öğrenciler, günün yarısında okula diğer yarısında ise Kuran eğitim merkezlerine gidecekler. Eğitim merkezlerinin müfredatı Diyanet tarafından hazırlanacak ve öğrenciler burslu olarak eğitim alacaklar. Ankara, İstanbul, Rize ve Bursa'da açılacak merkezler, cinsiyete göre ayrılmış olacak.
23 Ağustos 2024
İşaretlediklerim