Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 22 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 518 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'ya 2022 yılında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi ve Yargıtay bu kararı 2023 yılında onadı.
22 Eylül 2024

Adana, Şanlıurfa ve Van'da etkili olan sağanak yağışlar, sel ve taşkınlara neden oldu. Adana'da şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle caddeler ve alt geçitlerde su birikintileri oluştu, trafik durma noktasına geldi ve bazı ağaçlar devrildi. Şanlıurfa'da yağış nedeniyle arabalar ilerleyemedi ve su birikintileri oluştu. Van'da ise derelerin taşması sonucu birçok ev su altında kaldı, araçlar ve bahçeler zarar gördü.
21 Eylül 2024

Şırnak'ın Kaymakamçeşme köyünde üzüm hasadı yapan Acet, Erdoğan ve Beldek aileleri, sağanak yağıştan korunmak için bir ağacın altına sığındı. Ancak ağacın yanına yıldırım düşmesi sonucu üçü ağır olmak üzere sekiz kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Lale ve Leyla Erdoğan ile Ramazan Acet'in sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.
21 Eylül 2024

İtalya'nın kuzeyindeki Emilia-Romagna ve doğusundaki Marche Bölgeleri, aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketine uğradı. Giorgia Meloni liderliğindeki hükümet, bu bölgeler için olağanüstü hal ilan etti ve 20 milyon avroluk kaynak tahsis etti. Selden en çok etkilenen şehirler arasında Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Ravenna, Forli, Cesena ve Rimini bulunuyor. Sel felaketi nedeniyle 2.500 kişi evlerinden tahliye edildi.
21 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce yaptığı basın toplantısında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti. Erdoğan, Suriye'deki gerilimin sona ermesi ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve Suriye'nin birlikte adımlar atması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Lübnan'a yönelik siber saldırılarını eleştirerek, bu saldırıların devlet terörü olduğunu ifade etti. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bu konuları gündeme getireceğini söyledi.
21 Eylül 2024

Antalya'nın Akseki ilçesinde bir kişi, arazide 8 kilo 200 gram ağırlığında bir mantar buldu. Serik Çiftçi Malları Koruma Başkanı Beyazıt Işık, Göktepe yaylasında mantar toplarken bu büyük mantarı keşfettiğini ve türünün 'diken' mantarı olduğunu öğrendiğini belirtti. Işık, mantarın büyüklüğünün herkesi şaşırttığını ve ailesiyle birlikte tüketeceğini söyledi.
21 Eylül 2024
İşaretlediklerim