15 Haziran'da Kuzey Kıbrıs'ta alkollü olarak araç kullanan TSK askeri Mehmet Eren Erdoğan, aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek Pakistan uyruklu Naveed Akbar'a çarptı ve Akbar hayatını kaybetti. Erdoğan, olay sonrası polis merkezine götürüldü ancak mahkemeye çıkarılmadan askeri birliğine teslim edildi. Akbar'ın ailesi ve arkadaşları adalet çağrısı yaparken, Türkiye Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Erdoğan'ın Türkiye'ye gönderilerek tutuklandığını açıkladı. Sürecin detaylarına dair bilgi verilmedi.
30 Haziran 2024

Fransa, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılışına kısa bir süre kala erken seçimlere odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un meclisi feshedip erken seçim kararı alması, ülkede siyasi gerilimi artırdı. Anketler, aşırı sağ partilerin yükselişini ve toplumdaki kutuplaşmayı gösteriyor. Seçim sonuçları, Fransa'nın siyasi geleceğini ve Avrupa Birliği içindeki rolünü önemli ölçüde etkileyebilir.
30 Haziran 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 30 Haziran 2024 itibariyle 2 bin 434 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
30 Haziran 2024

2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ATA İttifakı'nın adayı olan Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyerek ülkeyi krizden kurtardığını savundu. Oğan, TV100 canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, Erdoğan'a destek vermesinin ülkenin ekonomik krizden çıkmasına yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve üç bakanlık teklifini reddettiğini ve ülkenin yönetiminde güçlü bir hükümetin önemine vurgu yaptı.
29 Haziran 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık soruşturması kapsamında altısı emniyet mensubu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı. İddianame Ankara 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve şüpheliler çeşitli suçlardan yargılanacak. Savcılık, bazı şüpheliler hakkındaki soruşturmaları ayırdı.
29 Haziran 2024

İzmir'de sekizi orman, sekizi kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildi ve 11 yangın kontrol altına alındı. Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Selçuk'ta başlayan bir yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçradı ve Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlardan evlerini boşaltmaları istendi.
29 Haziran 2024

Dargeçit belgeseli, 1995 yılında Mardin Dargeçit'te gözaltında kaybolan yedi kişinin hikayesini ve ailelerinin adalet mücadelesini konu alıyor. Yönetmen Berke Baş ve yapımcı Enis Köstepen tarafından çekilen belgesel, 43. İstanbul Film Festivali'nde en iyi belgesel film ödülünü kazandı. Film, Adıyaman'da görülen Dargeçit Jitem davasını 10. duruşmadan karar duruşmasına kadar izliyor ve ailelerin yıllar sonra bulduğu kemiklerin delil sayılması için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Belgesel, Türkiye'deki adalet sisteminin işleyişine ve cezasızlık sorununa dikkat çekiyor.
29 Haziran 2024

Miyase İlknur, Türkiye'nin İsrail ve Lübnan arasındaki olası bir savaşa hazırlıklı olup olmadığını sorguluyor. İlknur, Türkiye'nin ekonomik durumunun savaşa müdahil olmayı zorlaştıracağını belirtiyor. Ayrıca, ABD seçimlerinin sonucunun İsrail'in Lübnan'a saldırısını etkileyebileceğini ve Türkiye'nin bu süreçte aceleci davrandığını ifade ediyor.
29 Haziran 2024

Rahmi Turan, AKP ve CHP arasındaki yumuşama sürecinin sona erdiğini ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın CHP'yi suçladığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin normalleşmesi gerektiğini savunarak, CHP'yi eleştirdi. Turan, AKP'nin MHP'nin gölgesinde zayıfladığını ve yanlış yolda ısrar ettiğini iddia etti.
29 Haziran 2024

Deniz Zeyrek, Türkiye'nin FATF'nin gri listesinden çıkarılmasını değerlendirdi. Yazıda, Türkiye'nin 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin politikaları nedeniyle gri listeye alındığı belirtiliyor. Özellikle 'varlık barışı yasası' ve mali şeffaflık eksikliği gibi nedenlerin bu duruma yol açtığı vurgulanıyor. Mehmet Şimşek'in Türkiye'yi bu listeden çıkarmayı başardığı ifade ediliyor.
29 Haziran 2024
İşaretlediklerim