Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir ay önce döviz kurunun optimal seviyede olduğunu belirtmiş ve ihracatçılara döviz kurundan şikayet etmemeleri gerektiğini söylemişti. Ancak 22 Ocak 2023 tarihinde ihracatın artması için Türk Lirası'nın değer kaybetmesi gerektiğini savundu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ise döviz kurunun artması gerektiğini belirtiyor ve bu talebini daha önce de dile getirmişti.
23 Ocak 2023

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ile yaptığı görüşmenin ardından döviz kurunun istikrarlı bir şekilde devam edeceğini ve rezervlerdeki artışın kura yansıdığını ifade etti. Türk Lirası geçen yıl yabancı paralar karşısında değer kaybetmiş, ancak son aylarda döviz piyasasında Merkez Bankası'nın aldığı önlemlerle keskin hareketler görülmemişti. İhracatçılar ise TL'nin her ay enflasyon kadar değer kaybetmesi gerektiğini savunuyor. Gültepe, ihracat ve sektörlerin yaşadığı sıkıntıları toplantıda dile getirdiklerini belirtti.
21 Ocak 2023

Uzmanlar, 2023 yılında dolar kurunun baskı altında kalabileceğini, borsa için seçim sonuçlarına bağlı farklı senaryoların mümkün olduğunu belirtiyor. Altın ve Bitcoin için de belirsizlikler ve potansiyel senaryolar mevcut. 2022'de Türkiye'de enflasyon rekor seviyelere ulaşırken, yatırımcılar düşük faiz ortamında borsa, döviz ve altına yöneldi. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarının yükselebileceğini, Ata Portföy CEO'su Mehmet Gerz, borsa için çeşitli dağılım önerilerinde bulunuyor. İnfo Yatırım Stratejisti Çağlar Toros, dolar/TL'nin stabilizasyonunun devam edebileceğini, ancak agresif bir faiz artışı senaryosunda değer kaybının hızlanabileceğini ifade ediyor. WOFDEX Kripto Para ve Blockchain Araştırma Direktörü Helin Çelik ise Bitcoin için mega rallinin zor olduğunu belirtiyor.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim