Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla gözaltına alındı ve sabıka fotoğrafı çekildi. Bu, bir ABD başkanının sabıka fotoğrafının çekildiği ilk olay oldu. Trump daha önce üç ayrı dava için yetkili makamlara teslim olmuştu ancak sabıka fotoğrafı çekilmemişti. Trump'ın yanı sıra, eski avukatı Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows dahil 18 kişiye daha suçlama yöneltilmiştir.
25 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın özel kalem müdürü Mark Meadows, mahkemeye teslim oldu. Meadows, Trump'la Georgia Eyaleti Sekreteri Brad Raffensperger arasında yapılan ve Trump'ın Raffensperger'i kendi lehine yeterli oyu bulmasına yardım etmeye çağırdığı görüşmeye dahil olmasıyla suçlandığı belirtildi. Aynı dava kapsamında yargılanan Donald Trump ve avukatı Rudy Giuliani de kefalet ödemeyi kabul etmişti.
24 Ağustos 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla Georgia eyaletindeki dava için perşembe günü teslim olması ve tutuklanması bekleniyor. Trump, bu suçlamaları reddediyor ve kendisi hakkında bir cadı avının başlatıldığını öne sürüyor. Fulton şehrinin şerifi Patrick Labat, Trump için diğer zanlılara da uygulanan 'normal' sürecin işleyeceğini belirtti. Trump'ın 2024 başkanlık seçimlerini kazanması halinde kendi suçlarını affedebileceği konuşuluyor ancak Georgia'da suçları için af çıkaramaz; çünkü başkanların sadece federal suçlamalar için af yetkisi var.
23 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla 24 Ağustos'ta Atlanta'da mahkemeye çıkacağını duyurdu. Kendisini 'radikal solcu' olarak nitelendirdiği başsavcı Fani Willis tarafından tutuklanacağını iddia etti. Trump'ın kefalet bedeli 200 bin dolar olarak belirlendi ve duruşmaya kadar serbest kalabileceği belirtildi. Trump'ın yanı sıra eski avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti.
22 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia'daki 2020 başkanlık seçimlerinde hile yapıldığına dair 'yeni kanıtlar' sunacağı basın toplantısını iptal etti. Trump, avukatının tavsiyesi üzerine bu kararı aldığını belirtti. Bu arada, Georgia'nın Atlanta kentinde, 'eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi' iddiasını uzun süredir soruşturan Fulton bölgesi savcıları, Trump'a yeni suçlamalar isnat eden iddianameyi kamuya açıkladı. Trump'a yöneltilen suçlamalar arasında 'bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik', 'yalan beyanda bulunmak için komplo kurma' ve 'eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme' başlıkları da bulunuyor.
18 Ağustos 2023

ABD Başkanı Donald Trump'a ölümcül zehir risin içeren mektup gönderen Kanadalı Pascale Ferrier, 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mektup, Washington'daki bir postanede kontrol sırasında fark edildi ve Trump'a ulaşmadı. Ferrier, cezasını çektikten sonra ABD'den sınır dışı edilecek ve eğer dönerse ömür boyu gözetim altında tutulacak. Ferrier, mahkemede planının başarısız olmasından pişmanlık duyduğunu ve Trump'ı durduramadığını söyledi.
18 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia'daki 2020 başkanlık seçimiyle ilgili sahtekarlık iddialarına yönelik bir rapor duyuracağını açıkladı. Trump, bu raporun kendisine yöneltilen suçlamaları çürüteceğini ve suçsuzluğunu kanıtlayacağını belirtti. Bu açıklama, Georgia'nın Atlanta kentinde, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi iddiasını soruşturan savcıların Trump'a yeni suçlamalar yönelttiği bir iddianamenin kamuya açıklanmasının ardından geldi.
15 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale ettiği iddiasıyla yeni suçlamalar yöneltiliyor. 98 sayfalık iddianamede, Trump'a ve 18 kişiye daha, aralarında 'bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik', 'yalan beyanda bulunmak için komplo kurma' ve 'eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme' gibi iddiaların da yer aldığı 13 suçlama yöneltiliyor. Trump'ın ekibi, Fulton Bölge Savcısı Fani Willis'i hedef alan bir açıklama yayımladı ve Willis'i 'kudurmuş bir partizan' olarak nitelendirdi.
15 Ağustos 2023

Arjantin'de Ekim ayında düzenlenecek genel seçimler öncesi yapılan ön seçimlerde aşırı sağcı popülist aday Javier Milei en çok oyu aldı. Oyların yüzde 92'si sayıldı ve ilk sonuçlara göre Milei, beklenmedik şekilde oyların yüzde 30'unu aldı. Milei'yi yüzde 28'le ana muhalefet bloku, yüzde 27'yle şu an iktidarda olan 'Peronist' ittifakı takip etti. Milei, Arjantin Merkez Bankası'nın kapatılmasını, insan organlarının satışının legal olması gerektiğini ve silahların serbestleştirilmesi gerektiğini savunuyor.
14 Ağustos 2023

ABD'de en az iki kişi, eski başkan Donald Trump aleyhindeki dördüncü iddianamenin sunulması ihtimaliyle ilgili olarak Georgia eyaletinde mahkemede tanıklık etmeye çağrıldı. Bu durum, Trump'ın 2020 seçim sonuçlarına müdahale etme iddiasıyla ilgili iddianamenin yakında sunulacağı beklentilerini artırdı. Trump, Georgia'da seçimlerde hile yapıldığını ve seçim sonuçlarının kendi lehine tescil edilmesi gerektiğini iddia etmişti.
13 Ağustos 2023

Utah'ta yaşayan Craig Deleeuw Robertson isimli kişi, ABD Başkanı Joe Biden'ı tehdit ettiği gerekçesiyle FBI tarafından tutuklanmaya çalışılırken çıkan çatışmada öldürüldü. Robertson'ın ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump'ı yargılayan New York Bölge Savcısı Alvin Bragg ve New York Başsavcısı Letitia James'i de tehdit ettiği belirtildi. Zanlının Facebook'ta 'Bir veya iki başkanlık suikastı için doğru zaman. Önce Joe sonra Kamala!!' şeklinde bir paylaşım yaptığı ve silah fotoğrafları eklediği kaydedildi.
10 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Twitter hesabıyla ilgili bir arama emri çıkarıldı ve platform, talebi zamanında yerine getirmediği için 350 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, platformun arama emrinin varlığı ve içeriği hakkında herhangi bir açıklama yapmasını yasakladı. Trump, bu durumu kendi sosyal medya platformu TruthSocial'dan yaptığı açıklamada medeni haklarına saldırı olarak nitelendirdi.
10 Ağustos 2023

ABD Adalet Bakanlığı, eski başkan Donald Trump'ın 'peşine düşenlerle aynı şekilde hesaplaşacağı' yönündeki paylaşımı üzerine, federal yargıçtan bir koruma emri çıkarmasını talep etti. Bakanlık savcıları, Trump'ın paylaşımının, aleyhine açılan dava kapsamında 'özellikle önemli' olduğunu belirtti. Önerilen koruma emri, Trump ve avukatlarının hükümet tarafından sağlanan materyalleri onaylanan yetkililer dışındaki kişilere ifşa etmesini engellemeyi amaçlıyor.
6 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak Kongre baskını soruşturması kapsamında kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Trump, Washington DC'deki bir federal mahkemede hakim karşısına çıktı. Kendisine yöneltilen dört suçlamayı reddeden Trump'ın duruşmasını eski Başsavcı Jack Smith özel yetkili uzman olarak izledi. Duruşmayı çok az sayıda gazeteci izleyebildi ve ses kayıt cihazlarına izin verilmedi.
4 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, 'ABD'yi yanıltmak için komplo kurma' dahil dört yeni suçlama yöneltildi. Washington DC Bölge Mahkemesine sunulan iddianamede, Trump'ın 2020 başkanlık seçimini kaybetmesine rağmen iktidarda kalmaya kararlı olduğu ve seçim sonuçlarıyla ilgili yalanlar yaydığı belirtildi. Trump'ın 3 Ağustos'ta hakim karşısına çıkması bekleniyor. Trump, kendisine suçlama yöneltileceğini sosyal medya platformu TruthSocial'da duyurmuştu.
2 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında açılan davalarda suçlu bulunsa bile başkan adaylığından vazgeçmeyeceğini ifade etti. ABD Anayasası'na göre Trump hapse girse bile adaylığını sürdürebilir ve hatta başkan seçilirse ülkeyi hapisten yönetebilir. Trump hakkında devlete ait gizli belgeleri saklamak, seçim sonuçlarını kendi lehine çevirmek için baskı yapmak ve ticari kayıtlarda sahtecilik yapmak gibi ciddi suçlamalar bulunuyor.
30 Temmuz 2023

ABD'de federal yargıç Terry Doughty, Biden yönetiminden bazı üst düzey görevlilerin sosyal medya şirketleriyle olan iletişimlerine sınırlamalar getirdi. Bu karar, Louisiana ve Missouri'deki bölge başsavcılarının Biden yönetimini anayasaya aykırı şekilde teknoloji şirketlerine baskı uygulamakla suçladıkları dava kapsamında alındı. Karar, Biden yönetimi yetkililerinin sosyal medya yöneticileriyle içerik kaldırma konusunda baskı veya teşvik amacıyla iletişim kurmalarını yasaklıyor. Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, Demokrat yetkililerin sosyal medya şirketleriyle ilişkilerinin ifade özgürlüğünü kısıtladığını iddia etmişlerdi.
5 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yapay zeka aracılığıyla veri çekme ve sistem manipülasyonunu önlemek amacıyla tweet görüntüleme sayısına günlük kota getirdiğini duyurdu. Onaylı hesaplar için 6 bin, onaysız hesaplar için 600 ve yeni onaysız hesaplar için 300 olarak belirlenen kotanın kullanıcı tepkileri üzerine artırıldığı açıklandı. Ancak bu durum kullanıcıların tepkisini dindirmedi ve birçok kişi Twitter'ı terk ederek BlueSky Social, Truth Social ve Mastodon gibi alternatif platformlara geçiş yaptı. 'Goodbye Twitter' etiketi ABD'de trend topic oldu.
3 Temmuz 2023

ABD'nin eski devlet başkanı Donald Trump, bir konferansta yaptığı konuşmada, komünist ve Marksist ideolojik grupların ülkeye girişini engelleyeceğini söyledi. Trump, bu konuda Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın 212 (f) maddesini kullanmayı planladığını belirtti. Ayrıca, ABD'ye gelenlerin 'ülkeyi sevmesi' gerektiğini ve ideolojik grupları ülkeden uzak tutacaklarını ifade etti. Trump, ABD'de yaşayan komünist ve Marksistlere yönelik kısıtlayıcı 'yeni bir yasa' olması gerektiğini savundu.
28 Haziran 2023

ABD Kongre saldırısına ilişkin hazırlanan rapor, istihbaratın saldırı öncesinde şiddet olasılığını doğru analiz edemediğini belirtiyor. Rapor, FBI dışında İç Güvenlik Bakanlığı’nın İstihbarat ve Analiz Ofisi’nin saldırı öncesinde şiddet olasılığını hafife aldığını ve bu nedenle hükümetin başkent Washington için gereken güvenlik önlemlerini hazırlayamadığını ifade ediyor. Ayrıca, FBI'ın sosyal medyayı izlemek için sözleşmeli olduğu şirketin değiştiği ve bu nedenle sosyal medyadaki tehditleri izleme kabiliyetinin olumsuz etkilendiği belirtiliyor.
28 Haziran 2023
İşaretlediklerim