Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'de çocuk felci aşılaması nedeniyle 1 Eylül'den itibaren bölgede çatışmalara kısmi ara verileceğini duyurdu. Filistin'de 25 yıl sonra ilk kez çocuk felci vakası tespit edilmesinin ardından, Gazze üç bölgeye ayrılarak aşılama çalışmaları yapılacak. Bu süreçte her gün sekiz ila dokuz saat çatışmalara ara verilmesi planlanıyor. Aşılama çalışmalarına Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve UNWRA destek verecek.
30 Ağustos 2024

Bangladeş'te şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 52 kişi hayatını kaybetti. Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı'nın raporuna göre, sel felaketi 5 milyon 400 binden fazla kişiyi etkiledi. Selden etkilenen bölgelerde 595 sağlık ekibi görev yaparken, 500 binden fazla kişi geçici barınaklara yerleştirildi.
29 Ağustos 2024

Ekonomist Mahfi Eğilmez, IMF'nin Türkiye raporunu değerlendirerek, enflasyonla mücadelede ücretlilere düşük zam yapılmasının yetersiz olduğunu belirtti. Eğilmez, IMF'nin önerilerinin sosyal gerilimi artıracağını ve geçmiş enflasyonun tazmin edilmesi gerektiğini vurguladı. IMF raporunda, Türkiye'nin ekonomik görünümüne dair sıkı para ve gelir politikalarının iç talebi baskılayarak büyümeyi düşüreceği ve enflasyonu kontrol altına alacağı savunuldu.
29 Ağustos 2024
İşaretlediklerim