31 Aralık'ta 95 yaşında hayatını kaybeden Emerit Papa 16. Benediktus'un naaşı, Vatikan'daki Aziz Peter Bazilikası'nda ziyarete açıldı. Katolik dünyası, Papa'yı son kez görmek için uzun kuyruklar oluşturdu. 2005-2013 yılları arasında Papalık görevini yürüten ve 600 yıl sonra istifa eden ilk Papa olan 16. Benediktus için Perşembe günü düzenlenecek cenaze törenini halefi Papa Francesco yönetecek. Tören sade ve ölçülü olacak şekilde planlanmıştır ve dünya çapından devlet liderleri de cenazeye davet edilmiştir.
2 Ocak 2023

Luiz Inacio Lula da Silva, Brezilya'nın yeni devlet başkanı olarak yemin ederek göreve başladı. Görevi devraldığı konuşmasında açlık, yoksulluk ve ırkçılıkla mücadele edeceğini ve köklü değişiklikler yapacağını belirtti. Ayrıca, selefi Jair Bolsonaro'yu sert bir dille eleştirdi ve demokrasinin ekim ayındaki seçimlerin gerçek kazananı olduğunu ifade etti. Bolsonaro'nun seçim güvenliği hakkındaki temelsiz iddiaları nedeniyle şiddet yanlısı bir hareketin ortaya çıkmasına yol açtığını ve Covid-19 salgınına yeterli müdahalede bulunamadığını söyledi.
2 Ocak 2023

Uganda'nın başkenti Kampala'da, 'Freedom City' adlı alışveriş merkezinde düzenlenen yılbaşı kutlamaları sırasında izdiham meydana geldi. Müzik gösterisi sırasında sunucunun havai fişek gösterisine dikkat çekmesiyle katılımcılar dışarıya yönlendirildi ve bu sırada izdiham çıktı. Olayda 10 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Güvenlik güçleri olayla ilgili ihmal olup olmadığını araştırıyor.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim