Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Kuzey Kıbrıs'ta yer alan ve 'hayalet şehir' olarak bilinen Maraş bölgesinin Birleşmiş Milletler kararları kapsamında meşru sahiplerine iade edilmesini isteyen bir karar taslağını oy çokluğuyla kabul etti. Karar, Maraş'ın BM denetimine devredilerek meşru sakinlerine iade edilmesini savunuyor ve Maraş'ın açılmasının BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali anlamına geleceğini belirtiyor. Ayrıca, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm politikasının BM'nin iki bölgeli ve iki toplumlu federasyon parametresiyle uyuşmadığı vurgulanıyor.
28 Haziran 2024

Almanya, sığınmacılara aylık 50 avro nakit ödeme yapma kararı aldı. Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein, 16 eyalet başbakanının bu ödeme planında anlaştığını açıkladı. Eyalet başkanları, federal hükümetten iltica prosedürlerinin üçüncü ülkelere kaydırılması için somut modeller geliştirmesini talep edecek. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu düzenlemenin Almanya'daki göç durumunu değiştirmeyeceğini belirtti.
21 Haziran 2024

Areda Piar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de halkın yüzde 73,1'i para biriktiremiyor. Araştırmaya katılan 1534 kişinin yüzde 49,8'i para biriktirebilecek bir gelire sahip olmadığını belirtti. Para biriktiremeyenlerin en büyük gerekçesi yüksek aylık harcamalar ve borçlar. Katılımcıların yüzde 70,4'ü Türkiye'de tasarruf yapmanın çok zor olduğunu düşünüyor.
7 Haziran 2024

ABD, Türkiye'ye F-16 savaş uçakları satışında önemli bir adım atıldığını duyurdu. Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma füzesi aldığı için F-35 programından çıkarılmıştı ve 32 aydır F-16 filosunu yenilemek istiyordu. ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, bu adımın hem ABD'nin hem Türkiye'nin ulusal güvenliği ve NATO'nun birlikte çalışabilirliği açısından önemli olduğunu belirtti.
6 Haziran 2024
İşaretlediklerim