İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorular yöneltti. Akşener, Erdoğan'ın bu konuda sessiz kalamayacağını ve katillerin nerede olduğunu sormaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın 'tek söz sahibi' olduğunu iddia ederek, bu durumda katillerin kim tarafından saklandığını açıklaması gerektiğini ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmıştı.
1 Şubat 2023

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetini örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanamamıştı. Davutoğlu, Bahçeli'nin altılı masa ile ilgili iddialarını bir sis perdesi olarak nitelendirerek, Sinan Ateş cinayetinin üstünün kapatılmaya çalışıldığını ve bu dosyanın açık kalacağını belirtti.
30 Ocak 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken babası tarafından tarikat üyesi Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirildiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. Mahkemeye ulaşan adli tıp raporunda H.K.G.'nin 'olay sonrası travmaya bağlı stres bozukluğu' yaşadığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davanın gizlilik içinde yapılmasını ve yayın yasağı konulmasını talep etti. Davada Yusuf Ziya Gümüşel, eşi Fatma Gümüşel ve Kadir İstekli sanık olarak yargılanacak.
30 Ocak 2023

Almanya'nın iç istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Teşkilatı, 14 Mayıs'ta Türkiye'de yapılacak seçimlerle ilgili olarak aşırılık yanlısı grupların ve karşıtlarının olası eylemlerine karşı uyarıda bulundu. Bu uyarı, Türk milliyetçileri, aşırı sağcılar ve Almanya'da terör örgütü olarak sınıflandırılan PKK taraftarları için de geçerli. Teşkilat, AKP ve MHP'nin Almanya'daki faaliyetlerinin izlenmediğini, ancak şiddet içerikli çağrı ve faaliyetlerin aydınlatılması ve tahmin edilmesinin görevleri arasında olduğunu belirtti.
28 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

ABD'nin eski dışişleri bakanı Mike Pompeo, yeni kitabında Türkiye ziyareti sırasında yaşanan bir olayı anlatarak Mike Pence'e ulaşmak için kapıyı kırma noktasına geldiğini iddia etti. Pompeo ayrıca, Türkiye ziyaretinde kendisine izletilen 15 Temmuz darbe girişimi belgeselinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Mevlüt Çavuşoğlu, bu iddiaları yalanlayarak Pompeo'nun gerçek dışı bilgiler ve abartılar içerdiğini, çifte standart sergilediğini ve darbe girişimini desteklediğini ima ettiğini belirtti.
26 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'ya yapacağı ziyaret sırasında, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. İmamoğlu ayrıca Gemlik Belediyesi Tarım Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirecek ve CHP'li Nilüfer ve Mudanya belediyelerini ziyaret edecek. Sinan Ateş cinayeti, muhalefet tarafından gündemde tutulurken, AKP ve MHP tarafından sessizlik sürdürülüyor.
26 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanırken, bu sabah üç kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel de bulunuyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yüksel'in özel kalem müdürü olduğu iddialarını yalanladı ve Yüksel'in hiçbir zaman kendileri için çalışmadığını belirtti.
25 Ocak 2023

Rick and Morty animasyon dizisinin ana karakterlerini seslendiren Justin Roiland, ev içi şiddet suçlamaları nedeniyle diziden çıkarıldı. Roiland, 2020 yılında birlikte yaşadığı kimliği belirsiz bir kadına karşı ağır ev içi şiddet suçlamalarıyla yargılanmayı bekliyor. Dizinin dağıtımcısı Adult Swim, Roiland'ın yerine yeni bir seslendirme sanatçısı arayışına girdiğini duyurdu. Rick and Morty, 2013 yılında yayına başlamış ve büyük bir popülerlik kazanmıştı.
25 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının gönderilmesine onay verdi. ABD de Ukrayna'ya Abrams tankları gönderme kararı aldı. Bu kararlar, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Batı'nın askeri desteğinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Almanya'nın envanterinde bulunan Leopard 2 A6 tipi tanklardan en az bir bölük, ABD'den ise bir tabur Abrams tankı sağlanacak.
25 Ocak 2023

ABD merkezli otomobil üreticisi Ford, Avrupa'daki ürün geliştirme biriminde çalışan 3 bin 800 kişiden yüzde 65'inin, yani yaklaşık 2 bin 500 kişinin 2024'e kadar işten çıkarılacağını duyurdu. Bu karar, Almanya'nın Köln kentindeki fabrikada içten yanmalı motorlu araç üretiminin durdurulup elektrikli araç üretimine geçilmesi kararı sonrasında geldi. Alman IG Metall sendikası, işten çıkarmaların özellikle Almanya'daki tesisleri etkileyeceğini ve karara karşı direniş göstereceklerini belirtti. Ford yönetimi ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
23 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'daki açılış töreninde, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in yakınları tarafından cinayetin aydınlatılması talebiyle pankart açıldı. Gazeteci Nevşin Mengü'nün Twitter üzerinden paylaştığı görüntülerde, polisin ve AKP'li kişilerin pankartlara müdahale ettiği görülüyor. Ateş'in ailesi aynı zamanda mezarı başında da adalet talebiyle pankart açarak protesto etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı.
21 Ocak 2023

Hollywood oyuncusu Robert Pattinson, ES dergisine verdiği röportajda, erkeklerin de mükemmel beden baskısı altında olduğunu ve bu hedefin imkansız olduğunu ifade etti. Kendisinin de bu baskıya maruz kaldığını ve çeşitli diyetler denediğini, özellikle kalori saymanın bağımlılık yarattığını söyledi. Ayrıca, Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho tarafından yönetilen ve Edward Ashton'ın romanından uyarlanan distopik bilim kurgu filmi Mickey 17'de başrol oynayacağını belirtti.
21 Ocak 2023

Sakarya'da, kendini ülkücü olarak tanıtan bir vatandaş, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının üzerine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. AKP ve MHP'nin sessiz kaldığı olayla ilgili muhalefetin gündemde tuttuğu belirtiliyor. Vatandaş, Kılıçdaroğlu'ndan olayın daha fazla dillendirilmesini istedi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili çeşitli iddialar ve gelişmeler haberlerde yer almaktadır.
21 Ocak 2023

Amerikalı heavy metal grubu Metallica, altı yıl sonra piyasaya süreceği yeni albümü '72 Seasons'ın ikinci teklisi 'Screaming Suicide'ı dijital müzik platformlarında yayımladı. Şarkının video klibi de YouTube üzerinden izleyicilere sunuldu ve klip Tim Saccenti tarafından yönetildi. Grup, daha önce albümden 'Lux Æterna' isimli bir başka şarkıyı da tekli olarak piyasaya sürmüştü. Yeni albüm, 12 parçadan oluşacak ve 77 dakika sürecek.
20 Ocak 2023

ABD'nin New Mexico eyaletinde, 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan kazayla ilgili aktör Alec Baldwin ve silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez Reed 'kasıtsız adam öldürme' suçlamasıyla dava açılacağı açıklandı. Yönetmen yardımcısı David Halls ise 'ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak' suçunu kabul etti. Baldwin, kazadan sonra yaptığı açıklamada gerçek mermi olduğunu bilmediğini ve suçluluk hissetmediğini belirtmiş, Hutchins'in ailesiyle anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.
20 Ocak 2023

ABD'de Darren Hick isimli bir öğretim görevlisi, öğrencisinin ChatGPT kullanarak hazırladığı ödevi, metnin aşırı kaliteli olması ve beklenmedik bilgiler içermesi sebebiyle tespit etti. ChatGPT'nin piyasaya sürülmesi akademik etik tartışmalarını ve sahte haberlerin yayılma riskini artırdı. Uzmanlar, yapay zekanın tespit edilmesi için kesin bir yöntem olmadığını ve eğitim sistemlerinin bu duruma uyum sağlaması gerektiğini belirtiyor. Hick, şüpheli ödevlerde sürpriz sözlü sınavlar yapmaya başladığını ifade ediyor.
19 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili konuşan Bülent Arınç, cinayeti kınayarak üzüntüsünü dile getirdi ve dua ettiğini söyledi. Ancak, daha fazla bilgi sahibi olmasına rağmen, hedef haline gelmek istemediği için bu bilgileri paylaşmayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olayın aydınlatılmasını istediğini ve aileyle görüştüğünü belirtti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu düşünülen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim