İstanbul'da beklenen büyük depremin sadece kenti değil, Türkiye ekonomisini de ciddi şekilde etkileyeceği belirtiliyor. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayi tesislerinin depreme hazırlıklı olmadığını vurguluyor ve bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini ifade ediyor. İstanbul Planlama Ajansı'nın envanterine göre, ticari ve sanayi alanlarının büyük bir kısmı en yüksek deprem riskine sahip bölgelerde yer alıyor. Bu durum, olası bir depremin Türkiye'nin ekonomik geleceğini tehlikeye atabileceği anlamına geliyor.
5 Temmuz 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen 31’inci İstanbul Caz Festivali, ödül gecesiyle başladı. Açılış töreni Avusturya Konsolosluğu Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirildi ve geceye siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Festivalde Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a 'Yaşam Boyu Başarı Ödülleri' verildi. Festival, 4-18 Temmuz tarihleri arasında popüler ve yeni isimlerle dolu bir program sunacak.
4 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Yerel Yönetimler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'de yaşanan olayların muhalefetin zehirli söylemlerinden kaynaklandığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin seçim sonrası vaatlerini unuttuğunu ve belediyelerin LGBT bayrakları dışında bir icraat yapmadığını iddia etti. Kayseri'de bir çocuğun taciz edilmesi üzerine halkın sokağa dökülmesi ve Suriyelilere ait ev, araç ve işyerlerinin yakılması olayları sonrasında, valilik şüphelinin gözaltına alındığını ve çocuğun korumaya alındığını duyurdu. Kayseri başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
1 Temmuz 2024
İşaretlediklerim