CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekillerinden Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasakladı. Bu karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği ve bir kısmının Youtube'a sızdığı çevrimiçi toplantı sonrasında geldi. Günaydın'ın, CHP tüzüğünün 22'nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle karara uymayacağı belirtildi.
24 Temmuz 2023

CHP Parti Meclisi'nde (PM), görevden alınan Muş, Ağrı, Mardin il başkanları ve İstanbul Beykoz ilçe başkanının göreve iadesi için yapılan oylamada yeterli çoğunluk sağlanamadı. Göreve iade için 61 üyeli PM'de, üçte iki çoğunluk olan 40 oya ulaşılması gerekiyordu. Ancak hiçbir başkan için bu çoğunluk sağlanamadı. Bu durum, parti içinde 'değişim' isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li bazı kurmayların PM'yi toplantıya çağırma çabalarını da etkiliyor.
23 Temmuz 2023

CHP'li belediye başkanlarının toplantısında 'değişim' tartışması nedeniyle gerilim yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Değişim olmazsa yerel seçimlerde kaybetme riskimiz var' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'CHP'yi bilen ve bagajı olmayan birini getirin, hemen istifa ederim' şeklinde konuştu. Toplantıda gergin anlar yaşandı ve İmamoğlu, toplantı kayıtlarını talep edeceğini ve hakaret davası açacağını belirtti.
22 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan belediye başkanları toplantısı sona erdi. Toplantıya, CHP'li 250 belediyeden 36'sı mazeret bildirerek katılmadı. Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, özeleştirilerin yapıldığını ve hataların neler olduğunun konuşulduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da kendi düşüncelerini ifade ettiği toplantıda, genel başkanın eleştirilere detaylı cevaplar verdiği aktarıldı.
22 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yüksek kiralara karşı yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi. Boş duran evler için ilave vergi ve fahiş fiyat artışlarına ceza gelebileceğini belirtti. Erdoğan, vatandaşların alım gücünü düşürmemek ve enflasyona ezdirmemek için gerekirse ceza uygulamasına da gideceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'da 'hayalet ev' olarak tanımlanan ve kira artışlarını tetikleyen boş evlerin sayısının 400 bin olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevini bir buçuk ay sonra bırakacağını duyurdu. Partide değişim isteyen üyelere yakın kişilerin örgütten atıldığı iddialarını reddetti. Kaftancıoğlu, görev süresi boyunca üç ilçe başkanını görevden aldığını, bunların keyfi davranışlar ve usulsüzlükler nedeniyle olduğunu belirtti. Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün görevden alınmasının ise İmamoğlu'na yakınlığıyla bir ilgisi olmadığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki 'değişim' tartışmaları ve bu konudaki düşüncelerini bir-iki hafta içinde toplumla paylaşacağını belirtti. İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği bir toplantının kaydı Youtube'a sızdı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantıyı 'etik' bulmazken, İmamoğlu ve diğer katılımcılar bunun normal bir toplantı olduğunu ifade etti.
21 Temmuz 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, parti sözcüsü Faik Öztrak'ın 'etik dışı' bulduğu toplantıyı savundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının kaydı Youtube'a sızdırılmıştı. Öztrak, toplantıyı 'etik dışı' bulduğunu belirtmişti. Ancak Özel, toplantının 'etik dışı' olmadığını dile getirdi.
20 Temmuz 2023

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, partideki 'değişim' tartışmalarının konuşulduğu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasının sorumlusunu bildiğini söyledi. Ancak Altay, isim paylaşmayacağını belirtti. Toplantıda parti içindeki durumun ve seçim yenilgilerinin tartışıldığı, parti tabanında ve seçmenlerde bir sıkıntı olduğunun konuşulduğu belirtildi.
20 Temmuz 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP Merkez Yonetim Kurulu (MYK) toplantisinda, Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nun sizdirilan toplantisi konusulmadi. Toplanti oncesi MYK uyesi bazilarinin CHP Grup Baskani Ozgur Ozel ve grup baskan vekili Gokhan Gunaydin'in istifalarini talep edecekleri belirtilmisti. Ancak Gunaydin ve Ozel toplantida yer almadilar ve konu gundeme gelmedi. Kili�daro�lu konuyla ilgili yorum yapmazken, toplantidan sonra CHP Sozcusu Faik Oztrak ve medyadan sorumlu genel baskan yardimcisi Eren Erdem'le ozel bir gorusme yapti. Imamoglu ve bazi CHP'li ust duzey isimlerin katildigi cevrimici toplantinin kaydi Youtube'a sizdirilmisti ve bu durum parti icindeki 'degisim' tartismalarini gundeme getirmisti.
19 Temmuz 2023

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı çevrimiçi toplantının parti geleneklerine ve etik kurallara uymadığını belirtti. Öztrak, ülkenin zor durumda olduğu bir dönemde bu tür toplantıları ve partinin yıpratılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıdan haberdar olduğu bilgisi de paylaşıldı.
19 Temmuz 2023

CHP içindeki 'değişim' tartışmalarının önemli isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin çevrimiçi toplantısının bir kısmı Youtube'a sızdırıldı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu olaya Twitter üzerinden 'Tutmayın yol verin gidene gidene. Cevap da vermem artık gücüme gidene. #kemalkılıçdaroğlu' şeklinde bir tweet atarak tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları Sarıgül'ün mesajının anlamını çözmekte zorlandı. Sarıgül daha önce İmamoğlu'na acele hareket etmemesi yönünde tavsiyelerde bulunmuştu.
19 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki bir toplantının kaydının internete sızdırılması hakkında konuştu. İmamoğlu, toplantıda partinin konularının konuşulduğunu ve bunun doğal olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür toplantıların seçimden bu yana yaklaşık 200 kez yapıldığını ve devam edeceğini ifade etti. Sızdırma olayının araştırılacağını söyledi.
19 Temmuz 2023

CHP'de değişim tartışmalarının öne çıkan ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı internete sızdırıldı. Toplantıda CHP'nin üst düzey isimleri bulunuyordu ve toplantının içeriği CHP üyelerine kısa mesaj yoluyla 'CHP Sathı Müdafa Grubu' tarafından gönderildi. Mesajda toplantının 'CHP'yi işgal ve darbe toplantısı' olarak nitelendirildiği ve ilgili Youtube bağlantısının paylaşıldığı belirtildi.
19 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı internete sızdırıldı. Toplantıda parti meclisinin olağanüstü toplantıya çağrılması gündemdeydi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıdan haberdar olup parti meclisini toplama kararı aldı. Ayrıca CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), videonun sızmasından üç saat önce acil toplanma kararı aldı ve bazı MYK üyeleri videoda yer alan isimlerin istifasını talep edecek.
19 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı Youtube'a sızdırıldı. Videoda, parti meclisi üyelerinin olağanüstü kurultay için bir metin imzalamayı planladıkları görülüyor. CHP'de kurultay süreci başlamış olup, ilçe kongreleri ve il kongrelerinin takvimi belirlenmiş durumda. Video, 'Değişim Gerçeği' isimli yeni bir Youtube kanalından paylaşıldı ve özellikle Bülent Tezcan'ın fotoğrafı ve ismi öne çıkarıldı.
19 Temmuz 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile yaşanan polemik sonrasında 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılanacak. İmamoğlu'nun 28 aya kadar hapis cezası alması talep ediliyor. Suçlamalar, İmamoğlu'nun Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi açılışında Yazıcı'yı eleştiren ifadelerine dayanıyor. İmamoğlu, suçlamaları reddediyor ve şikayetin ciddiyetten uzak olduğunu savunuyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı başka bir dava da devam ediyor ve bu davanın sonucu siyasi yasak getirebilir.
14 Temmuz 2023

CHP'nin kongre süreci devam ederken, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde ayrı liste çıkaran genç parti üyeleri saldırıya maruz kaldı. Gençler, saldırıyı 'Boksör Ekrem' olarak bilinen bir kişi ve Yenimahalle Belediyesi yönetimine bağladı. Mahalle delegelerinin belirlenmesi sürecinde yaşanan bu olay, CHP Yenimahalle Gençlik Kolları tarafından Twitter üzerinden kınandı ve saldırıya uğrayan gençlerin fotoğrafları paylaşıldı. Parti içi değişim ve gençleşme çabalarının engellendiğini belirten gençler, yaşananlara karşı hukuki ve vicdani süreç başlatılmasını talep etti.
9 Temmuz 2023
İşaretlediklerim