Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), Elon Musk'ın şirketi satın almasından sonraki ilk şeffaflık raporunu yayımladı. Rapora göre, 2024'ün ilk yarısında askıya alınan hesap sayısı üç kat artarak 5,3 milyona ulaştı. Ayrıca, kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle 10,6 milyondan fazla gönderi kaldırıldı. Bu veriler, şirketin el değiştirmesinden sonra uygulanan politikaların daha sıkı hale geldiğini gösteriyor.
25 Eylül 2024

Elon Musk'ın sahibi olduğu X (eski Twitter), Brezilya'daki erişim yasağını kısmen ihlal ettiğini ve bunun kasıtsız olduğunu bildirdi. Brezilya yüksek mahkemesi, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'ya yönelik darbe girişimi soruşturmasında X'ten bazı hesapların engellenmesini talep etmişti. X, bu talebi reddettiği için Brezilya'da erişim engeliyle karşılaştı. Şirket, yasağı deldiğini doğrulayarak erişim şeklini iyi hizmet için değiştirdiğini iddia etti ve Brezilya hükümetiyle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.
19 Eylül 2024

İtalya'da eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini, 2019 yılında bir göçmen kurtarma gemisini denizin ortasında bırakmakla suçlanıyor ve altı yıl hapis cezası isteniyor. Salvini, insani yardım örgütü Open Arms'ın işlettiği gemiyi 19 gün boyunca denizde mahsur bırakarak gemidekileri özgürlüğünden yoksun bırakmakla itham ediliyor. İtalyan Senatosu, 2020'de Salvini'nin dokunulmazlığını kaldırmıştı. Başbakan Giorgia Meloni ve bazı bakanlar Salvini'ye destek verirken, Elon Musk da sosyal medya üzerinden Salvini'ye destek verdi.
16 Eylül 2024

Ünlü İngiliz aktör ve yazar Stephen Fry, Londra'daki King’s College'da verdiği konferansta sosyal medyanın toplumu olumlu yönde değiştireceğine ilişkin yanıldığını belirtti. Fry, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve X’in sahibi Elon Musk’ı insan tarihinin en zararlıları olarak nitelendirdi. Sosyal medyanın dünya çapında insanları birleştireceğine ve toplumları olumlu yönde değiştireceğine inandığını ama yanıldığını ifade eden Fry, Facebook algoritmalarının etkileşimi maksimize etme çabasının vahim bir hata olduğunu söyledi. Fry, sosyal medya hesaplarını kapatmasa da artık hiçbirini kullanmadığını belirtti.
14 Eylül 2024

SpaceX, Polaris Dawn misyonu kapsamında insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşü için Falcon 9 roketini Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlattı. Rokette, ABD'li milyarder Jared Isaacman liderliğinde SpaceX mühendisleri Sarah Gillis, Anna Mennon ve pilot Scott Poteet bulunuyor. Beş gün sürecek bu görevde, mürettebatın üçüncü gününde uzay yürüyüşü yapması planlanıyor. Misyon kapsamında ayrıca bilimsel deneyler yapılacak ve Starlink'in lazer tabanlı iletişimi test edilecek.
10 Eylül 2024

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzü şirketi Neuralink’in ilk insan hastası Noland Arbaugh, kafatasına yerleştirilen çip sayesinde yedi aydır dil öğrenmeye devam ediyor. Arbaugh, bu cihazı kullanarak günde yaklaşık üç saatini Fransızca ve Japonca öğrenmeye harcıyor ve ileride matematiği yeniden öğrenip okula dönmeyi planlıyor. Ancak deney sırasında çipin işlevselliğinde bazı sorunlar yaşandı ve Neuralink mühendisleri algoritmada ayarlamalar yaparak işlevselliği büyük ölçüde geri kazandı. Şirket, ikinci insan hastasında da benzer sorunları çözdüğünü iddia ediyor.
30 Ağustos 2024
İşaretlediklerim