Mustafa Karaalioğlu, Erdoğan ve Özel arasında denenen ve başarısızlıkla sonuçlanan normalleşme girişiminin toplumda bir hayal kırıklığı yaratmadığını belirtiyor. Karaalioğlu, siyasetin normali normal olamamaktır diyerek, bu durumun beklenmedik olmadığını ifade ediyor. Ayrıca, Erdoğan'ın CHP'nin yerel seçimdeki başarısına kayıtsız kalamadığını, ancak MHP'nin tepkilerine karşı daha duyarlı olduğunu vurguluyor. Sonuç olarak, iktidar ile ana muhalefet arasında ittifak olamayacağını ve normalleşmenin böyle bir amacı olmadığını belirtiyor.
27 Haziran 2024

Özgür Özel, Avrupa seçimlerinde aşırı sağın yükselmesinin hem Avrupa hem de Türkiye için ciddi bir tehlike olduğunu belirtiyor. Aşırı sağa karşı başarılı olmanın yolunun onların argümanlarını tekrarlamaktan geçmediğini, sol ve sosyal demokrat partilerin kendi değerlerine dönerek gelir dağılımı eşitsizliği ve sosyal devletin ortadan kalkması gibi konularda ciddi alternatifler sunmaları gerektiğini vurguluyor. Özel, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in aşırı sağa karşı duruşunu örnek göstererek, sol partilerin toplumun genelinin hissettiği sorunlara odaklanması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, göçmenler konusunda AB'yi ve Türkiye ile sığınmacı anlaşması imzalayan Merkel'i eleştiriyor.
27 Haziran 2024

Ayşenur Arslan, Devlet Bahçeli'nin 25 Haziran'daki TBMM grup konuşmasında, Türkiye'yi 3. Dünya Savaşı fikrine ısındırmaya çalıştığını iddia etti. Arslan, Bahçeli'nin konuşmasının Erdoğan'a Sinan Ateş mesajı vermek amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın mültecilerin geri dönüşü ve Suriye politikası hakkındaki açıklamalarına dikkat çekti. Arslan, Suriye ile normalleşme sürecinin önemine vurgu yaparak, bu sürecin Türkiye'ye de yansımasını temenni etti.
27 Haziran 2024
İşaretlediklerim