Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündemde olan Mansur Yavaş'ın çevresinden, HDP seçmeninin Yavaş'a karşı tutumunu gösteren anket sonuçları basına sızdırıldı. Ankete göre, HDP seçmeni, bir Erdoğan-Yavaş senaryosunda Yavaş'a %60-70 oranında destek veriyor. HDP'nin daha önce ortak aday konusunda çağrılarına karşılık bulamadığı ve Mansur Yavaş'ı reddettiği belirtilmişti. Yavaş çevresi, bu anket sonuçlarını, HDP seçmeninin Yavaş'a karşı olumsuz bir tutum içinde olduğu yönündeki iddialara karşılık olarak paylaştı.
10 Ocak 2023

Karşı Mahalle muhabiri Sezgin Kartal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sabahında evine yapılan bir baskın sonucu gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni hakkında henüz bilgi verilmedi. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) avukatları, Kartal'ın götürüldüğü Vatan Emniyet'e hareket etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, AKP iktidarı döneminde gazetecilik alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti.
10 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen Abdulkadir Selvi'nin, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeye dair iddiaları, Baykal'ın oğlu Ataç Baykal tarafından yalanlandı. Ataç Baykal, görüşmenin olumlu geçtiğini ve fotoğraf çekilmesi talebinin kendisinden geldiğini belirtti. Ayrıca, Ahmet Hakan'ın Deniz Baykal'ın kızı için milletvekilliği talep ettiği yönündeki iddiasını da reddetti ve bu tür bir talebin mantık dışı olduğunu ifade etti.
10 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyunca herhangi bir artış yapılmayacağını belirtti. Ayrıca, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmanın yakında TBMM'ye sunulacağını, enflasyonla mücadelenin devam ettiğini ve yıl içinde 1 milyon yeni istihdam yaratmayı hedeflediklerini ifade etti. Erdoğan, Brezilya'daki şiddet olaylarını kınayarak, demokrasiye zarar veren eylemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
9 Ocak 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi, artan CNG maliyetleri nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine zam yaptığını duyurdu. Tam bilet fiyatı 6,5 liradan 9,5 liraya, öğrenci bileti ise 3,5 liradan 4,75 liraya çıkarıldı. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, maliyet artışlarının önüne geçmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vergi muafiyeti veya indirim talebinde bulunmuş, ancak yanıt alamamıştı. EGO Genel Müdürlüğü'nün Kasım 2022'deki aylık zararı 262 milyon lira olarak açıklandı.
9 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. MHP'nin bu olaya sessiz kalması parti tabanında rahatsızlık yarattı ve çok sayıda üye istifa etti. Tepkiler TikTok'a da yansıdı ve ülkücü ideolojiyle özdeşleşen hilal bıyıklı ülkücüler, bıyıklarını keserek protesto etti. Videolar, 'Dava Sinan Ateş ile toprağa gömülmüştür' notuyla paylaşıldı.
9 Ocak 2023

ORC Araştırma tarafından yapılan ve dört farklı cumhurbaşkanı adayı senaryosunu içeren anket sonuçlarına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki adaylar (Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında önde görünüyor. Anket, 2-5 Ocak 2023 tarihleri arasında 45 ilde 3 bin 780 kişiyle yüz yüze yapılmış. ORC'nin önceki anketlerinde de İYİ Parti'nin diğer şirketlere göre daha yüksek oranlarda oy aldığı belirtiliyor.
9 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervinin 1 trilyon dolar değerinde olduğunu açıklaması tartışma yarattı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu değerin güncel piyasa fiyatlarına göre hesaplandığını belirtti. Ancak, doğalgazın çıkarılma maliyetinin bu hesaba dahil edilmediği ifade edildi. CHP ve MHP'den konuyla ilgili farklı tepkiler geldi.
9 Ocak 2023

AKP, daha önce muhalefetin erken seçim çağrılarına karşı çıkarken, şimdi seçimlerin öne alınmasını değerlendiriyor. Parti içinde 30 Nisan ve 14 Mayıs gibi tarihlerin konuşulduğu, yeni seçim kanununun yürürlüğe gireceği tarihin sonrasına denk gelebileceği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak seçim tarihini güncelleyebileceklerini söylemişti. AKP Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kurban Bayramı, Hac dönemi ve sınav takvimini dikkate alarak seçimlerin en geç 7 veya 14 Mayıs'ta yapılmasının mümkün olabileceğini açıkladı.
9 Ocak 2023

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayacaklarını belirtti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvurularıyla ilgili olarak üçlü muhtıraya uyulduğunu ve iki ülkenin yakında ittifaka katılacağına inandığını ifade etti. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelikleri için tüm üye ülkelerin onayı gerekiyor ve şu anda sadece Macaristan ve Türkiye onaylamadı. İsveç, Türkiye'nin endişelerini gidermek için terörle mücadele yasasını değiştirmiş ve motivasyon mektubu göndermişti.
8 Ocak 2023

Serbest hekimler, İstanbul Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen Büyük Hekim Buluşması'nda, özel hastane ve tıp merkezlerinde çalışmalarını kısıtlayan yasal düzenlemeleri protesto etti. 6 Ekim ve 7 Ocak'ta yayınlanan yönetmelikler, hekimlerin serbest çalışma ve hastaların hekim seçme özgürlüğünü sınırlıyordu. Sağlık Bakanlığı, uygulamaya gireceği gün bazı değişiklikler yaparak yönetmeliği yayımladı, ancak bu değişiklikler hekimlerin sorunlarına çözüm getirmedi. Protestoda, düzenlemelerin serbest meslek hakkına ve hastaların hekim seçme hakkına saldırı olduğu ifade edildi.
8 Ocak 2023

Ülkü Ocakları eski genel başkanı ve Alparslan Türkeş'in eski danışmanı Alaattin Aldemir, CHP'ye katıldıktan sonra bir televizyon programında, Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetini ve Ülkücü hareketin içinde yaşananları eleştirdi. Aldemir, bu cinayetin yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ve Ülkücü hareketin özgürleşeceğini belirtti. Ayrıca, Ülkücü hareket içindeki mafya ile mücadele ettiğini ve bir sonraki saldırıda susmayacağını ifade etti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak şu ana kadar 10 kişi tutuklandı ve aralarında MHP ile ilişkili isimler ve iki özel harekât polisi bulunuyor.
8 Ocak 2023

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kanal 7 televizyonunda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın seçim kararı alması durumunda bu kararın Resmi Gazete'de yayımlanacağını ve yayımlandıktan sonra 60 gün sonraki ilk pazar günü seçimin yapılacağını belirtti. Turan, ayrıca EYT düzenlemesinin en geç Ocak ayı sonunda Meclis'te olacağını ve Şubat ayının ortalarına kadar yasalaşmasını beklediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de daha önce seçimlerin öne alınabileceğine dair sinyaller vermişti.
8 Ocak 2023

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı dışında, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep gözaltına alındı ve ifadesinde öldürme niyeti olmadığını, sadece korkutmak ve gözdağı vermek amacıyla plan yaptıklarını söyledi.
7 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, seçimlere beş ay kaldığını ve bu süre zarfında durmaksızın çalışılması gerektiğini ifade etti. AKP içinde seçimlerin öne alınmasına sıcak bakıldığı ve 'erken seçim' yerine 'seçimlerin öne çekilmesi' ifadesinin kullanıldığı belirtiliyor. Parti içinde 30 Nisan ve 14 Mayıs gibi tarihlerin seçim için mümkün olduğu konuşulmakta ve Erdoğan, mevsim şartlarına göre seçim tarihinin güncellenebileceğini söylemişti.
7 Ocak 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçimlerin mevsim şartları nedeniyle 'çok az' öne alınmasının erken seçim olmadığını, bir tarih güncellemesi olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak seçim tarihini güncelleyebileceklerini ifade ettiği bir dönemde, muhalefetin 6 Nisan'dan önce yapılacak bir seçime destek vereceği açıklandı. Yavuz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada seçimlerle ilgili üç soru sordu ve bu sorulara cevap verdi.
7 Ocak 2023
İşaretlediklerim