Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma (ÜniKuir) Derneği'nin raporuna göre, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Tayyip Erdoğan LGBTİ+’ları en çok hedef gösteren aday oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise olumlu ya da olumsuz hiçbir söylemde bulunmadı. Rapor, seçim sürecindeki adayların ve siyasi aktörlerin LGBTİ+’ları ve haklarını nasıl ele aldıklarını izledi. Erdoğan, 139 etkinlikte LGBTİ+’lara yönelik 57 nefret içerikli, ayrımcı veya düşmanlaştırıcı söylem üretti.
30 Ekim 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 'Özgürlük Yürüyüşü' sonrasında yaptığı konuşmada, sosyalist bir cumhuriyet kuracaklarını belirtti. Baş, bu yürüyüşün cezaevindeki Hatay milletvekili Can Atalay'ın özgürlüğü için düzenlendiğini ve haksızlığa, adaletsizliğe, baskıya ve zulme karşı olduklarını ifade etti. Ayrıca, Atalay'ın 'Saray'ın tutsağı' olduğunu ve adaletin Kaçak Saray'ın şubesine dönüştürüldüğünü iddia etti.
28 Ekim 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Yargıtay'ın Gezi davasında beş sanığın cezasını onamasına tepki olarak Hatay'dan Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu. Yargıtay, Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet, TİP'ten milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'nun 18'er yıllık hapis cezasını onadı. Baş, 1 Ekim günü Hatay'dan Ankara'ya doğru ilk adımını atacağını belirtti.
28 Eylül 2023

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, Gezi Parkı davasından dolayı bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunuyor. Milletvekili seçilmesine rağmen serbest bırakılmadı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Atalay'ın serbest bırakılması talebiyle TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemi başlattıklarını açıkladı. Ayrıca Hatay'da da milletvekillerinin özgürlüğü için oturma eylemi yapılacağını belirtti.
5 Temmuz 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili seçildi. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını alarak tutukluluğun sona ermesi için başvuruda bulundu, ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine, milletvekilinin serbest bırakılması konusunda ne karar verebileceğini ne de böyle bir gücü olduğunu ifade ederek yanıt verdi. Kurtulmuş, karar verme sorumluluğunun mahkemede olduğunu ve Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinin kararının beklenmesi gerektiğini vurguladı.
22 Haziran 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili seçilmesine rağmen serbest bırakılmadı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bir halk buluşmasında Atalay'ın durumuna dikkat çekerek, tahliye edilmemesinin siyasi bir mesele olduğunu ve hukuki bir temeli olmadığını belirtti. Baş, Anayasa'nın 83. maddesine göre milletvekilinin yargılanabilmesi için Meclis'ten karar çıkması gerektiğini vurgulayarak, Atalay'ın serbest bırakılması için kesintisiz bir mücadele yürütüleceğini ifade etti.
17 Haziran 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan ve Hatay'dan TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın serbest bırakılması için avukatları mazbatasını alarak başvuruda bulundu ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atalay'ın durumunun Yargıtay ile Meclis Başkanlığı arasındaki yazışmalar sonucunda netleşeceğini belirtti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletvekillerinin yeminlerinin gereği olarak Atalay'ın serbest bırakılması için ses çıkarmaları gerektiğini ifade etti.
14 Haziran 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili seçildi ancak hala serbest bırakılmadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atalay'ın durumunun Yargıtay ve TBMM Başkanlığı'nın vereceği karara bağlı olduğunu belirtti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise Atalay'ın kesinleşmiş bir hükmü olmadığını, Anayasa'ya göre milletvekili seçilmesinin ve TBMM Başkanlığı'na aday olmasının mümkün olduğunu ifade ederek Tunç'un açıklamalarına itiraz etti.
7 Haziran 2023

Gezi Parkı davasında tutuklu olan ve Hatay'dan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili seçilen avukat Can Atalay, mazbatasını almasına rağmen hala serbest bırakılmadı. Uluslararası Af Örgütü, Atalay'ın ve diğer düşünce mahkumlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu. Örgüt, bu durumun Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne verilen zararı gösterdiğini belirtti. Ayrıca, muhalefet de Atalay'ın serbest bırakılmasını talep etmekte.
5 Haziran 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili olarak seçildi. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını alarak tutukluluğun sona ermesi için başvuruda bulundu, ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Atalay'ın hukuksuz bir şekilde tutuklu tutulduğunu ve bunun hesabını soracağını belirtti. Kılıçdaroğlu, adalet sistemindeki erozyonun durdurulması ve Atalay'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
5 Haziran 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay milletvekili seçilen ancak tutukluluğu devam eden Can Atalay'ın tahliyesini istedi. Gezi davasında hapis cezasına çarptırılan ve milletvekili mazbatasını alan Atalay için Yargıtay'a başvuruldu, ancak hala cezaevinde. Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Atalay'ın durumunun Hatay halkının iradesinin gasp edilmesi anlamına geldiğini ve sürecin siyasi olduğunu belirtti. Ayrıca, Atalay'ın madenci ve Gezi olaylarının mağdurlarının avukatı olduğunu vurguladı.
2 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) ayrı listeyle seçime girmesini eleştirdi. TİP, yüzde 3 oy hedefiyle seçimlere kendi listesiyle girmiş ve yüzde 1,73 oy alarak dört milletvekili çıkarmıştı. Demirtaş, TİP'in bu kararının yanlış olduğunu ve devrimci siyasetin kitlesini değiştirmekte ısrar etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kürt sorununun önemini vurgulayarak, bu sorunu göz ardı ederek Türkiye'nin diğer sorunlarına kalıcı çözümler üretilemeyeceğini ifade etti.
1 Haziran 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, henüz kesinleşmeyen ikinci tur seçim sonuçları sonrasında bir açıklama yaparak, seçim sonucu ne olursa olsun mücadelenin devam edeceğini söyledi. TİP, seçimlerde her iki turda da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemişti. Baş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halkı ve ülkeyi saltanat sevdalılarına ve para babalarına teslim etmeyeceklerini, örgütlü güçlerini büyüteceklerini ve sömürü ile yolsuzluk düzenini yıkacaklarını ifade etti.
28 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Gezi davası tutuklusu Can Atalay, seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte cezaevinden tahliye edilmesinin beklendiğini ifade etti. TİP, Meclis'te Barış Atay'ın seçilememesine rağmen koltuk sayısını korudu. Atalay, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Hatay'a dönmek için hazır olduğunu ve çalışmalara başladığını duyurdu.
15 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Muğla milletvekili adayı olan oyuncu Mehmet Aslantuğ, seçimlerde yeterli oy alamayarak milletvekili seçilemedi. TİP Muğla'da yüzde 5,65 oy oranıyla vekil çıkaramadı. Aslantuğ, seçim sonuçlarına ilişkin Twitter üzerinden bir mesaj paylaşarak, önemli olmaktan ziyade değerli olmaya yönelik bir yolculukta olduklarını ve sanatın siperliğine itirazı olduğunu, gereğini yapmaya çalıştığını ifade etti.
15 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi'nden Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık yeniden milletvekili olarak seçildi. Barış Atay meclise giremezken, Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay Hatay'dan seçilerek TİP'in Meclis'teki koltuk sayısını korumasını sağladı. TİP, İstanbul'dan üç milletvekili çıkarırken, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya, Mersin gibi şehirlerden vekil çıkaramadı.
15 Mayıs 2023

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, Muğla'da sandıkların yüzde 99,22'si açıldı ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı Mehmet Aslantuğ, yüzde 5,55 oy oranıyla Meclis'e giremiyor. Muğla'da CHP, AKP ve İYİ Parti'nin ise Meclis'e vekil göndermeye yakın olduğu belirtiliyor. Ayrıca TİP'in diğer adayları Can Atalay, Sera Kadıgil ve Erkan Baş'ın Meclis'e girmeye yakın oldukları ifade ediliyor.
15 Mayıs 2023

İYİ Parti, Bursa Yenişehir Belediye Meclisi'nde, Ankara'da öldürülen Sinan Ateş'in anısını yaşatmak için adının bir cadde, park ya da sosyal tesise verilmesi önerisinde bulundu. Ancak bu önerge, MHP'li belediye başkanı Davut Aydın ve meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
13 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili adayı Erkan Baş, seçimler öncesinde mal varlığını kamuoyu ile paylaştı. 2013 model bir otomobil dışında mal varlığında ciddi bir değişiklik olmadığını belirten Baş, banka hesaplarına ait ekran görüntülerini de paylaşarak şeffaflığını göstermeye çalıştı. Ayrıca, milletvekilliği görevi süresince akrabalarının kendisi aracılığıyla maddi kazanç elde etmediğini ifade etti.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa mitingi öncesinde Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in mezarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu'na DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan eşlik etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve başından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Mayıs 2023
İşaretlediklerim