İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
5 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakının seçimlere katılım şeklinin netleştiğini ve bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek olmak olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi amblemleriyle seçimlere katılacağını ve Yeşil Sol Parti'nin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve TİP'in belli şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceği açıklanmıştı.
5 Nisan 2023

Sincan Kadın Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel, avukatları aracılığıyla bir mesaj gönderdi. Mesajında, cinsiyetçi, milliyetçi ve dinci anlayışlara karşı özgürlükçü ve eşitlikçi bir anlayışın örgütlenmesinin tarihi bir sorumluluk olduğunu vurguladı. HDP, Yeşil Sol Parti, EMEP ve TİP'in kendilerine ait olduğunu ve Emek ve Özgürlük İttifakı'nın başarılı olacağına inandığını ifade etti. Ayrıca, seçimlere kısa bir süre kala tartışmaları bitirip harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.
5 Nisan 2023

HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesi beklenirken, emek ve özgürlük ittifakında yer alan TİP, bazı şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğini açıkladı. HDP'li Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, TİP'e ortak liste çağrısında bulundu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, TİP'in hiçbir imtiyaz talep etmediğini ve HDP'ye zarar verebilecek yerlerde seçime girmeyerek Yeşil Sol Partiyi destekleyeceklerini ifade etti.
4 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin emek ve özgürlük ittifakı kapsamında seçimlere zarar vermemeyi esas alarak katılacağını açıkladı. HDP'nin Yeşil Sol Parti çatısı altında ortak liste önerisine karşılık TİP, bazı şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğini duyurdu. Erkan Baş, ittifakın kazandığı mevzileri riske atan tutum ve girişimlerden uzak durduklarını ve seçim bölgelerinin belirlenmesinde diğer muhalefet güçlerine zarar vermemeyi amaçladıklarını ifade etti.
3 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, eski futbolcu Önder Özen ve eski milli basketbolcu Remzi Dilli ile birlikte partinin spor politikalarına dair 10 maddelik bir manifesto açıkladı. Manifestoda, sporda bütünlüklü planlama, sporun herkese bedava ve kolay ulaşılabilir olması, eğitim ile sporun paralel hale getirilmesi, tüm spor dallarına destek, spor emekçilerinin sorunlarının çözülmesi, sporda şiddetin önlenmesi, spor yönetiminin demokratikleşmesi, mali denetim ve federasyon yönetimlerinde nitelikli kadroların bulunması gibi talepler yer alıyor.
3 Nisan 2023

Yedi yıl tutuklu kalan eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak, HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesini ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisini destekleyerek, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) seçimlerde oyların heba edilmemesi gerektiğini belirtti. TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmeyi planladığını ve bu durumun bir seçim ittifakı niteliğinde olmadığını ifade etti. Kışanak, HDP ve Yeşil Sol Parti'nin de sosyalist hareketin bir parçası olduğunu vurgulayarak, TİP'e seçimlerde birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'deki bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığını eleştirdi. Baş, İnce'nin adaylığını 'küçük hesap' olarak değerlendirerek, ülkede yaşanan sorunlar karşısında böyle bir tutumun yanlış olduğunu ifade etti. Ayrıca, siyasetin memlekete karşı sorumluluk gerektirdiğini ve kendisinin memleketin çıkarlarından başka bir çıkar gözetmediğini belirtti.
2 Nisan 2023

Tanınmış gazeteci İrfan Değirmenci, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Değirmenci'nin adaylığını sosyal medya üzerinden duyurdu ve basın dünyasında güvenilir bir isim olarak nitelendirdiği Değirmenci'ye teşekkür etti. Değirmenci ise Halk TV'deki ana program sunuculuğunu bırakacağını ve kendisini seçmenin oylarına emanet edeceğini belirtti. Erkan Baş, bir gün önce de oyuncu Mehmet Aslantuğ'un TİP'ten milletvekili adayı olduğunu duyurmuştu.
30 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, oyuncu Mehmet Aslantuğ'un partilerinden milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Erkan Baş, Aslantuğ'un Ahmet Kaya'yı savunması ve sanatçı kimliğiyle tanındığını belirterek, milletvekilliği adaylığını kabul etmesinden dolayı teşekkür etti. Aslantuğ, daha önce TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden, 'sual eden tavrı' nedeniyle çıkarıldığını duyurmuştu.
29 Mart 2023

1996 yılında gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili adayı oldu. Daha önce memur olarak çalıştığı kurumdan ayrılarak aday adayı olan Göktepe'nin adaylığı, TİP Başkanı Erkan Baş tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Meryem Göktepe, adaylığını kabul ettiğini ve Hasan Hüseyin Korkmazgil'in bir şiiriyle ifade etti. Ayrıca, Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz'ün de TİP'ten milletvekili adayı olduğu belirtildi.
28 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay hapis cezası almıştı. İmamoğlu, ceza veren hakimin kardeşinin 'FETÖ' ile ilişkili olduğu iddiaları üzerine, Hakimler Savcılar Kurulu'nun (HSK) bu konuda sınavda olduğunu ve adalet bakanının da duruma müdahale etmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, sürecin takipçisi olduklarını ve avukatlarının gerekli işlemleri yürüttüğünü ifade etti.
27 Mart 2023

2018 yılında Çorlu'da yaşanan tren kazasında oğlu ve eski eşini kaybeden Mısra Öz, adalet arayışıyla tanınmaktadır. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Mısra Öz'ün milletvekili adaylığını kabul ettiğini Twitter üzerinden duyurdu. Mısra Öz ise adalet arayışında olan tüm aileler adına mücadeleye devam edeceğini ifade etti.
27 Mart 2023

Simge Sağın'ın 'Aşkın Olayım' şarkısı, önce TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın sosyal medya videolarında kullanılmasıyla gündeme gelmiş, şimdi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim kampanyasında yer almıştır. Şarkı, Simge'nin 2018 yılında çıkan 'Ben Bazen' albümünde bulunuyor ve sözleri Onurr tarafından yazılmıştır. Ayrıca şarkı, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi'nin gollerinden sonra stadyumda çalınarak spor dünyasında da özdeşleşmiştir.
27 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'milli ve manevi değerler' gerekçesiyle istifa ettiği Beşiktaş kongre üyeliğine katıldı. Bahçeli, Beşiktaş taraftarlarının hükümete yönelik protestoları sırasında istifa etmişti. Erkan Baş'ın üyeliği, Bahçeli'nin istifasından kısa bir süre sonra gerçekleşti ancak TİP kaynaklarına göre bu üyeliğin Bahçeli'nin istifasıyla bir ilgisi yok ve Baş'ın bu adımı bir süredir düşündüğü bir hareket.
23 Mart 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında, suikastı organize etmekle suçlanan Tolga Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındı. Ancak Demirbaş'ın bu evde yakalanmasına dair polis tutanağı kaybolduğu için savcılar dosyaya Kılavuz'u dahil edemedi. Bu durum, cinayetin siyasi bağlantılarına dair soruşturmayı etkileyebilir ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde cinayetin hesabını soracağına dair sözleri de gündemde.
23 Mart 2023

Halktv.com.tr'de yer alan bir yazıda, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) emek ve özgürlük ittifakından ayrılabileceği iddia edildi. Yazıda, TİP'in en az 41 şehirde kendi amblemi ve adaylarıyla seçime katılma isteğinin HDP tarafından reddedilmesi durumunda ittifaktan ayrılabileceği ve bağımsız adaylar gösterebileceği belirtildi. Ancak TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Twitter üzerinden bu iddiaları yalanlayarak ittifakın 'ufak hesaplarla' dağılmayacağını ve büyük iddiaları olduğunu ifade etti.
16 Mart 2023

Habertürk yazarı ve programcısı Fatih Altaylı, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ı programına konuk ettikten sonra, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın programın tarafsızlığına yönelik eleştirilerine cevap verdi. Altaylı, köşe yazısında bir gazeteci olarak soru sorma görevini yerine getirdiğini ve Erkan Baş'ın yöneticisi olduğu partinin yetkili konuma gelmemiş olması nedeniyle sınırlı sorular sorabildiğini ifade etti. Ayrıca, bazı partilerin yetkililerinin programına katılmadığını ve Dağ'ın diğer programlar hakkında eleştiri yapmadığını belirtti.
14 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partinin seçim stratejisini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını açıkladı. TİP, seçimlere kendi amblemiyle ve ittifak çatısı altında bazı bölgelerde girecek. Baş, iktidarın zayıflığı nedeniyle baskıyı artırdığını ve TİP'in gençler ve yoksullar tarafından ilgi gördüğünü belirtti. Ayrıca, 15 Mayıs'ta uçuşların iptal edilmesi teklifinde bulunarak, iktidarın güvenine meydan okudu.
13 Mart 2023
İşaretlediklerim