MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bir YouTube programında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baş, Kılıçdaroğlu'nun kişisel olarak İstanbul Sözleşmesi'ni desteklemesini olumlu bulduğunu, ancak altılı masanın ortak adayı olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyip desteklemeyeceklerini, altılı masanın mutabakat metninin içeriğine göre belirleyeceklerini ifade etti. Erkan Baş, isim tartışmasına girmek istemediğini, ancak net bir programla karşılaştıklarında tavrını açıkça ortaya koyacaklarını söyledi.
26 Ocak 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin çocuk yaşta cinsel istismara uğradığı iddiası üzerine TBMM'de kurulan çocuk istismarını araştırma komisyonu toplandı. Toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkilileri sunum yaptı. H.K.G.'nin ve çocuğunun koruma altına alındığı, psikolojik destek ve mesleki eğitimlerle desteklendiği, güvenlik ve gizlilik tedbirleri alındığı belirtildi. Ayrıca H.K.G.'nin kimlik bilgilerinin değiştirilmesi sağlandı.
25 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasaları ihlal ettiğini ve ülkeyi kişisel çıkarları doğrultusunda yönetmeye çalıştığını iddia etti. Erdoğan'ın, seçimlerin kendi istediği zaman ve şartlarda yapılmasını planladığını ve bu durumun Türkiye'nin bir aile şirketi veya kişisel mülkü olmadığını vurguladı. Baş, Anayasa'nın ve yasaların ülkeyi yöneten temel metinler olduğunu ve bunların ihlal edilmesine karşı çıkacaklarını belirtti.
25 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanırken, bu sabah üç kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel de bulunuyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yüksel'in özel kalem müdürü olduğu iddialarını yalanladı ve Yüksel'in hiçbir zaman kendileri için çalışmadığını belirtti.
25 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta karar alacağını belirtti. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve genel başkan Erkan Baş, Erdoğan'ın hukuken aday olamayacağını, çünkü seçim yenilenmesi kararının Meclis çoğunluğuyla alınması gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca, 6 Nisan 2022'de kabul edilen yeni seçim yasasının uygulanabilmesi için seçimlerin 6 Nisan'dan sonra düzenlenmesi gerektiği, bu durumun 14 Mayıs tarihindeki seçimler için geçerli olmadığı belirtildi.
24 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'daki açılış töreninde, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in yakınları tarafından cinayetin aydınlatılması talebiyle pankart açıldı. Gazeteci Nevşin Mengü'nün Twitter üzerinden paylaştığı görüntülerde, polisin ve AKP'li kişilerin pankartlara müdahale ettiği görülüyor. Ateş'in ailesi aynı zamanda mezarı başında da adalet talebiyle pankart açarak protesto etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı.
21 Ocak 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babası tarafından altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirildiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. Bu olayın ardından Gümüşel ve İstekli tutuklandı. H.K.G. hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcı Ercan Ateş'in görev yeri, aile suçlarıyla ilgili savcılık bürosundan genel soruşturma bürosuna değiştirildi. Bu değişiklik, istek dışı bir görevlendirme olarak değerlendiriliyor.
21 Ocak 2023

Sakarya'da, kendini ülkücü olarak tanıtan bir vatandaş, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının üzerine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. AKP ve MHP'nin sessiz kaldığı olayla ilgili muhalefetin gündemde tuttuğu belirtiliyor. Vatandaş, Kılıçdaroğlu'ndan olayın daha fazla dillendirilmesini istedi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili çeşitli iddialar ve gelişmeler haberlerde yer almaktadır.
21 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 'emek ve özgürlük ittifakı' mitinginde konuşma yapmama kararını, ittifak içindeki seçim tavrına ve hassasiyetlerine özensiz davranıldığı gerekçesiyle aldığını açıkladı. TİP milletvekilleri mitinge katıldı ancak diğer partilerin yöneticileri konuşma yaparken TİP'li vekiller mikrofon hakkını kullanmadı ve platform yerine katılımcılar arasında yer aldı. Ayrıca, TİP'in 20 milletvekili talep ettiği yönündeki iddialar hem TİP hem de HDP tarafından yalanlandı.
16 Ocak 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin tüm yönleriyle soruşturulduğunu ve karanlıkta kalan hiçbir şeyin kalmayacağını ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı.
11 Ocak 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, partisinin kapatılma davası, cumhurbaşkanı adaylığı ve 'altılı masa' ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Sancar, HDP'nin kapatılma kararının seçim sürecini etkilememesi gerektiğini, partisinin kendi cumhurbaşkanı adayını belirlemeye başladığını ve 'altılı masa' ile doğrudan diyaloğa açık olduklarını ifade etti. Ayrıca, HDP seçmeninin partisine bağlı olduğunu ve kendi adaylarını belirlemelerinin doğru olduğunu savundu. Sancar, 'altılı masa'nın daha cesur davranması gerektiğini ve HDP'nin ikinci tura kalmayı hedeflediğini belirtti.
10 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda HDP'nin ortak adaydan kaçmadığını, kaçınanın 'altılı masa' olduğunu belirtti. HDP'nin müzakere taleplerine 'altılı masa'dan resmi bir yanıt gelmediğini ve HDP'nin ötekileştirildiğini ifade etti. Demirtaş, 'altılı masa' liderlerine HDP'yi ziyaret etme ve dayanışma gösterme çağrısında bulundu.
9 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin milletvekilleri, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek seçim takvimi ve ittifaklar hakkında soruları yanıtladı. Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, aynı zamanda bir mücadele ittifakı olduğunu belirtti. 15 Ocak'ta Kartal'da yapılacak mitingin ittifak için önemli olduğunu ve adaylık konusunun bu mitingden sonra netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kapatılması durumunda seçimlere katılım için mevcut seçenekler ve İyi Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımı hakkında görüşlerini paylaştı.
9 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. MHP'nin bu olaya sessiz kalması parti tabanında rahatsızlık yarattı ve çok sayıda üye istifa etti. Tepkiler TikTok'a da yansıdı ve ülkücü ideolojiyle özdeşleşen hilal bıyıklı ülkücüler, bıyıklarını keserek protesto etti. Videolar, 'Dava Sinan Ateş ile toprağa gömülmüştür' notuyla paylaşıldı.
9 Ocak 2023

Ülkü Ocakları eski genel başkanı ve Alparslan Türkeş'in eski danışmanı Alaattin Aldemir, CHP'ye katıldıktan sonra bir televizyon programında, Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetini ve Ülkücü hareketin içinde yaşananları eleştirdi. Aldemir, bu cinayetin yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ve Ülkücü hareketin özgürleşeceğini belirtti. Ayrıca, Ülkücü hareket içindeki mafya ile mücadele ettiğini ve bir sonraki saldırıda susmayacağını ifade etti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak şu ana kadar 10 kişi tutuklandı ve aralarında MHP ile ilişkili isimler ve iki özel harekât polisi bulunuyor.
8 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023
İşaretlediklerim