Meta'nın bağımsız gözetim kurulu, Facebook ve Instagram'da meme ucu gösteren fotoğrafların yasağını kaldırma tavsiyesinde bulundu. Bu karar, trans ve non-binary bireylerin şikayetleri üzerine geldi. Kurul, cinsiyet kimliklerinin çeşitliliğini göz önünde bulundurarak, trans ve non-binary bireylerin bu tür fotoğrafları paylaşmalarına izin verilmesi gerektiğini belirtti. Meta'nın politikalarının cinsiyet ayrımına dayandığı ve belirsiz olduğu, bu nedenle uluslararası insan hakları standartlarına uygun kriterler belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Ancak, bu değişikliklerin pratikte nasıl uygulanacağı ve yapay zekanın cinsel kimlikleri nasıl tespit edeceği konusunda belirsizlikler bulunuyor.
21 Ocak 2023

Mersin Toroslar Ülkü Ocakları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kent ziyareti öncesinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin meydan okuma içeren sözlerinin yazılı olduğu pankartlar hazırlayarak ilçenin girişine ve ocak binasına astı. Kılıçdaroğlu, daha önce eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayetinin MHP'ye uzandığını belirterek Bahçeli'ye eleştirilerde bulunmuştu. Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'na meydan okuyarak yanıt vermişti. Ülkü Ocakları'nın bu eylemi, Bahçeli'nin sözlerini destekler nitelikte.
20 Ocak 2023

Alphabet, toplam işgücünün yüzde 6'sını oluşturan 12 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. CEO'nun çalışanlara gönderdiği notta işten çıkarmaların global olarak gerçekleşeceği belirtildi. Bu gelişme, teknoloji sektöründe pandemi sırasında artan çalışan sayılarına karşılık mali belirsizlikler nedeniyle yaşanan işten çıkarma dalgasının bir parçası. Microsoft, Meta ve Amazon gibi diğer büyük teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarma kararları almıştı.
20 Ocak 2023

ABD merkezli haber sitesi Vice News, aşırı sağcı ve kadın düşmanı söylemleriyle tanınan eski kick boksçu Andrew Tate hakkında bir belgesel yayınladı. Tate, Greta Thunberg ile yaşadığı tartışma sonucu evinin konumunu ele vermiş ve insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurmak suçlarından Romanya'da gözaltına alınmıştı. Belgeselde, Tate'in kadın düşmanı yorumları, gizli odaları ve 'Savaş Odası' adlı etkinliği gibi konular ele alınıyor. Tate, sosyal medya platformlarından yasaklanmış durumda ve belgeseldeki bazı kadınlar, Tate'in söylemlerinin zararlı etkilerini dile getiriyor.
18 Ocak 2023

Microsoft, 220 binden fazla çalışanı bulunan şirketin işgücünü yüzde 5 oranında azaltmayı, yani yaklaşık 11 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Bu gelişme, pandemi sırasında çalışan sayısını artıran teknoloji şirketlerinin mali belirsizlikler nedeniyle işten çıkarmalar yapmasının bir parçası olarak görülüyor. Benzer şekilde, Meta ve Amazon da büyük ölçekli işten çıkarmalar gerçekleştirdiğini duyurmuştu.
17 Ocak 2023

Eski kick boksçu Andrew Tate ve kardeşi, Romanya'da insan ticareti, tecavüz ve organize suç örgütü kurma suçlamalarıyla gözaltına alındıktan sonra, serbest bırakılmaları için yaptıkları temyiz başvurusu reddedildi. İklim aktivisti Greta Thunberg ile yaşanan bir tartışmanın ardından gözaltına alınan Tate kardeşler, Romanya'da 'Cehennem Deliği' olarak bilinen hapishanede ek 30 günlük gözaltı süresini tamamlayacaklar. Andrew Tate, ayrıca cinsiyetçi açıklamaları ve aşırı sağ ideolojiye sahip çevrelerdeki popülaritesiyle biliniyor ve birçok sosyal medya platformunda yasaklanmış durumda.
11 Ocak 2023

ABD'nin büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturma ve zorlu ekonomik koşullara hazırlık amacıyla işten çıkarmalara başlayacağını duyurdu. Bloomberg ve Reuters'a göre, banka yaklaşık 3 bin 200 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor ve işlemler çarşamba günü başlayacak. Pandemi sırasında çalışan sayısını artıran teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarmalar yaparak mali belirsizliklere yanıt veriyor; Meta ve Amazon, büyük ölçekli işten çıkarmalar gerçekleştirdiğini açıkladı.
9 Ocak 2023

META, eski ABD başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak Kongre baskını sonrasında Facebook ve Instagram'dan süresiz olarak engellenmesinin ardından, bu platformlara geri dönüşüne izin verip vermeyeceğine karar verecek. Financial Times'ın haberine göre, bu kararın ocak ayının ilerleyen günlerinde açıklanması bekleniyor. META, karar vermek için bir çalışma grubu oluşturdu. Bu gelişme, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın Trump'a yönelik kalıcı yasağı iptal etmesinin ardından geldi. Trump ise Twitter'a dönmeyi planlamadığını belirtti.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim