Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durdurulmuş ve sonrasında program iptal edilmişti. Erdoğan, midesini üşüttüğünü belirtmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve gastroenterit enfeksiyonunun etkisinin azaldığını ifade etti. Gastroenterit, mide ve bağırsak enfeksiyonu olarak bilinir ve ishal, karın ağrısı, bulantı-kusma gibi belirtilerle ortaya çıkar.
27 Nisan 2023

Türkiye'de mide botoksu yaptıran ve sonrasında Almanya'da zehirlenme belirtileri gösteren Feray Demiroğlu, yaşadıklarını anlattı. Sağlık Bakanlığı, mide botoksu sonrası yan etkiler nedeniyle hastanelere başvuran hastalar üzerine İstanbul ve İzmir'deki iki sağlık kurumunun faaliyetlerini askıya aldı ve soruşturma başlattı. TikTok videolarından etkilenerek bu işlemi yaptıran Demiroğlu ve akrabaları, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüler ve işlemleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar.
16 Nisan 2023

6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'daki yaklaşık bin asistan hekim ve yan dal uzmanlık öğrencisi, yıkılan veya hasar gören üniversitelerde eğitimlerine devam edemiyor. Barınma sorunu ve eğitim için gerekli olanakların yetersizliği nedeniyle eğitimleri aksayan öğrenciler, Sağlık Bakanlığı önünde seslerini duyurmaya çalışıyor. Tıpta Uzmanlık Kurulu'nun (TUK) başka şehirlerde eğitimlerine devam etme kararı, sürenin kısalığı ve üniversite yönetimlerinin inisiyatifine bırakılması nedeniyle yeterli çözüm olmuyor. Öğrenciler, kalıcı çözümler ve eğitim eşitliği talep ediyor.
14 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili adayı olan kişilerle Adalet Bakanlığı binasında bir toplantı gerçekleştirdi. AK Parti'de çoğu bakan birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilen bakanlarla parti, desteği geri kazanmayı hedefliyor. Ancak, aday gösterilen bakanların görevlerine devam etmeleri hukukçular tarafından eleştiriliyor.
11 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın AKP'nin Şanlıurfa birinci sıra adayı olarak gösterilmesi, parti teşkilatında ve AKP'yi destekleyen aşiretlerde rahatsızlık oluşturdu. Şanlıurfa'daki parti teşkilatları, dışarıdan bir adayın getirilmesinin oy kaybına yol açacağı uyarısında bulundu. İzol ve Şeyhanlı aşiretlerinin bir kısmının da tepkili olduğu ve bu durumun oy oranlarına etki edeceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bozdağ'ın adaylığı konusunda kararlı olduğu ve olumsuz bir sonuç beklemediği ifade edildi.
11 Nisan 2023

AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili aday listesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer almadı. Koca, daha önce siyasetten yorulduğu ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istediği yönünde haberler çıkmıştı. Listelerin açıklanmasının ardından Koca, Twitter üzerinden diğer bakan arkadaşlarına seçim bölgelerinde başarılar diledi ve Cumhur İttifakı'nın başarısı için çalışacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

AKP, 14 Mayıs seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na milletvekili aday listesini sundu. Listede mevcut 285 milletvekilinden 196'sı yer almadı. Üç dönem kuralı uygulanan AKP'de, HÜDA-PAR ve DSP'den bazı isimler de AKP listesinden aday gösterildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy dışındaki tüm bakanlar, listelerde birinci sıradan aday olarak yer aldı.
9 Nisan 2023

AKP, mevcut kabinedeki bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 kabine üyesinin farklı illerden aday olacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışında tüm bakanlar birinci sıradan aday gösterildi. AKP'nin bu hamlesiyle özellikle deprem bölgelerindeki kaybolan desteği geri kazanmayı hedeflediği belirtiliyor.
9 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce tüm bakanları milletvekili adayı yapacağını belirtmişken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık'ın aday gösterilmediği ortaya çıktı. AKP'nin, özellikle deprem bölgelerinden aday göstereceği bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği belirtiliyor. Ayrıca, üç dönem kuralına takılan bazı isimlerin de aday listesinde yer almayacağı, eski bakanların ise farklı illerden aday gösterildiği ifade ediliyor.
9 Nisan 2023

AKP, mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planlıyor ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan üst komisyon, milletvekili listelerini büyük ölçüde tamamladı ve bakanların hangi illerden aday gösterileceği netleşmek üzere. Bazı bakanlar, milletvekili adayı olmamak için Erdoğan'dan izin istedi, ancak Erdoğan'ın tüm bakanların aday olmalarını istediği ve izin taleplerini reddettiği belirtiliyor.
6 Nisan 2023

2023'ün ilk üç ayında 700 doktor, Türk Tabipleri Birliği'nden iyi hal belgesi talep etti. Bu rakam, 2012'nin aynı dönemine göre büyük bir artış gösteriyor. Doktorlar, Türkiye'de yeterli koşulları bulamadıkları için yurt dışında daha iyi çalışma ve yaşam şartları arıyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Beyaz Reform' olarak adlandırdığı ve doktorların maaşlarında iyileştirmeler içeren düzenlemeler bile göçü durdurmaya yetmiyor.
4 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin son dönemde kamuoyu önünde az görünmesini eleştirerek, 'Kayıp bakan Nemo'nun nerede olduğunu bilen var mı?' diye sordu. Akşener, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski bakan Mehmet Şimşek'e ekonomi politikaları konusunda yanaştığını ancak Şimşek'in bu teklifi reddettiğini belirtti. Akşener, atanmış bakanların milletvekili olma peşinde olduklarını ve devletin kaynaklarını kullanarak seçime gireceklerini iddia etti.
29 Mart 2023

Yaklaşan genel seçimler öncesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın siyasetten yorulduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizlice görüşerek siyasetten çekilmek için affını istediği iddia edildi. AKP'nin deprem bölgesindeki illerdeki bakanları milletvekili listelerinin başına yazarak destek arayışında olduğu belirtilirken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da siyasetten çekilmek istediği söyleniyor. Ancak her iki bakanın durumu hakkındaki son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği ifade ediliyor.
29 Mart 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'taki depremler sonrası oluşan sağlık durumuna ilişkin bilgi vererek, deprem bölgesinde herhangi bir salgın hastalığın olmadığını belirtti. İshal şikayetiyle başvuran hastalardan alınan numunelerde çeşitli etkenler tespit edilmiş olmasına rağmen, bunların salgın tanımına uymadığını ve beklenenden fazla sayıda olmadığını ifade etti. Ayrıca, Adıyaman ve Şanlıurfa'nın bazı ilçelerinde şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.
22 Mart 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde AKP, kabinedeki 11 bakanı deprem bölgelerinde milletvekili listelerinin birinci sırasından aday göstermeyi planlıyor. Bu hamleyle parti, deprem sürecindeki eleştirilerin ardından desteği artırmayı hedefliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın aday gösterilebilecekleri iller arasında yer alıyor. Ayrıca, AKP'nin cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek gibi isimleri değerlendirdiği ve listelerde sürpriz isimlerin de yer alabileceği ifade ediliyor.
17 Mart 2023

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM'ye verdiği soru önergesiyle, deprem sonrası Hindistan'dan gelen ve İskenderun'da hastane kurarak hizmet veren yardım ekibinin, iddialara göre İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından baskı gördüğü ve erken ayrılmak zorunda kaldığı iddialarını gündeme getirdi. Şık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bu iddialarla ilgili soruşturma yapılıp yapılmayacağını ve benzer durumda olan başka gönüllü ekiplerin olup olmadığını sordu.
15 Mart 2023

Türkiye'de mide botoksu yaptıran yaklaşık 250 hastada zehirlenme (botulizm) vakaları görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mide botoksunun endikasyon dışı olduğunu belirtti ve İstanbul ile İzmir'de iki sağlık kurumunun faaliyetleri askıya alındı, soruşturma başlatıldı. Almanya'dan da İstanbul'da mide botoksu yaptıranlarda botulizm vakaları için uyarı geldi. Sağlık Bakanlığı'nın kılavuzu mide botoksunu önermiyor ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, botulizm vakaları için antioksin stoklarının artırılması gerektiğini belirtti.
12 Mart 2023

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yenilenmesi sürecinde poliklinik hizmetlerinin devam edeceğini, özellikli işlemlerin ise diğer hastanelerde sürdürüleceğini açıkladı. Yenileme işlemi için Rönesans Holding ile 2 milyar 60 milyon lira bedelle ihale yapıldı. Yenileme tamamlandığında, hastane Sağlık Bakanlığı'na ait geçici hastanelerden ayrılacak. Hastanenin yeniden inşası, deprem riski nedeniyle 13 yıldır gündemdeydi ve son olarak bazı faaliyetler geçici olarak durdurulmuştu.
9 Mart 2023

Deprem riski nedeniyle bazı binalarının kullanımı durdurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) için alternatif hastane binaları tahsis edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanelerinin Çapa'ya, Taksim ve Samatya hastanelerinin ise Cerrahpaşa'ya açılacağını duyurdu. Ayrıca, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Haseki'deki Kardiyoloji Enstitüsü Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet verecek.
8 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından geçen 32 gün sonrasında, Hatay'da musluk suyunun içilebilir durumda olmadığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından belirtildi. Hatay Belediyesi, şehir genelindeki su kaynaklarından alınan numunelerin analiz edildiğini ve sonuçlar çıkana kadar şebeke sularının içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini duyurdu. Bakan Koca, deprem bölgesinde herhangi bir salgın belirtisi olmadığını da ifade etti.
8 Mart 2023
İşaretlediklerim