A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grupta Galler ve İzlanda ile oynayacağı maçlar için aday kadrosu açıklandı. Kadroda yer alan oyuncular, 2 Eylül’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde toplanacak ve ilk antrenmanlarını aynı gün yapacak. Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen kadroda, Altay Bayındır, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler gibi isimler bulunuyor.
30 Ağustos 2024

Hollanda'da polisler, erken emeklilik ve daha iyi sosyal haklar talebiyle mayıs ayından beri grevde. Bu grev nedeniyle pazar günü oynanması planlanan Feyenoord-Ajax derbisi ertelendi. Polis sendikaları, futbol maçlarını seslerini duyurmak için bir fırsat olarak görüyor ve bu nedenle Eredivisie maçlarında stadyumlarda görev almıyor. Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) ve her iki kulüp de erteleme kararından duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.
28 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’a 504 bin lira para cezası verdi. Göztepe Kulübü'ne ise Fenerbahçe maçındaki saha olayları nedeniyle iki maç saha kapama cezası uygulandı. Ayrıca, Göztepe Kulübü görevlisi Fatih Özkan’a Ali Koç’a yönelik saldırısı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Fenerbahçe ve Göztepe kulüplerine çeşitli nedenlerle para ve tribün kapatma cezaları da kesildi.
22 Ağustos 2024

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) son toplantısının tutanaklarına göre, eylüldeki toplantıda faiz indirimi yapabileceğini belirtti. Geçen ay politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutan Fed, ekonomik tahminlerde 2024'ün ikinci yarısındaki büyüme görünümünün zayıf iş gücü piyasası göstergelerine yanıt olarak gerilediğini kaydetti. Yetkililer, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir şekilde hareket ettiğine dair daha fazla güven sağlamak için ek bilgiye ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
22 Ağustos 2024

Trendyol Süper Lig'de ikinci hafta dokuz maçla tamamlandı ve Trabzonspor bu hafta bay geçti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), haftanın VAR kayıtlarını YouTube hesabından yayınladı. İkinci hafta sonunda puan durumu da güncellendi.
21 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’u ve genel sekreter Burak Kızılhan’ı, Göztepe ile oynanan maçta talimatlara aykırı hareket gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Aynı maçta Göztepe Kulübü görevlisi Fatih Özkan da talimatlara aykırı hareketi ve saldırı nedeniyle disipline gönderildi. Ayrıca, çeşitli nedenlerle Göztepe, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Başakşehir, Kayserispor, Sivasspor ve Konyaspor da PFDK'ya sevk edildi.
20 Ağustos 2024

Belçika'da koyun, keçi, sığır ve ineklerde ölümcül mavi dil hastalığı yayılmaya devam ediyor. Federal Gıda Ajansı verilerine göre, toplam 874 hayvan virüse yakalandı ve bu hayvanların 544'ü Flamanca konuşulan bölgede bulunuyor. Hastalık özellikle koyunlar arasında yayılırken, ölümler de bu tür arasında görülüyor. Virüs insanlara bulaşmıyor ve bir sivrisinek türünden kaynaklanıyor.
20 Ağustos 2024

Dünyanın en genç büyük ustası (GM) unvanına sahip olan Yağız Kaan Erdoğmuş, Abu Dabi Satranç Festivali'nde gösterdiği performansla 2600 ELO puanını geçen en genç satranççı oldu. Erdoğmuş, 12 yaşında GM unvanını alarak bu başarıyı elde eden dördüncü en genç isim olmuştu. Türkiye Satranç Federasyonu, Erdoğmuş'un bu başarısını tebrik etti ve onunla gurur duyduklarını belirtti. Erdoğmuş'un canlı ELO puanı şu an 2601 olarak kaydedildi.
19 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Diyarbakır'da Amedspor'un İstanbulspor ile oynayacağı maçı izlemek üzere kente geldi. Hacıosmanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, Vali Murat Zorluoğlu ve Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ile yemekte bir araya geldi. Hacıosmanoğlu, kardeşliği futboldan başlatmak istediğini belirterek, Diyarbakır'daki ilk maça katılma sözünü yerine getirdi.
18 Ağustos 2024

Göztepe, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u dünkü maçta yaşanan olaylar nedeniyle suçladı ve saldırının sorumlularının cezalandırılması için tüm hukuki adımları atacaklarını açıkladı. Maç sırasında Fenerbahçe taraftarlarının stada alınmaması ve polisin biber gazı kullanması gibi olaylar yaşandı. Ali Koç, maçın ikinci yarısında deplasman tribününe giderek destek verdi, ancak Göztepe taraftarlarının tepkisiyle karşılaştı ve bir görevli tarafından itildi. Göztepe, Koç'u taraftarları provoke etmekle suçladı ve hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.
18 Ağustos 2024

Dün akşamki Göztepe-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan saldırı sonrası Galatasaray, olayla ilgili bir açıklama yaptı. Galatasaray, yaşanan olayların Türk futbolunu kaosa sürüklediğini ve toplumsal huzuru bozduğunu belirtti. Ayrıca, şiddeti teşvik edenlerin engellenmesi gerektiğini vurguladı ve sahalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu da olaylarla ilgili gerekli kararların ivedilikle alınacağını duyurdu.
18 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. TFF, misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan olaylar ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'a yapılan fiziki müdahaleyi kınadı. Federasyon, olayların futbolda istenmeyen hadiseler olduğunu ve futbolun marka değerine zarar verdiğini belirtti. Olayların detaylı bir şekilde değerlendirileceği ve gerekli kararların alınacağı ifade edildi.
18 Ağustos 2024

Altın, Fed faiz beklentileri ve küresel belirsizliklerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Ons başına 2.508 dolara çıkarak güvenli liman arayışını güçlendiriyor. İç piyasada da altın rekor düzeyi gördü ve gram altının fiyatı 2 bin 721 liraya çıktı. Faiz oranlarının düşmesi, altının cazibesini artıracak ve yatırımcıların altına olan talebini daha da artırabilir.
18 Ağustos 2024

U20 Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Polonya'yı 3-1 yenerek finale yükseldi. Türkiye Voleybol Federasyonu'na göre, milli takım turnuvada oynadığı sekiz maçın tamamını kazandı. Yarı finaldeki setler 25-14, 22-25, 25-17 ve 25-18 olarak sonuçlandı. Milli takım, finalde İtalya-Belçika karşılaşmasının galibiyle 17 Ağustos'ta karşılaşacak.
16 Ağustos 2024

Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir’in üçüncü hafta lig maçları, Avrupa kupalarına katılmak için oynayacakları play-off turu maçları nedeniyle ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu erteleme kararını duyurdu ancak ertelenen maçların ne zaman oynanacağına dair bir açıklama yapmadı. Daha önce Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in lig maçları Avrupa kupaları nedeniyle ertelenmemişti ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho bu durumu eleştirmişti.
16 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Kasımpaşa’nın teknik direktörü Sami Uğurlu’ya yedi maç men ve 230 bin 250 lira para cezası verdi. Uğurlu, Kasımpaşa-Konyaspor maçındaki hakaret, tehdit, sportmenliğe aykırı hareket ve tedbire uymama gerekçeleriyle cezalandırıldı. Ayrıca, İkas Eyüpspor antrenörü Arda Turan’a bir maç men ve 58 bin 500 lira para cezası verildi. Beşiktaş, Gaziantep FK ve Galatasaray’a da 168 bin lira para cezası kesildi.
15 Ağustos 2024

Real Madrid, UEFA Süper Kupa finalinde Atalanta’yı 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Maç, Polonya’nın Varşova Ulusal Stadı’nda oynandı. Real Madrid’in gollerini Federico Valverde ve Kylian Mbappe kaydetti. Milli futbolcu Arda Güler, karşılaşmanın 88’inci dakikasında oyuna dahil oldu.
15 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Galatasaray, Kasımpaşa, Fenerbahçe, Adana Demirspor, Net Global Sivasspor, Trabzonspor, Corendon Alanyaspor, Beşiktaş ve Gaziantep FK çeşitli gerekçelerle disipline verildi. Bu gerekçeler arasında saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat, hakaret, tehdit ve sportmenliğe aykırı hareketler yer alıyor. TFF'nin açıklamasında, her kulüp ve ilgili kişilerin hangi maddeler uyarınca disipline sevk edildiği detaylı olarak belirtildi.
14 Ağustos 2024

TÜİK'in verilerine göre, Türkiye genelinde temmuz ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16 artarak 127 bin 88 oldu. En fazla konut satışı İstanbul, Ankara ve Antalya'da gerçekleşti. Ocak-temmuz döneminde ise konut satışları yüzde 0,5 azaldı. Yabancılara konut satışı temmuz ayında yüzde 16,1 azaldı ve en fazla konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı.
13 Ağustos 2024

EngelliWeb ve İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), Türkiye'de internete erişim engelleme yetkisi olan kurum ve kuruluşları açıkladı. Liste, Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklardan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı'na kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Ayrıca, Adalet Bakanlığı, valilikler, çeşitli bakanlıklar ve diğer devlet kurumları da bu yetkiye sahip. Bu kadar geniş yetkiyle, internetin bir anda karartılabileceği vurgulanıyor.
12 Ağustos 2024
İşaretlediklerim