Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nı kendisine yönelik trollerin saldırılarına karşı harekete geçmeye çağırdı. İnce, bu trollerin CHP belediyeleri ve parti genel merkezi tarafından desteklendiğini iddia etti. Ayrıca, Millet İttifakı'nın bileşenlerine bir uyarıda bulunarak, trollerle mücadele edilmezse ittifakın bileşenlerinin 'maskelerini düşüreceğini' belirtti. İnce, seçimin ikinci turunda herkesin birbirinin seçmenlerinin oylarına talip olacağını hatırlatarak, ittifakı trolleri susturmaya çağırdı.
25 Nisan 2023

DEVA Partisi milletvekili adayı Mustafa Yeneroğlu, bir YouTube kanalında Ergenekon ve Balyoz davalarının iktidar tarafından organize edilmiş tiyatral girişimler olmadığını belirtti. Bu açıklama, İYİ Partili Turhan Çömez, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve diğer bazı isimler tarafından eleştirildi. Yeneroğlu, sözlerinin kesilerek paylaşıldığını ve yanlış anlaşıldığını ifade ederek, eleştirilere yanıt verdi. DEVA Partisi yönetimi ise Yeneroğlu'na tam destek verdi.
20 Nisan 2023

Ewing Sarkom hastalığına yakalanan altı yaşındaki Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine girmişti. Yusuf Kerim'in annesini istediği yönündeki görüntülerin ardından kamuoyu ve siyasetçilerin çağrıları sonucu yargıda yapılan yeni düzenlemelerle kadın hükümlülerin cezalarının çocuklarının hastalığı nedeniyle ertelenebilmesi sağlandı. Bu kapsamda Gülten Sayın'ın tahliye kararı verildi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından duyuruldu.
19 Nisan 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezası alan annesi Gülten Sayın ile kavuşması, Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya rağmen bürokratik engeller nedeniyle gerçekleşmedi. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek bürokratların tutumunu eleştirdi. Yeni yasa, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesine olanak tanıyor.
18 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Babala TV'de katıldığı canlı yayında seyircilerin sorularına verdiği tartışmalı yanıtlar sonucu tepki topladı. İnce'nin, bir seyircinin eşinin AKP döneminde yükselen bir şirkette yönetici olduğuna dair soruya 'madara olun diye' yanıt vermesi ve diğer seyircilere sert tepkiler göstermesi üzerine bazı seyirciler salonu terk etti. İnce, bir seyirciyi FETÖ ile ilişkilendirmekle suçladı ve partisinden milletvekillerinin devamsızlığına dair bilgi veren bir seyirciye 'sıfır' diyerek tepki gösterdi.
14 Nisan 2023

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, içişleri ve dışişleri bakanlarına gönderdiği yazıda, AKP'nin Almanya'daki seçim kampanya etkinliklerinde nefret söylemi içeren mesajlar yayabileceği konusunda uyarıda bulundu. Almanya'da yabancı yetkililerin seçim etkinliği düzenlemesi hükümet iznine bağlı olup, seçim öncesi son üç ayda bu etkinliklere izin verilmiyor. Buschmann, izin zorunluluğunun dikkatle uygulanması ve Türkiye'ye kuralların hatırlatılması gerektiğini belirtti. Yeşiller partisi sözcüsü Lamya Kaddor, resmi olmayan yollarla seçim etkinliklerinin düzenlenebildiğine dikkat çekti.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan HÜDA-PAR'ın yöneticileri, öldürülen eski Diyarbakır emniyet müdürü Gaffar Okkan'ı 'işkenceci' olarak nitelendirdi ve onun döneminde 'müminelerin iffetine dokunulduğunu' iddia etti. Okkan, 2001 yılında silahlı saldırıda hayatını kaybetmiş ve ölümünden Hizbullah üyeleri sorumlu tutulmuştu. HÜDA-PAR yöneticilerinin bu ifadeleri, partinin Hizbullah ile ilişkileri ve AKP ile olan seçim iş birliği bağlamında dikkat çekiyor.
31 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıda, 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için alınacak tedbirler ve deprem felaketinin etkilerinin bertaraf edilmesine yönelik konular ele alındı. Ayrıca terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar ve Yunanistan ile ilişkilerdeki son durum değerlendirildi.
30 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay hapis cezası almıştı. İmamoğlu, ceza veren hakimin kardeşinin 'FETÖ' ile ilişkili olduğu iddiaları üzerine, Hakimler Savcılar Kurulu'nun (HSK) bu konuda sınavda olduğunu ve adalet bakanının da duruma müdahale etmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, sürecin takipçisi olduklarını ve avukatlarının gerekli işlemleri yürüttüğünü ifade etti.
27 Mart 2023

2010 yılında açılan ve AKP iktidarına darbe planlamakla suçlanan askerlerin yargılandığı Balyoz davasında, Yargıtay'ın bozma kararı sonrası yeniden yargılanan emekli general Çetin Doğan'a 'suç için anlaşma' suçundan altı yıl sekiz ay hapis cezası verildi. Aynı suçlamayla yargılanan diğer beş sanığa da çeşitli hapis cezaları verilirken, bir sanık hakkındaki dava ölümü nedeniyle düşürüldü. Karara bir üye hakim şerh koyarak, sanıkların beraat etmesi gerektiğini savundu.
24 Mart 2023

Sabah gazetesi, Twitter'ın 'Sana özel' ve 'Takip edilenler' adlı iki yeni zaman tüneli özelliği ile kullanıcıların karşısına 'FETÖ' ve PKK yanlısı hesapları bilinçli olarak çıkardığını öne sürdü. Gazete, bu durumu bir 'operasyon' olarak nitelendirerek, seçimler öncesinde Türkiye karşıtı içeriklerin görünürlüğünün artırıldığını iddia etti. Ayrıca, muhalif hesaplardan gelen eleştirel tweet'lerin ve iktidarın deprem yönetimini eleştiren Ali Sunal'ın videosunun da bu içeriklere örnek gösterildiğini belirtti.
14 Mart 2023

İnsan hakları kurumlarında çalışan 11 kişinin yargılandığı Büyükada davası, Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından yeniden görülmeye başlandı. Yargıtay, bir sanığın eksik araştırma sonucu hapis cezası aldığını ve üç sanığın beraat etmesi gerektiğini belirtmişti. İstanbul 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bozma kararına uyduğunu açıkladı ve Taner Kılıç hakkındaki yurt dışı yasağının devamına ve ByLock kullanımının araştırılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 6 Haziran'da yapılacak.
8 Mart 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Yusuf Kerim'in tedavi gördüğü hastanede 'Annemi istiyorum' diye ağladığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, sanatçılar ve siyasetçiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenerek annenin cezasının ertelenmesi çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu destek verirken, change.org'da imza kampanyası başlatıldı ve sosyal medyada #YusufAnnesineKavuşsun etiketiyle destek mesajları paylaşıldı.
26 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ'da düzenlenen parti mitinginde yaptığı konuşmada, Türk milletinin eşitlik ilkesine dayalı bir bütün olduğunu ve hiçbir Türk vatandaşının ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki konsoloslukların terör tehdidi nedeniyle kapatılmasını eleştirdi ve ABD'yi bu durumun öncüsü olmakla suçladı. Bahçeli, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve 'zillet ittifakı' olarak nitelendirdiği muhalefet blokuna yönelik sert eleştirilerde bulundu ve onlara meydan okudu.
5 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis Genel Kurulu'na katılmayan AKP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu ve maaşlarının haram olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ardından yönetim sisteminde restorasyon yapılacağını ve tecrübeler ışığında sistemi ileriye taşıyacaklarını söyledi. Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Kuran'ın yakılmasına izin verdiği sürece olumlu bakmadıklarını, ancak Finlandiya için bakış açısının olumlu olduğunu belirtti.
1 Şubat 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Öktem, cinayetle bağlantılı kişilerin avukatlığını yapmakta ve aynı zamanda Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın lideri olarak bilinen Sebahattin Şirin'in de avukatı olduğu belirlendi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, UltrAslan'ın tarikat ve çetelerle ilişkilerine dikkat çekti ve Şirin'in çeşitli tarikatlarla bağlantılı olduğunu ve FETÖ ile İsmailağa Cemaati ile ilişkileri olduğunu iddia etti.
31 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın MHP ve AK Parti hakkındaki eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille cevap verdi. Yalçın, Arınç'ı cumhur ittifakını sabote etmekle suçlayarak, onun FETÖ ile işbirliği yaptığını ve MHP'ye karşı kin beslediğini iddia etti. Ayrıca, Arınç'ın politik sahnede milli görünüp gayrimilli unsurlara hizmet verdiğini ve cumhur ittifakına zarar verdiğini belirtti. Bülent Arınç ise daha önce yaptığı açıklamalarda MHP'yi ve siyasi ilişkileri eleştirmiş ve Sinan Ateş cinayeti hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak bunları paylaşmak istemediğini ifade etmişti.
20 Ocak 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün Almanya'da yaptığı ve PKK ile 'FETÖ' mensuplarına yönelik tehdit içeren konuşması sonrasında Alman hükümeti Türkiye'nin Berlin büyükelçisini uyarmıştı. Bu uyarının ardından Düsseldorf savcılığı Açıkgöz'ün sözleriyle ilgili inceleme başlattı. Almanya Dışişleri Bakanlığı da Açıkgöz'e sert tepki göstererek, Türk siyasetçilerin Almanya'da ancak bakanlıktan izin alınarak seçim etkinliği düzenleyebileceklerini hatırlattı ve kurallara uyulmaması durumunda değerlendirme yapılacağını belirtti.
17 Ocak 2023
İşaretlediklerim