Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik tehditler ve uluslararası gelişmeler ele alındı. Toplantıda, İsrail'in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ni istenmeyen kişi ilan etmesi kınandı ve BM'ye İsrail'e karşı harekete geçme çağrısı yapıldı. Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki terör örgütlerine karşı mücadelesinin süreceği ve Filistin'de kalıcı barışın sağlanması için uluslararası çabaların artırılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege Denizi'nde istikrar ve iş birliği çabalarının suistimal edilmesine izin verilmeyeceği belirtildi.
3 Ekim 2024

İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada, mahkeme başkanı, DEM Parti milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu sosyal medyada yargılamayı eleştirdiği gerekçesiyle duruşma salonundan çıkardı. Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, lise öğrencilerinin sıradan faaliyetlerinin suç olarak nitelendirildiğini eleştirmişti. Mahkeme başkanının bu eleştirilerden rahatsız olduğu ve Gergerlioğlu'nu salondan çıkardığı belirtildi. Gergerlioğlu, mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve konuyu Adalet Bakan Yardımcısı'na ilettiğini açıkladı.
24 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, ABD ile ilişkilerin başkan kim olursa olsun değişmeyeceğini belirtti. Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, küresel ve bölgesel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. BM'nin reform ihtiyacına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin NATO müttefikliği ve Avrupa Birliği üyelik perspektifine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Teşkilatı, BRICS ve ASEAN ile ilişkilerini güçlendirme kararlılığını ifade etti.
23 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganı atmasına tepki gösterdi. Erdoğan, bu tür davranışların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin disiplinine zarar verdiğini belirtti ve gerekli incelemelerin yapıldığını söyledi. Milli Savunma Bakanlığı da törenin incelendiğini ve gerekenin yapılacağını duyurdu. Erdoğan, ordunun yıpratılmasına izin vermeyeceklerini ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için adımlar atılacağını vurguladı.
7 Eylül 2024
İşaretlediklerim