Adidas, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda kullanılacak olan futbol topunu helikopterle tanıttı. Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan turnuva, Temmuz ayında Yeni Zelanda ve Avustralya'da gerçekleştirilecek. Turnuvanın açılış töreni 20 Temmuz 2023'te, final maçı ise 20 Ağustos'ta yapılacak. Turnuvada 32 takım mücadele edecek ve resmi maskotun adı 'Tazuni' olarak belirlenmiştir.
25 Ocak 2023

Paris Saint-Germain (PSG), Suudi Arabistan'ın Al-Nassr ve Al Hilal takımlarının karması ile oynadığı Riyad Sezon Kupası maçını 5-4 kazandı. Maç, futbol dünyasının iki büyük yıldızı Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'yu karşı karşıya getirdi. Messi maçın 3. dakikasında gol atarak PSG'yi öne geçirdi, Ronaldo ise 34. dakikada penaltıdan skoru eşitledi ve ilk yarı 2-2 sona erdi. İkinci yarıda atılan karşılıklı gollerle PSG, maçı 5-4 kazanarak sahadan galip ayrıldı.
20 Ocak 2023

Beşiktaş, sezon başında Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Wout Weghorst ile yollarını ayırdı. Weghorst, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı ile gösterdiği performansın ardından Manchester United ile anlaşma sağladı. Beşiktaş, oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi için Manchester United'dan 3 milyon avro bonservis bedeli aldı. Weghorst'un ayrılığı sonrası Beşiktaş, eski futbolcusu Vincent Aboubakar ile görüşmelerini sürdürüyor.
12 Ocak 2023

Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan ve tartışmalı bir hakem kararıyla Sivasspor'un golünün iptal edildiği maçın ardından, maçın orta hakemi Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevlerine son verildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ile yaptığı görüşme sonucunda, iki hakemin de artık maçlarda görev almayacakları belirtildi. Özdamar sezon sonuna kadar maç yönetemeyecek ve Türkalp'e VAR görevi verilmeyecek.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim